Connect with us

EVENIMENT

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, inculpat oficial de procurorii DNA

Publicat

adrian chesnoiu

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este inculpat oficial, alături de omul său de încredere din Ministerul Agriculturii și de alții. Fostul ministru este cercetat pentru trucarea unui concurs de angajare. Un candidat a promovat examenul chiar fără să obțină punctajul necesar.

Procurorii DNA Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Chesnoiu Adrian Ionuț, în prezent deputat, iar la data faptelor ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni) și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și față de Răducan Andrei-Cristian, la data faptelor director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru complicitate la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

Acțiunea penală a fost dispusă și față de Sandu Aurel, fost șef serviciu în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Corobea Mihai Cosmin, fost funcționar public în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și față de o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăți comerciale și candidat la unul dintre concursurile organizate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Toți sunt cercetați pentru folosire, în orice mod, direct, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, informează DNA.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, inculpat oficial. De ce este acuzat

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe potrivit cărora, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui lui Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații “agreați”, printre care Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin și persoana fizică amintită.

După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, aceasta din urmă ar fi fost respinsă la proba interviului.

La intervenția directă a ministrului, în cazul lui Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Celor 5 inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se schimbă condițiile pentru asistenții maternali. Se majorează vârsta celor care pot să preia copii în îngrijire

Publicat

se schimbă condițiile pentru asistenții maternali. se majorează vârsta celor

Se schimbă condițiile pentru asistenții maternali. Se majorează vârsta celor care pot să preia copii în îngrijire. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Minerului va fi sărbătorită la Abrud: Mesajul companiei Cupru Min către angajați, colaboratori și parteneri

Publicat

ziua minerului va fi sărbătorită la abrud: mesajul companiei cupru

Ziua Minerului va fi sărbatorită de colectivul Cupru Min, pe 27 iulie 2024. Compania a transmis, într-un comunicat de presă, un mesaj către angajați și colaboratori. 

Cu ocazia Zilei Minerului 2024, CUPRU MIN ABRUD dorește să transmită un sincer și cald mulțumesc, actualilor și foștilor angajați, partenerilor noștri de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tarcea: Până în 2031 modernizăm Termoficarea. Va fi un transfer natural la sistemul centralizat, cu Gigacalorie mai ieftină

Publicat

boc tarcea e1721729841466.jpg

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat, marți, că Primăria Cluj-Napoca și-a propus ca, până în 2031, să modernizeze compania Termoficare Napoca SA astfel încât să fie mai simplu și mai nepoluant pentru clujeni să fie racordați la sistemul centralizat de termoficare, care va oferi un preț mai scăzut al Gigacaloriei.

”Până în 2031 ne-am propus să modernizăm tot ce înseamnă componentă de Termoficare, astfel încât să fie mai ieftin și mai nepoluant să fii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu, anunț despre marea restructurare a bugetarilor: „Avem cadrul legal pentru o reorganizare totală a sistemului public”

Publicat

ciolacu, anunț despre marea restructurare a bugetarilor: „avem cadrul legal

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în acest moment, există cadrul legal pentru o reorganizare totală a sistemului public. Acesta a subliniat că România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe