Connect with us

EVENIMENT

FOTO: 14 echipe de robotică din țară, la Alba Iulia. „XEOtalks”, eveniment organizat de echipa Colegiului „H.C.C.”

Publicat

xeotalks

Echipa de robotică XEO a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a organizat recent evenimentul „XEOtalks”. În cadrul acestuia au participat 14 echipe de FTC din toate colțurile țării, în total peste 100 de participanți dornici de a afla mai multe despre domeniul IT, al ingineriei, despre domeniul branding-ului personal și inclusiv cel al fundraising-ului.

La festivitatea de deschidere au participat, alături de organizatori, profesorul Valer Cerbu, directorul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”, unul dintre oamenii care au susțint încă de la începutul drumului Echipei Xeo, împreună cu conf. univ. dr. Corina Rotar, decan al Facultății de Științe Exacte și Inginerești, din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, prin intermediul căreia a fost asigurată logistica necesară bunei desfășurări a evenimentului.

„Cred că ar fi greu să cuprinzi în cuvinte, câtă frumusețe poate exista în locul în care oameni cu aceeași pasiune se adună, dornici să învețe lucruri noi, dar mai ales dornici să lege prietenii între echipe și să demonstreze că unele dintre principalele calități pe care competiția „First Tech Challenge” le are sunt fair play-ul și crearea unei comunitați. Iată că și de această dată ne-a fost demonstrat că #RoboticaUnesteRomania nu e doar un slogan, ci este o idee ce se conturează din ce în ce mai mult când ne dăm seama cât de frumoși sunt oamenii și cât de frumos se pot îmbina plăcerea cu pasiunea și distracția”, au transmis reprezentanții echipei de robotică XEO.

xeotalks

Au împărtășit experiențe și cunoștințe în cadrul conferințelor, speakeri deosebiți, printre care s-au numărat: profesorul Sebastian Onac, vorbind despre rolul său de mentor al echipei XEO, Ciprian Cucu, lector la Universitatea „1 Decembrie 1918” susținând o conferință despre „Teamwork”, Adrian Roșian care a susținut o conferință despre „Pure Functional Programming” (programarea care tratează calculul ca evaluare de funcții matematice) cât și Crina Luha vorbind despre crearea branding-ului unei echipe într-un mod distractiv.

xeotalks

Invitații speciali ai seriei de conferințe din prima zi au fost Ioan Istrate, cel care a creionat Avatar XPRIZE, un proiect major al organizației XPRIZE, o competiție globala menită să dezvolte o nouă tehnologie – avatare, prin care utilizatorii se pot conecta instant în terminale robotice și totodată și Sorin Badea care , în cadrul programelor Guerrilla, a adus încă din 2010 rubrici distincte, axate pe știință, educație sau știri legate de NASA, asteorizi, etica roboților sau vârfuri tehnologice.

xeotalks

Una dintre surprizele evenimentului a fost conversația virtuală pe care ape Skype cu câștigătorii premiului „Inspire Award” al concursului First Tech Challenge 2018 – Statele Unite ale Americii, echipa de robotică Wizards.exe din Rockville, Maryland, oferind celor aflați la eveniment un moment interactiv cu membrii echipei câștigătoare. În aceeași zi, invitatele Gabriela Ivan și Ana Popescu, coordonatori naționali ai BRD Firts Tech Challenge și ONG-ului Nație Prin Educație, au vorbit despre sezonul 3 al competiției, oferind o privire de ansamblu a cerințelor acestuia, cât și o retrospectivă a sezonului trecut, sezon în care Echipa XEO a reușit să câștige competiția în România, ajungând în luna martie a anului 2018 în Statele Unite ale Americii (Detroit), la competiția internațională de robotică, echipa ajungând până în semifinale.

xeotalks

După prima zi de conferințe, robotiștii s-au destins seara în cadrul unei petreceri cu tematica de Halloween în localul QB Lounge unde s-au legat prietenii.

xeotalks

Evenimentul a continuat și a doua zi cu o discuție liberă despre viitorul educației în România sub numele de „100 de motive pentru care #RoboticaUneșteRomânia” urmată de cinci conferințe susținute de: Ionel Doboacă, lector al comunității FIRST România, promotor al roboticii la nivel național, Florin Râșteiu, elev la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, în prezent președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba, implicat de asemenea în mai multe ONG-uri din toata țara, Claudiu Ceia, fost bursier GovlTHub, dornic să învețe elevii prezenți la conferințe cum să își iasă din propria zonă de confort, Mihai Oltean, profesor la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care a prezentat povestea robotului Jenny5, nu în ultimul rând, conferința susținută de echipa HyperMedia formată din Flavia Cristea, Andrei Rad, Eduard si Ovidiu Iuonaș, echipa care dezvoltă aplicații multimedia interactive, big data, platforme web și aplicații mobile.

Echipa XEO:

Coordonatori: prof. Carmen Palcu şi Laura Mureşan, prof. Sebastian Onac.

  • Alex Drăguş – student
  • Cristian Pop – student
  • Mihai Mermezan – XII
  • Darius Corpodean – XII
  • Bogdan David – XI
  • Denisa Florea – XII
  • Alexandra Jurca – XI
  • Robert Șofrac – XII
  • Claudiu Neamțu – XI
  • Ionuț Hada – XI
  • Alexandru Ghișa – XI
  • Alexandru Leterna – XII
  • Maria Antoanello Serafino – XI
  • Mădălina Rusan – XII
  • Daniel Toader – X
  • Oana Naghiu – XI
  • Alexandru Șerban – X
  • Maria Voina – X
  • Antonia Stan – X
  • Dan Truță –  X
  • Andrei Besoiu – X
  • Cătălin Rus – X
  • Andrei Mateiu – X
  • Lorena Cordea – XI
  • Anamaria Negrea – X
  • Alin Suciu – XII

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Publicat

aikido dorin marchis shihan 2.jpeg

Sensei Dorin Marchiș, președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, a primit titlul de Shihan, care înseamnă maestru de arte marțiale.

Diploma de atestare a calității de Shihan i-a fost înmânată luni dimneața la Tokyo, în Japonia, de Doshu Moriteru Ueshiba, liderul Aikido Aikikai.

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Dorin Marchiș este primul clujean din România, care primește…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv la ÎCCJ. Mureșan are de încasat peste 1 milion de euro

Publicat

procurorul care l a anchetat pe traian berbeceanu, achitat definitiv la

Înalta Curte a dat în 22 aprilie decizie definitivă în ”Dosarul Berbeceanu”. După 10 ani de judecată, cazul a fost finalizat cu achitarea inculpaților. 

Fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu, represiune nedreaptă și fals intelectual.

Prin decizia ÎCCJ din 30 iunie 2016, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru faptele de care l-au acuzat procurorii DNA.

Prin decizia definitivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe