Connect with us

EVENIMENT

Fotbaliștii își pot relua antrenamentele din 15 mai. Ce alte sporturi sunt permise, după încheierea stării de urgență

Publicat

Planul pentru reluarea, începând cu 15 mai, a activităților sportive la nivel profesionist, cu aplicabilitate și pentru pasionații și amatorii de sport, a fost prezentat, miercuri, de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

”Eu cred că astăzi, per ansamblu, am adus vești bune pentru că iubitorii sportului vor mai avea foarte puțin de așteptat ca să reîncepem să facem mișcare și sport. Sportul, care a fost unul dintre primele domenii închise de pandemie, se va redeschide. Atenție, oricine va putea face sport de pe 15 mai doar în aer liber și individual, nu în grupuri mari, nu cu contact, nu în sălile de sport. De la profesioniști până la cei mai mici. În bazele sportive din aer liber vor fi stabilite reguli de distanțare socială și igienă”, a declarat Stroe.

El a atras atenția că este obligatorie respectarea regulilor de igienă impuse în această perioadă, pentru evitarea infectării cu coronavirus.

”Virusul nu face diferența între sportivi și copilul care bate mingea la colțul blocului”, a spus ministrul.

El a mai decloarat că este devreme deocamdată să se discute despre reînceperea competiţiilor sportive, acest lucru putând avea loc dacă în perioada de pregătire nu vor exista focare de infecţii cu COVID-19 în cantonamente.

„Despre deschiderea competiţiilor, este încă devreme, deocamdată se vor putea desfăşura doar antrenamente, urmând ca în cazul în care parcurgem această perioadă de o lună de zile, dacă vom putea evita focare şi lucrurile vor decurge normal să trecem şi la faza de competiţii. Dar în momentul de faţă vorbim doar de antrenamente şi pregătire. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim cu competiţiile văzute la televizor”, a declarat Stroe.

El a precizat că în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de desfăşurarea a cantonamentelor care vor fi permise după data de 15 mai, Direcţiile de Sănătate Publică vor efectua controale la bazele sportive.

Referitor la testele pentru COVID-19 pe care sportivii trebuie să le facă înainte de intrarea în cantonamente, Stroe a afirmat că MTS va suplimenta fondurile atunci când e vorba despre loturi naţionale şi olimpice: ”Acolo unde este cazul, în zona de federaţii, unde există interes public. Dacă vor fi federaţii, le aştept să stăm de vorbă referitor la loturile olimpice sau naţionale”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Weekend creativ pentru COPII, la Iulius Mall Cluj. Înscrie-ți micuțul la atelierele GRATUITE de încondeiat ouă de Paște

Publicat

03 3 e1713880778606.jpg

În acest final de săptămână cei mici sunt așteptați la Iulius Mall Cluj, unde vor da culoare imaginației și vor descoperi prin joacă arta de a încondeia ouă, în cadrul atelierelor de pictat. Accesul la eveniment este gratuit, iar participarea se face pe bază de înscriere la numărul: 0731.250.906.

Copiii au ocazia, în acest final de săptămână, să învețe faimoasa tehnică de încondeiere a ouălor și să deprindă măiestria realizării modelelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Săsciori, REȚINUT de polițiști după ce a fost prins mort de beat la volan, pe raza localității Dumbrava

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Săsciori a fost reținut de polițiști. Acesta a fost prins pe raza localității Dumbrava, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie, în jurul orei 21:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 670C, pe raza localității Dumbrava, fiind sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Ce a făcut după ce a pus mâna pe un cuțit

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

O discuție aprinsă la beție s-a terminat la poliția din Vințu de Jos pentru un bărbat. Este vorba despre un bărbat care în timpul unei certe cu un amic de pahar, a pus mâna pe un cuțit. 

Scandalul s-a produs marți, 23 aprilie, într-o locuință din Șibot. Cazul a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 24 aprilie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie 2024, în jurul orei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IPJ Cluj despre accidentul de pe str. Memorandumului, cu fetița acroșată de o autospecială a Poliției

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Poliția Cluj a transmis precizări despre accidentul rutier de miercuri pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, o autospecială de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, care, conform primelor date, era condusă în regim prioritar, ar fi acroșat cu oglinda un pieton aflat pe partea carosabilă, respectiv o minoră de 11 ani.

Fetița nu a fost transportată la spital

În urma evenimentului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe