Connect with us

EVENIMENT

Fotbaliștii își pot relua antrenamentele din 15 mai. Ce alte sporturi sunt permise, după încheierea stării de urgență

Publicat

Planul pentru reluarea, începând cu 15 mai, a activităților sportive la nivel profesionist, cu aplicabilitate și pentru pasionații și amatorii de sport, a fost prezentat, miercuri, de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

”Eu cred că astăzi, per ansamblu, am adus vești bune pentru că iubitorii sportului vor mai avea foarte puțin de așteptat ca să reîncepem să facem mișcare și sport. Sportul, care a fost unul dintre primele domenii închise de pandemie, se va redeschide. Atenție, oricine va putea face sport de pe 15 mai doar în aer liber și individual, nu în grupuri mari, nu cu contact, nu în sălile de sport. De la profesioniști până la cei mai mici. În bazele sportive din aer liber vor fi stabilite reguli de distanțare socială și igienă”, a declarat Stroe.

El a atras atenția că este obligatorie respectarea regulilor de igienă impuse în această perioadă, pentru evitarea infectării cu coronavirus.

”Virusul nu face diferența între sportivi și copilul care bate mingea la colțul blocului”, a spus ministrul.

El a mai decloarat că este devreme deocamdată să se discute despre reînceperea competiţiilor sportive, acest lucru putând avea loc dacă în perioada de pregătire nu vor exista focare de infecţii cu COVID-19 în cantonamente.

„Despre deschiderea competiţiilor, este încă devreme, deocamdată se vor putea desfăşura doar antrenamente, urmând ca în cazul în care parcurgem această perioadă de o lună de zile, dacă vom putea evita focare şi lucrurile vor decurge normal să trecem şi la faza de competiţii. Dar în momentul de faţă vorbim doar de antrenamente şi pregătire. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim cu competiţiile văzute la televizor”, a declarat Stroe.

El a precizat că în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de desfăşurarea a cantonamentelor care vor fi permise după data de 15 mai, Direcţiile de Sănătate Publică vor efectua controale la bazele sportive.

Referitor la testele pentru COVID-19 pe care sportivii trebuie să le facă înainte de intrarea în cantonamente, Stroe a afirmat că MTS va suplimenta fondurile atunci când e vorba despre loturi naţionale şi olimpice: ”Acolo unde este cazul, în zona de federaţii, unde există interes public. Dacă vor fi federaţii, le aştept să stăm de vorbă referitor la loturile olimpice sau naţionale”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 35.000 de vizitatori au intrat în “Universul lui Salvador Dali”. Clujul, cel mai mic oraș care a expus faimoasa colecție

Publicat

dali3 1.jpg

Cea mai importantă expoziție de artă care a ajuns la Cluj-Napoca, Universul lui Salvador Dali, s-a încheiat în 18 mai, după o prelungire de 18 zile față de data stabilită inițial.

Peste 35.000 de plătitori de bilete s-au bucurat, la Cluj, de operele lui Dali. Câteva mii au trecut pragul expoziției și cu ocazua Nopții Muzeelor.

Clujul, cel mai mic oraș în care a fost expusă colecția

Proiectul expoziționa ”Universul lui Salvador Dali” a reprezentat, pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal și ploi frecvente până la începutul lunii iunie

Publicat

ploaie pixabay e1652171851788.jpg

Vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului la Cluj, arată meteorologii, care au făcut o estimare pentru următoarele două săptămâni, respectiv pentru perioada 19 mai – 1 iunie 2025.

De asemenea, nu scăpăm de ploi până la finalul lunii.

Vreme instabilă la Cluj. Temperaturi sub normal

Astfel, potrivit estimărilor meteorologilor, la începutul intervalului, valorile termice maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius, în timp…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe