Connect with us

ACTUALITATE

CFR Cluj, calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Campionilor, după 4-3 cu Celtic la Glasgow

Publicat

CFR Cluj a reuşit o calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Celtic cu scorul de 4-3 (1-0), marţi seara, la Glasgow, în manşa a doua a turului al treilea preliminar.

După 1-1 la Cluj, campioana României a făcut un meci memorabil, smulgând o victorie nesperată într-un final dramatic şi şi-a asigurat astfel cel puţin prezenţa în grupele Europa League după un meci cu un ritm sufocant.

CFR a găsit puterea să revină de la 1-2 şi 2-3 pe Celtic Park şi a scris istorie în faţa unei echipe de tradiţie.

Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 – penalty, 80) şi George Ţucudean (90+7) au marcat pentru echipa ardeleană, în timp ce pentru campioana Scoţiei au înscris James Forrest (51), Odsonne Edouard (61) şi Ryan Christie (76).

În prima repriză, CFR a făcut un meci tactic aproape perfect, controlând jocul în faţa unei echipe care nu a dorit să rişte la adăpostul oferit de egalul din prima manşă.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a avut prima ocazie a partidei, când Camora (5) a şutat cu dreptul, dar Bain a prins. O fază controversată s-a consumat în min. 8, când Deac a trimis mingea pe lângă poartă, fiind faultat de McGregor în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty-ul cuvenit.

Celtic a fost mai incisivă după un început mai slab, dar Edouard (9) a fost blocat de Burcă în momentul şutului, şutul lui Christie (16) a fost deviat în corner, iar Johnston (26) a tras pe lângă ţintă.

CFR a deschis scorul în min. 27, prin Deac, care a reluat superb cu capul centrarea lui Omrani.

Clujenii au mai avut o oportunitate în min. 30, când Bain a fost nevoit să respingă cu piciorul lovitura liberă a lui Djokovic.

Celtic a presat mai mult pe finalul primei reprize, iar Edouard (34) a reluat peste poartă din 6 metri, după care şutul lui Forrest (38) s-a dus pe lângă poartă.

Începutul reprizei secunde a fost sinonim cu un forcing al scoţienilor, Susic (47) respingând din faţa porţii mingea trimisă de Ajer, după care Arlauskis (48) a deturnat mingea expediată cu capul de Simunovic.

Celtic a reuşit egalarea în min. 51, prin Forrest, rămas singur cu portarul, după o contră a lui Johnston.

CFR a avut o singură situaţie notabilă în această perioadă grea, Bain respingând şutul-centrare al lui Omrani (52)/

Campioana Scoţiei a fost periculoasă prin francezul Edouard (54), dar acesta a reluat alături din 6 metri. Vârful din Hexagon nu a mai greşit în min. 61, marcând simplu după ce Burcă şi Luis Aurelio s-au încurcat reciproc în careu.

Celtic se putea desprinde, dar Christie (63) a şutat pe lângă din marginea careului, iar Arlauskis (70) a respins salvator şutul lui Forrest.

Echipa din Gruia a reuşit egalarea, 2-2, în min. 74, prin Omrani, după un penalty făcut cadou de Brown, care a comis henţ în propriul careu.

Bucuria ardelenilor a fost stinsă repede de golul marcat simplu de Christie (76), din pasa lui Edouard.

Meciul s-a jucat pe contre pe finalul său, iar Omrani a reuşit o nouă egalare, 3-3, cu un şut din unghi (80), după o minge respinsă de Bain la şutul lui Păun.

Celtic s-a aruncat în atac, dar Griffiths (86) a trimis cu capul pe lângă poartă, McGregor nu a nimerit nici el ţinta (90+1), Arlauskis a respins şutul din unghi al lui Forrest (90+2), pentru ca Ţucudean a dat lovitura în ultimele secunde ale jocului, după o pasă a lui Păun, care s surprins apărarea scoţiană (90+7).

CFR va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slavia Praga, campioana Cehiei, primul meci fiind programat pe 20 august, acasă. Celtic o va întâlni în play-off-ul Europa League pe Sheriff Tiraspol sau AIK Solna.

Celtic Glasgow – CFR Cluj 3-4 (0-1)
Au marcat: James Forrest (51), Odsonne Edouard (61), Ryan Christie (76), respectiv Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 – penalty, 80), George Ţucudean (90+7).
Glasgow, Celtic Park
Liga Campionilor – turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 1-1

Au evoluat echipele:
Celtic: 29. Scott Bain – 33. Hatem Elhamed, 35. Kristoffer Ajer, 5. Jozo Simunovic, 42. Callum McGregor – 8. Scott Brown (căpitan; 10. Vakoun Issouf Bayo, 88), 21. Olivier Ntcham (9. Leigh Griffiths, 83), 49. James Forrest – 17. Ryan Christie, 22. Odsonne Edouard, 19. Michael Johnston (16. Lewis Morgan, 75). Antrenor: Neil Lennon.
Rezerve neutilizate: 1. Craig Gordon – 2. Christopher Jullien, 6. Nir Bitton, 23. Boli Bolingoli.
CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis – 16. Mateo Susic, 55. Paulo Vinicius, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) – 10. Ciprian Deac, 6. Luis Aurelio (7. Adrian Constantin Păun, 78), 37. Mihai Bordeianu, 8. Damjan Djokovic – 99. Mario Rondon (20. George Ţucudean, 46), 9. Billel Omrani (30. Andrei Mureşan, 84). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 12. Cosmin Vâtcă – 5. Yacouba Sylla, 77. Ionuţ Peteleu, 92. Mike Cestor.

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitru de rezervă: Aleksandrs Golubevs (toţi din Letonia).
Cartonaşe galbene: Rondon (40), Elhamed (41), Deac (63), Arlauskis (88).
AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe