Connect with us

EVENIMENT

FOTO: A fost reluat traficul feroviar de călători România-Ucraina, prin punctul de frontieră Valea Vişeului

Publicat

trafic feroviar reluat romania ucraina

Traficul feroviar transfrontalier dintre România şi Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Valea Vişeului a fost reluat marţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

„Azi, în jurul orei 12,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Vişeului, punct aflat la graniţa României cu Ucraina, a intrat în România primul tren ucrainean cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai autorităţilor ucrainene. Scopul acestei întâlniri cu autorităţile române a fost reprezentat de redeschiderea circulaţiei feroviare între cele două ţări”, a spus Iulia Stan.

Traficul feroviar de călători din şi înspre România va fi operaţional din 18 ianuarie.

„Drept urmare, autorităţile ucrainene au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că, începând de mâine, 18 ianuarie 2023, prin acest punct, vor opera zilnic, două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri.

În informarea primită de la autorităţile ucrainene, programul zilnic se prezintă astfel: ora 7,45 intrarea trenului în ţară – staţionare în Gara Valea Vişeului, iar la ora 11,45 – plecarea din gară – ieşirea din România; ora 15,45 intrarea trenului în ţară – staţionare în Gara Valea Vişeului, iar la ora 18,15 – plecarea din gară – ieşirea din România”, a mai adăugat sursa citată.

trafic feroviar reluat romania ucraina1

ITPF Sighetu Marmaţiei, prin poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, asigură efectuarea formalităţilor de frontieră în conformitate cu reglementările în vigoare şi acordul cu statul vecin.

De asemenea, comunicarea feroviară cu Ucraina, destinată traficului de mărfuri, este realizată prin PTF Halmeu din judeţul Satu Mare.

Transportul pe cele două linii feroviare cu ecartament lat este asigurat de compania feroviară de stat din Ucraina. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Artista Ada Milea semnează un nou spectacol-concert la Teatrul Național Cluj-Napoca

Publicat

ada milea 1.jpg

Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca prezintă joi, 18 aprilie 2024, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion, premiera spectacolului-concert ”Cântece de speriat frica”, realizat de Ada Milea după idei din textele Hertei Müller.

Reconstituind prin cântece parcursul biografic al autoarei româno-germane, Ada Milea explorează o lume fracturată sub presiunea războiului, a dictaturii și a dezrădăcinării, în care iubirea și prietenia își demonstrează…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 551 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

bursa locuri munca.jpg

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 16 aprilie. Sunt vacante 551 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe a1 sebeș sibiu și pe alte tronsoane

Marți, 16 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte tronsoane de autostradă. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență, să reducă viteza în zona lucrărilor și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Restricții de circulație A1 Sibiu-Sebeș

  • km 279+500 – 281+100, Săliște-Miercurea Sibiului (Sibiu) –până la ora 19.00.

Se execută…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri europarlamentare 2024: Pensionarii, speranța partidelor pentru următorii 5 ani. Ce meserii au candidații propuși pe liste

Publicat

alegeri europarlamentare 2024: pensionarii, speranța partidelor pentru următorii 5 ani.

Alegeri europarlamentare 2024: Majoritatea candidaților propuși de partide pentru alegerile europarlamentare sunt pensionari, arată o analiză realizată de Expert Forum  (EFOR). 

Partidele politice, alianțele electorale și candidații independenți au putut depune candidaturi până la data de 10 aprilie.

Pentru alegerile din 2024 s-au înscris 15 partide/alianțe și 7 candidați independenți, transmite http://expertforum.ro.

Termenul limită pentru anunțarea candidaturilor finale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe