Connect with us

EVENIMENT

Fostul ministru al Econmiei: Plafonarea RCA – o greşeală. În final, tot șoferii români vor plăti prețuri mai mari

Publicat

asigurare rca.jpg

Deputatul USR Claudiu Năsui apreciază că plafonarea RCA ar reprezenta o „greşeală”, deoarece după termenul de şase luni „vor exploda preţurile”, din dorinţa companiilor de a compensa pierderile. Iar, în final, toți șoferii vor plăti prețuri mai mari.

„Plafonarea RCA este încă o greşeală pe care tot noi o vom plăti scump. În România nu suferim doar din cauza lui Putin şi a ceea ce se mai întâmplă în lume, ci mai ales din cauza gândirii comuniste a PSD-PNL.

Citește și Plafonarea tarifelor RCA: Noile prevederi aprobate de Guvern pentru asigurarea auto obligatorie

Au plafonat preţul lemnelor de au dispărut lemnele de pe piaţă. Acum plafonează preţurile RCA. Ce înseamnă asta? Că îi forţează pe toţi să facă ce a făcut Euroins şi toate schemele piramidale din piaţă. Să ţină preţuri mai mici care să nu facă faţă costurilor”, a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Năsui a spus nicio companie nu va accepta să stea pe o piaţă unde face pierderi.

„Singurul motiv pentru care ar accepta aşa ceva este pentru că după 6 luni vor exploda preţurile şi vor compensa pierderile de acum. Nu de alta, dar rezervele pe care trebuie să le ţină sunt reglementate de ASF printr-o directivă europeană. Acolo nu pot schimba nimic. În final, tot şoferii români vor plăti preţuri mai mari”, precizează Năsui.

În opinia sa, dacă voia să ieftinească RCA-ul, guvernul putea să permită asiguratorilor să lucreze doar cu service-urile cu care au contract şi să elimine plafonarea la şoferii foarte riscanţi.

„Să permită asiguratorilor să lucreze doar cu service-urile cu care au contract, altminteri să dea o sumă fixă asiguratului. Aşa dispărea supra-taxarea service-urilor pentru RCA. Să elimine plafonarea la şoferii foarte riscanţi, care în prezent sunt alocaţi automat după cota de piaţă la un asigurator. Asiguratorii, mai departe, cresc primele pentru şoferii prudenţi care ajung să-i subvenţioneze pe riscanţi. Astea două măsuri, plus o serie de măsuri care să încurajeze grupuri mari de asigurare din toată lumea să vină în România, ar fi ieftinit în mod sănătos şi real RCA-ul”, arată Năsui.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, îngheţarea temporară a tarifelor poliţelor RCA.

Măsura va fi decisă prin aprobarea proiectului de hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiect se propune „îngheţarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de către aceştia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”.

„Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023”, se precizează în document.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe