EVENIMENT
FOTO: Accident grav pe DN 24, în județul Galați. Două victime, dintre care una decedată. Impact frontal între două mașini

Un accident rutier grav s-a produs, marți dimineață pe DN 24, în județul Galați. Un bărbat și-a pierdut viața, iar altul a fost grav rănit.
Potrivit IPJ Galați, la data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 10:14, pe DN 24, în apropiere de intersecția cu DJ 261 A, a avut loc un accident rutier grav soldat cu decesul unei persoane.
Din verificările preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, precum și de la Postul de Poliție Scânteiești, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 62 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 24, având direcția de deplasare către comuna Cuca, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală, cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat, cu vârsta de 66 de ani, domiciliat în municipiul Galați.
În urma impactului, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă, fiind avariate.
Bărbatul, de 62 de ani, a rămas încarcerat în stare de inconștiență, iar în urma extracției de către echipele de la descarcerare din cadrul I.S.U. Galați, s-a constat că acesta nu mai prezenta semne vitale, fiind constatat decesul.
Celălalt conducător auto a fost rănit grav și a fost preluat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate, unde i se vor recolta și probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier.
Traficul rutier este blocat în acest moment pe ambele sensuri de mers în vederea efectuării cercetării la fața locului.
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.
După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.
Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic
În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.
Programele de studii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro