Connect with us

EVENIMENT

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, eliberat din Penitenciarul Botoşani

Publicat

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost pus în libertate, marţi, în baza unei sentinţe a Tribunalului Botoşani, potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins acţiunea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, care au contestat decizia din 30 iulie a Judecătoriei Botoşani de punere în libertate a lui Nichita.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”, se arată în decizia instanţei botoşănene.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis propunerea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita, însă la scurt timp procurorii au contestat această sentinţă.

Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020 magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe