Connect with us

EVENIMENT

FOTO: 20 de persoane, între care 6 copii, evacuate într-o localitate din Bistrița-Năsăud în urma inundaţiilor

Publicat

Şase copii şi 14 adulţi din comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud au avut nevoie, marţi seara, de ajutorul pompierilor pentru a fi evacuaţi din locuinţe, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale.

”Persoanele evacuate din gospodăriile inundate din localitatea Rodna vor fi cazate temporar în spații puse la dispoziție de către CLSU Rodna”, au informat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Ploile au creat probleme și în alte localități din județ:

În comuna Măgura Ilvei, s-a înregistrat o alunecare de teren, iar pe unele porţiuni din drumul judeţean 172D nu se poate circula, ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Între localităţile Silivaşu de Câmpie şi Urmeniş, s-a surpat o porţiune de 25 de metri din drumul naţional 16, iar o bandă de circulaţie este blocată.

Potrivit CJSU, pe mai multe drumuri din judeţ, inclusiv pe raza municipiului Bistriţa, traficul se desfăşoară cu dificultate ca urmare a precipitaţiilor, iar poliţiştii sunt la faţa locului pentru dirijarea sau restricţionarea circulaţiei.

Au fost raportate gospodării inundate în municipiul Bistriţa şi localităţile componente Sărata, Ghinda şi Sigmir, în oraşul Beclean, dar şi în mai multe localităţi din mediul rural: Agrişu de Sus, Anieş, Căianu Mic, Coldău, Ilişua, Ilva Mare, Jelna, Maieru, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Rodna, Şirioara, Uriu, Urmeniş.

De asemenea, în comuna Matei au căzut mai mulţi copaci.

Evenimentele sunt gestionate de către echipajele de pompieri, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele campionatului național de volei feminin, pentru a zecea oară consecutiv

Publicat

volei alba blaj s a calificat în semifinalele campionatului național de

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat joi în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (28-26, 25-21, 25-21), în deplasare, în primul tur la play-off-ului.

„Pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele campionatului! Asta da valoare! Ce dă Blajul! Mergem mai departe! Felicit CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea în semifinalele campionatului!

Astăzi am obținut o victorie meritată, într-un meci greu, cu mult suspans, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

familia jurjiu din alba iulia s a calificat în semifinală la

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze în etapa a doua cu 389 de puncte. În etapa a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

trecere pietoni1 cj cluj.jpg

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază de fonduri europene.

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

„Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

foto video: ritualul „spălării picioarelor” din joia mare, la catedrala romano

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Potrivit obiceiului, cel mai mare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe