Connect with us

ACTUALITATE

Fostul poliţist acuzat de uciderea lui George Floyd face apel la condamnare

Publicat

Fostul polițist Derek Chauvin a intentat o cale de atac la curtea de apel din statul Minnesota pentru a contesta condamnarea primită în cazul morţii lui George Floyd.

Fostul poliţist din Minneapolis, acuzat de uciderea lui George Floyd, este nemulţumit de sentinţa primită. Derek Chauvin pune la îndoială capacitatea juriului şi judecătorului care l-au condamnat.

În iunie, fostul poliţist a primit 22 de ani de închisoare după ce judecătorul Peter Cahill a fost de acord cu procurorii că au existat factori agravanţi în moartea lui George Floyd.

Chauvin îl acuză pe judecător şi pe juraţi că nu au fost capabili să gestioneze corect gravitatea faptelor pentru că ar fi fost influenţaţi de presiunea publică.

Însă, problemele fostului poliţist nu se opresc doar la condamnare. Rămas fără bani, acesta nu îşi permite un avocat şi speră să primească unul din oficiu, pentru a-i reprezenta cauza la apel, relatează The Independent. (MEDIAFAX)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O minoră din Alba Iulia s-a refugiat în baie, de frica tatălui. Bărbatul a intrat după ea și a lovit-o cu o sticlă de bere în cap

Publicat

politie e1556619188358.jpg

A intrat în baie peste fiica sa, iar apoi a lovit-o cu o sticlă de bere în cap: faptele pentru care un bărbat din Alba Iulia a fost trimis în judecată pentru violență în familie. 

În data de 5 decembrie 2022, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar bărbatul care și-a agresat fiica va fi judecat pentru violență în familie.

De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”În actul de sesizare s-a reţinut în esenţă că inculpatul în data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

45 de contracte, în valoare de 700 de milioane de lei, semnate de Regionala CFR Cluj. Viteza trenurilor crește la 120 de km/oră

Publicat

cfr sine de tren.jpg

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că Sucursala Regională CF CLUJ a semnat 45 contracte în valoare totală de 699.879.146,16 lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor tip QUICK WINS – ridicarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii, finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).

”SUCURSALA REGIONALĂ CF CLUJ și Asocierea DRUM ASFALT (România) – ZUE (Polonia) au semnat astăzi 45 contracte pentru execuția lucrărilor de tip QUICK WINS pe intervale de stații aferente liniilor CF APAHIDA – BAIA MARE, RĂZBOIENI…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 30 de preoți din Alba au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia

Publicat

318550258 448663610815129 1995403131897431145 n 1 1000x600.jpg

Peste 30 de preoți ai Protopopiatului Sebeș au donat sânge, la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia. 

Nu este pentru prima dată când preoții din Alba donează sânge, astfel de acțiuni organizate de către reprezentanții bisericii sunt făcute regulat. 

În ultimele zile, reprezentanții unității medicale au făcut multiple solicitări către cei care pot să doneze sânge să o facă.

Zilnic în spitalele din Alba sunt multiple cazuri care au nevoie de sânge, iar de cele mai multe ori stocurile sunt puține.

De ce să donăm sânge?

1. Sângele donat de persoane…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbații care au furat portofelul unei femei în Piața Centrală din municipiul Botoșani au fost reținuți. Instanța i-a eliberat

Publicat

1670497007 retinut.jpg

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, comisă de doi bărbați de 41 și 51 de ani, din municipiul Botoșani, la data de 25 octombrie 2022.

 Din cercetări, a reieșit faptul că cei doi, în timp ce se aflau în Piața Centrală, din municipiul Botoșani, profitând de neatenția victimei, o femeie, de 42 de ani, din comuna Copălău, i-ar fi sustras acesteia din geantă, un portofel în care avea documente și bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, respectiv, aproximativ 4.600 de lei, a fost recuperat în totalitate, fiind restituit persoanei vătămate.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior, față de aceștia fiind…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe