Connect with us

EVENIMENT

FOTO: 20 de cetățeni străini, înghesuiți într-un TIR încărcat cu piese auto, depistați de polițiștii de fronieră din Arad

Publicat

ascunsi in tir 1

Polițiștii de frontieră din Arad au găsit ascunși într-un TIR care transporta piesea auto 20 de cetățeni străini care intenționau să ajungă în vestul Europei.

În cadrul ueni acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, polițiștii de frontieră din Arad au găsit, într-un TIR condus de un cetățean turc ce transporta piese auto, douăzeci de cetăţeni străini.

scunsi in tir 2

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din diverse state (Egipt, Irak, Etiopia și Turcia) care intenționau să treacă fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

După finalizarea verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Din ce dată nu va mai decola nici un avion al companiei Tarom, între orele 4:00-7:00

Publicat

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării Conflictului colectiv de muncă la TAROM, cerinţă transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

„Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menţionează în comunicat.

Sindicaliştii din cadrul TAROM precizează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părţi pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

„Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii sindicatului susţin că au depus toate diligenţele pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, însă până la data transmiterii comunicatului conducerea societăţii nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate de SUT, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 lei.

„Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale”, se subliniază în comunicat.

Conform sursei citate, la şedinţa din data de 16 august 2022, compania TAROM a prezentat o ofertă, care a fost considerată inacceptabilă de către Comisia de negociere a CCM la nivel TAROM din partea Sindicatului Unit TAROM, având în vedere faptul că această ofertă nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflaţia pe anul 2022, de 15%. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul viceguvernator Bogdan Olteanu este liber. Curtea de Apel București i-a suspendat pedeapsa

Publicat

bogdan olteanu
Arhivă foto

Fostul viceguvernator Bogdan Olteanu este liber, după ce Curtea de Apel București a decis, joi, suspendarea pedepsei. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel București a respins, joi, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 8 iulie 2022 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Atunci instanța a decis care a decis admiterea în principiu a cererii de revizuire formulată de Bogdan Olteanu şi a dispus suspendarea executării hotărârii de condamnare.

Astfel, după decizia Curții de Apel, de joi, fostul guvernator Bogdan Olteanu a fost eliberat.

Bogdan Olteanu a fost condamnat, în 2020, la 5 ani închisoare pentru trafic de influenţă.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU

Publicat

dsu elicopter 1

Șeful DSU, Raed Arafat, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație, general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, au mers în Polonia, la prima decolare a elicopterului Black Hawk de intervenții în situații în urgență, care va ajunge și în România.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, au mers, joi, în Polonia, la invitația firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021.

Vizita a avut ca obiectiv principal asistarea la prima decolare a elicopterului Black Hawk de intervenții în situații în urgență, respectiv, primul test pe care îl execută un astfel de aparat de zbor gândit și proiectat pentru salvarea de vieți omenești, în situații complexe.

În timpul vizitei au fost prezentate în detaliu caracteristicile tehnice dar și funcțiile deținute de aceste aparate de zbor, care odată intrate în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., vor contribui la creșterea calității de răspuns în situații de urgență și oferirea unui serviciu de calitate, la standarde înalte, tuturor cetățenilor.

dsu elicopter

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de stadiul de realizare a proiectului privind livrarea celor 6 aparate de zbor, ele fiind în acest moment în curs de fabricație.

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU: Despre ce s-a discutat

În același timp, în cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pentru o eventuală semnare privind achiziția unui alt elicopter (al șaptelea elicopter mediu-greu Black Hawk) care ar fi destinat mai multor tipuri de intervenții pe specificul atribuțiilor Ministerului Afacerilor Interne.

Detaliile privind semnarea contractului subsecvent de achiziție a celui de al șaptelea elicopter mediu-greu, tot prin fonduri europene nerambursabile, se vor discuta în perioada care urmează.

„Având în vedere dotarea de ultimă generație a aparatelor de zbor, personalul structurilor IGAv a parcurs deja un stagiu de pregătire în Statele Unite ale Americii, fiind astfel finalizate cursurile teoretice și instrucția pe simulator. Totodată, pregătirea personalului va continua cu probele practice, în vederea familiarizării cu tehnica specifică”, a transmis, joi, DSU.

dsu elicopter2

În cursul ultimului an, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare, IGSU și IGAv au încheiat contracte pentru livrare de echipamente și tehnică de intervenție în situații de urgență care depasesc ca sumă 400 milioane Euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile.

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU: Când a fost semnat acordul

În data de 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviație având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Citește mai departe

EVENIMENT

Bernadette Szocs şi Sofia Polcanova, campioane în proba feminină de dublu la Campionatele Europene de tenis de masă

Publicat

campioane tenis masa dublu
sursa foto: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă

Perechea româno-austriacă Bernadette Szocs/Sofia Polcanova a câştigat medaliile de aur în proba feminină de dublu, joi seara, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Munchen, după ce a învins în finală cuplul român Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cu 3-0 (18-16, 11-6, 11-9).

Samara şi Dragoman au obţinut medaliile de argint, în timp ce Adina Diaconu şi Maria Xiao (Spania) s-au ales cu cele de bronz.

În semifinale, Elizabeta Samara şi Andreea Dragoman au trecut de luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte cu 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6), iar Bernadette Szocs şi Sofia Polcanova au învins cuplul Adina Diaconu/Maria Xiao cu 3-0 (11-2, 11-7, 11-6).

Bilanţul României la Europenele individuale de la Munchen este completat de argintul obţinut la dublu mixt de Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu.

Trei românce s-au calificat joi în optimi la simplu: Elizabeta Samara a dispus de Dora Madarasz (Ungaria) cu 4-3 (11-8, 6-11, 11-5, 17-19, 7-11, 13-11, 11-8) şi va juca vineri cu Xiaona Shan (Germania), Bernadette Szocs a învins-o pe Georgina Pota (Ungaria) cu 4-0 (11-7, 11-7, 11-8, 11-3), iar adversara din optimi va fi Xia Lian Ni (Luxemburg), în timp ce Andreea Dragoman a întrecut-o pe suedeza Linda Bergstrom cu 4-1 (11-9, 4-11, 16-14, 11-9, 11-7), iar următoarea adversară va fi Nina Mittelham (Germania).

În alt meci din şaisprezecimi, Irina Ciobanu a pierdut în faţa jucătoarei germane Sabine Winter, cu 3-4 (11-7, 12-10, 7-11, 11-7, 6-11, 10-12, 10-12).

Agerpres

Citește mai departe