Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident cu cinci victime dintre care una încarcerată pe A2, la stația de taxare Fetești. Două mașini implicate

Publicat

a2

Un accident rutier în care au fost implicate cinci victime și două autoturisme a avut loc, sâmbătă la amiază pe Autostrada A2, în județul Ialomița.

Potrivit ISU Ialomița, accidentul rutier s-a produs pe Autostrada A2 la stația de taxare.

În eveniment au fost implicate două autoturisme.

Din evenimentul rutier au rezultat 5 victime conștiente din care una încarcerată.

a2 (2)

Echipajul de descarcerare a extras victima, ulterior toate cele cinci victime au fost monitorizate la locul intervenției de echipajele medicale. Echipajele SAJ au preluat și transportat două victime la Spitalul Municipal Fetești, celelalte trei victime au refuzat transportul la spital.

Pompierii au mai asigurat măsuri PSI la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.

Conform sursei citate, la locul intervenției s-au deplasat de urgență, două echipaje din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, în sprijin două echipaje ale SAJ Ialomița- substația Fetești.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trafic oprit pe DN 22, în județul Tulcea: Două autovehicule, implicate într-o coliziune

Publicat

controale desfășurate de polițiștii din harghita. au fost aplicate amenzi
Arhivă foto

O persoană a fost rănită, vineri după-amiază într-un accident rutier produs pe o șosea din județul Tulcea.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 22 Tulcea-Galați, la kilometrul 168+600 de metri, în zona localității Mineri, județul Tulcea, s-a produs un accident rutier între două autovehicule, în urma căruia o persoană a suferit răni ușoare și este evaluată medical la fața locului.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Incident grav într-o localitate din Argeș: Un bărbat a murit după ce un perete a căzut peste el

Publicat

bărbat în stare gravă, lovit de un autovehicul, pe o
Arhivă foto

Un bărbat a decedat, vineri la amiază, după ce un perete s-a prăbușit peste el. Incidentul s-a produs, într-o localitate din Argeș.

Potrivit ISU Argeș, pompierii de la Punctul de Lucru Stolnici, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș au fost solicitați să intervină în localitatea Hârsești, Martalogi, în cazul unei persoane care ar fi fost surprinsă de către un zid din pământ, căzut de la o casă bătrânească.

A fost vorba despre un perete care a căzut peste o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 65 de ani, în timpul în care acesta încerca să dărâme o construcție.

Localnicii au reușit să îndepărteze din dărâmăturile care căzuseră peste victimă, iar pompierii l-au extras și au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș.

Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare hidrologică: Pericol de viituri pe râuri din 15 judeţe

Publicat

inundatii 3 scaled e1661762429823.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis vineri o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții, pentru râurile din 15 județe.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 – 00:00, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide în bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Ialomiţa, Buzău, precum şi pe râurile din Dobrogea, unde sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

harta inundatii 26 mai 2023

Posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor sunt prognozate pe unele râuri din judeţele: Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

INHGA menţionează că fenomene hidrologice importante se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare, vineri, între orele 16:00 – 22:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări în ceea ce priveşte reevaluarea medicală a persoanelor cu handicap

Publicat

scaun rotile
fotografie cu caracter ilustrativ

În urma adoptării unei ordonanțe de către Guvern vineri, evaluarea medicală a persoanelor adulte cu handicap, în cazul apariției unor neclarități, va putea fi efectuată de către Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă.

Guvernul a aprobat vineri o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin care se elimină posibilitatea reevaluării persoanei adulte cu handicap de către aceleaşi entităţi şi în baza aceloraşi acte care au stat la baza emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap şi obligă autorităţile publice locale să utilizeze Sistemul naţional de management privind dizabilitatea.

Astfel, în cazul în care Comisia superioară stabileşte prin decizie reevaluarea persoanelor adulte cu handicap şi apar neconcordanţe faţă de încadrarea în grad şi tip de handicap, se va solicita Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, aflat în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice, să efectueze o evaluare medicală de specialitate a persoanei cu handicap vizate.

„Potrivit noii reglementări, evaluarea medicală se realizează în mod exclusiv de către medicii specialişti din cadrul Institutului asigurând garanţia unei evaluări calificate, imparţiale şi unitare, cerinţe esenţiale având în vedere că această activitate este o formă de manifestare a asistenţei medico-sociale asigurate de stat.

Modificări în ceea ce priveşte reevaluarea medicală a persoanelor cu handicap.

Actul normativ adoptat de Executiv reglementează şi faptul că sarcina constatării contravenţiilor privind încadrarea în grad şi tip de handicap a unei persoane, cu încălcarea criteriilor medico-psihosociale, revine Comisiei Superioare, iar aplicarea amenzilor contravenţionale se face de către corpul de control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

De asemenea, potrivit actului mormativ, din 15 iunie 2023, autorităţile publice locale vor trebui să utilizeze Sistemul naţional de management privind dizabilitatea, funcţionarea acestuia fiind reglementată ca parte a unui cloud-computing guvernamental care permite gestionarea unitară şi în timp real a informaţiilor privind dizabilitatea.

Sistemul naţional de management privind dizabilitatea permite colectarea, stocarea şi diseminarea către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale a informaţiilor referitoare la persoanele cu dizabilităţi, copii şi adulţi, încadrate în grad şi tip de handicap în condiţiile legii.

Modificări în ceea ce priveşte reevaluarea medicală a persoanelor cu handicap. Ce procedură a mai fost reglementată prin ordonanța de urgență

Totodată, acest sistem facilitează accesul persoanelor cu handicap sau al celor care solicită încadrarea în grad şi tip de handicap la informaţii privind stadiul dosarului depus, permite controlul măsurilor implementate şi, totodată, asigură o mai bună fundamentare a politicilor publice în domeniul dizabilităţii, prin gestionarea unitară şi în timp real a datelor relevante în domeniu.

Nerespectarea obligaţiei autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale de a utiliza permanent, începând cu data de 15 iunie 2023, sistemul naţional de management privind dizabilitatea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 lei.

Prin Ordonanţa de urgenţă au mai fost reglementate o procedură flexibilă pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, prin care să beneficieze de gratuitate la transportul cu autoturismul pe baza unor tichete electronice, precum şi modul de finanţare a serviciului de tip asistent personal profesionist, în sensul obţinerii finanţării din toate sursele aflate la dispoziţie.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe