EVENIMENT
Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție

Fostul primar din Otopeni, Constantin Silviu Gheorghe, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alți funcționari din primărie. Aceștia sunt acuzați pentru fapte de corupție care ar fi fost comise în perioada 2011 – 2017.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a lui Constantin Silviu Gheorghe, la data faptei primar al orașului Otopeni, județul Ilfov Otopeni și ordonator principal de credite, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
În același dosar au fost trimiși în judecată și Constantin Vlad, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov și persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Și el a fost trimis în judecată fiind în arest la domiciliu.
În stare de libertate, în același dosar au fost trimiși în judecată Bogdan Ionel Ștefan, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din cadrul Primăriei orașului Otopeni, județul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul, precum și trei persoane fizice (un diriginte de șantier și doi oameni de afaceri, din care unul aflat în stare de detenție), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Ce susțin procurorii
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2011-2017, în contextul derulării unui contract de proiectare și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiție „Infrastructura de bază în orașul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primăria orașului Otopeni și o societate comercială administrată de doi dintre oamenii de afaceri, cercetați în prezenta cauză, primarul Constantin Silviu Gheorghe și directorul executiv Constantin Vlad și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și ar fi acceptat la plată și ar fi achitat în mod nelegal suma totală de 35.916.006 lei.
Din această sumă, 25.421.080 lei ar fi reprezentat inițial cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care în realitate executantul nu le-a achiziționat. „Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea „stornată” a „procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”. De asemenea, 10.494.926 lei ar fi reprezentat costuri de finanțare aferente cheltuielilor menționate mai sus.
Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Primăria orașului Otopeni a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal
„În demersurile lor, inculpații Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin ar fi beneficiat de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză care, fie ar fi întocmit sau semnat diverse documente (acte adiționale, centralizator al lucrărilor, devize cu situația lucrărilor privind organizarea de șantier, etc.), fie ar fi pus la dispoziția funcționarilor diferite înscrisuri (facturi, devize, etc.) care să justifice efectuarea plăților nelegale”, arată DNA.
Primăria orașului Otopeni a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal însă, până în acest moment, nu a comunicat cuantumul pretențiilor.
În cauză, procurorii au dispus măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, pe strada Calea Moților. Trafic îngreunat

Un accident rutier s-a produs joi după-amiaza, în jurul orei 17:20, pe strada Calea Moților din Alba Iulia. Din primele informații, două mașini s-au lovit, în zona Kaufland.
Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, strada Calea Motilor, zona Kaufland.
În accident ar fi implicate două autoturisme, fără victime încarcerate.
Salvatorii intervin cu o autospecială…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIV –a, duminică 6 aprilie 2025 în intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restricții de circulație în zona centrală.
„Deschiderea circulaţiei rutiere pe tronsonul: str. Napoca – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor se va face începând cu ora 12.30, iar pe tronsonul: Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga se va deschide începând cu ora 12.40.
CTP Cluj: Trasee DEVIATE cu ocazia…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VINERI: Locuitorii de pe mai multe străzi din Cugir rămân temporar fără apă potabilă. Muncitorii Apa CTTA montează debimetre

Locuitorii de pe mai multe străzi din Cugir vor rămâne temporar fără apă potabilă vineri, 4 aprilie, între orele 08:00 – 14:00. Potrivit operatorului Apa CTTA – Sucursala Cugir, furnizarea apei potabile va fi întreruptă pe străzile Dragna, Mărășești și Munteniei, în vederea montării debitmetrelor.
„Rugăm consumatorii să își asigure rezerva de apă necesară pe perioada întreruperii.
Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea, trebuie semnalate…
Citește mai mult pe Alba24.ro

AEP a anunțat că vineri, 4 aprilie a.c., începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale din data de 4 mai 2025, context în care îi îndeamnă pe competitorii electorali să contribuie la desfășurarea unei campanii corecte și transparente.
De la începerea campaniei electorale, respectiv 4 aprilie a.c., ora 00:00, și până la încheierea acesteia, în data de 3 mai a.c., ora 07:00, trebuie respectate toate prevederile legale în vigoare, fiind permise doar anumite tipuri de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
1 Comentariu