Connect with us

EVENIMENT

Fostul ministru al Econmiei: Plafonarea RCA – o greşeală. În final, tot șoferii români vor plăti prețuri mai mari

Publicat

asigurare rca.jpg

Deputatul USR Claudiu Năsui apreciază că plafonarea RCA ar reprezenta o „greşeală”, deoarece după termenul de şase luni „vor exploda preţurile”, din dorinţa companiilor de a compensa pierderile. Iar, în final, toți șoferii vor plăti prețuri mai mari.

„Plafonarea RCA este încă o greşeală pe care tot noi o vom plăti scump. În România nu suferim doar din cauza lui Putin şi a ceea ce se mai întâmplă în lume, ci mai ales din cauza gândirii comuniste a PSD-PNL.

Citește și Plafonarea tarifelor RCA: Noile prevederi aprobate de Guvern pentru asigurarea auto obligatorie

Au plafonat preţul lemnelor de au dispărut lemnele de pe piaţă. Acum plafonează preţurile RCA. Ce înseamnă asta? Că îi forţează pe toţi să facă ce a făcut Euroins şi toate schemele piramidale din piaţă. Să ţină preţuri mai mici care să nu facă faţă costurilor”, a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Năsui a spus nicio companie nu va accepta să stea pe o piaţă unde face pierderi.

„Singurul motiv pentru care ar accepta aşa ceva este pentru că după 6 luni vor exploda preţurile şi vor compensa pierderile de acum. Nu de alta, dar rezervele pe care trebuie să le ţină sunt reglementate de ASF printr-o directivă europeană. Acolo nu pot schimba nimic. În final, tot şoferii români vor plăti preţuri mai mari”, precizează Năsui.

În opinia sa, dacă voia să ieftinească RCA-ul, guvernul putea să permită asiguratorilor să lucreze doar cu service-urile cu care au contract şi să elimine plafonarea la şoferii foarte riscanţi.

„Să permită asiguratorilor să lucreze doar cu service-urile cu care au contract, altminteri să dea o sumă fixă asiguratului. Aşa dispărea supra-taxarea service-urilor pentru RCA. Să elimine plafonarea la şoferii foarte riscanţi, care în prezent sunt alocaţi automat după cota de piaţă la un asigurator. Asiguratorii, mai departe, cresc primele pentru şoferii prudenţi care ajung să-i subvenţioneze pe riscanţi. Astea două măsuri, plus o serie de măsuri care să încurajeze grupuri mari de asigurare din toată lumea să vină în România, ar fi ieftinit în mod sănătos şi real RCA-ul”, arată Năsui.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA.

Măsura va fi decisă prin aprobarea proiectului de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiect se propune „îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

„Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”, se precizează în document.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O profesoară din Cluj, acuzată că a agresat o elevă de 10 ani. A tras-o de păr și a umilit-o în faţa colegilor

Publicat

elev pixabay.jpg

O profesoară de la Școala Gimnazială Ciurila din județul Cluj a fost plasată sub control judiciar, fiind cercetată pentru purtare abuzivă. Femeia ar fi tras de păr și umilit o fetiță de 10 ani, scrie Agerpres.

O profesoară din județul Cluj a fost plasată sub control judiciar după ce ar fi agresat fizic și verbal o elevă de doar 10 ani, în timpul activităților organizate în cadrul „săptămânii verzi”. Femeia este acuzată că a tras-o de păr pe fetiță, a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională 2025: ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a la examenul din iunie. Modele de subiecte, reguli, noutăți

Publicat

Șapte discipline opționale noi pentru elevi. ce pot alege să

Evaluare Națională 2025: ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a pentru examenul din iunie. Probele se desfășoară în perioada 23-27 iunie, iar în 23 iulie va fi repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu. Rezultatele la examen contează în proporție de 100% pentru admitere.

Elevii de clasa a VIII-a vor fi înscriși de către secretariatele școlilor pentru participarea la examenul de Evaluare Națională 2025, în perioada 10-13 iunie. După susținerea probelor, elevii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vaccinarea gratuită anti-HPV pentru fete și băieți, extinsă până la vârsta de 26 de ani. Legea a fost adoptată de Parlament

Publicat

prima săptămână din octombrie, dedicată prevenției gripei. de ce este

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, legea prin care vaccinarea gratuită anti-HPV va fi asigurată pentru fetele și băieții cu vârsta cuprinsă între 11 și 26 de ani.

Proiectul are ca obiect de reglementare extinderea accesului la vaccinarea anti-HPV pentru toate categoriile de vârstă recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de Centrul Național de Vaccinologie.

Prin adoptarea legii, se contribuie la reducerea semnificativă a incidenței cancerului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. FSPAC se extinde. Lucrări la clădirea fostului Hotel Onix și la un Laborator de Media Digitală, cu bani din PNRR

Publicat

onix1.jpg

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai anunță demararea lucrărilor pentru proiectul FSPAC3, care promite să redefinească experiența academică pentru cei peste 4.000 de studenți ai facultății.

Proiectul FSPAC3 vine ca răspuns la nevoile constante ale facultății în ceea ce privește lipsa spațiilor pentru cursuri, seminare și activități practice.

„FSPAC este una dintre facultățile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe