Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident în Neamț. Un șofer a intrat cu mașina într-un copac

Publicat

f

Un autoturism în care erau două persoane a părăsit șoseaua și a intrat într-un copac, în comuna Dulcești, județul Neamț.

Până la sosirea forțelor de intervenție cele două persoane, un bărbat de 43 de ani și o femeie de 44 de ani, au ieșit din mașină.

Acestea au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la CPU Roman.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politia noaptea general 1
Arhivă foto

Poliția Română anunță că marți seară, începând cu ora 20.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliției Române, în data de 7 februarie 2023, începând cu ora 20.00, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta: PTF Giurgiu – DNCB – DN2 Buzău – Focșani – Bacău – Roman –  Suceava– Vama Siret.

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 88 tone, lungimea de 22,5 metri și lățimea de 3 metri, urmând a fi însoțit pe traseul precizat de un echipaj al  poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Concurs de slănină şi produse afumate. SlanăFest -prima ediție, în weekend, la Sfântu Gheorghe. Programul festivalului

Publicat

concurs de slănină şi produse afumate. slanăfest prima ediție, în

Muzeul cinegetic din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna va aniversa, în primăvara anului 2023, un deceniu de existenţă, perioadă în care a avut peste 80.000 de vizitatori.

Muzeul funcţionează într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului, reabilitată de Primărie cu fonduri europene, şi a fost înfiinţat, printre altele, cu scopul de a promova potenţialul natural al judeţului Covasna şi de a prezenta, într-un mod interactiv, informaţii despre păsările şi animalele care vieţuiesc în această zonă.

„Pe data de 12 mai, intenţionăm să organizăm un eveniment public pentru a marca împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea muzeului, în cadrul căruia vom prezenta activitatea noastră de până acum (…)

După estimările mele, peste 80.000 de persoane ne-au trecut pragul în aceşti zece ani,…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbare radicală pentru agenții imobiliari. Ce vor fi obligați să respecte, conform noii legi

Publicat

schimbare radicală pentru agenții imobiliari. ce vor fi obligați să

Un agent imobiliar trebuie să aibă o serie de aptitudini pentru a se remarca în domeniul său. Să știi cum să vinzi apartamente este o artă. Este nevoie de o serie de înzestrări înnăscute, pe care, din păcate, majoritatea persoanelor care lucrează acum în acest sector nu le au, cel puțin asta susțin inițiatorii unui proiect de lege care prevede reglementarea acestei profesii.

Noi reguli pentru agenții imobiliari

În prezent, sectorul imobiliar se digitalizează într-un ritm foarte rapid. 90% dintre căutările de proprietăți sunt efectuate online, cel puțin la primul contact.

În această nouă paradigmă, munca agentului imobiliar rămâne esențială, dar acesta trebuie să depună toate eforturile pentru a-și ascuți abilitățile de convingere și a fi util clientului, precum și pentru a fi la curent cu…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Apele Române: Amenzi de peste 14 milioane lei ți 25 de seskizări penale, pe parcursul anului 2022

Publicat

exploatare poluare sursa apele romane

Inspectorii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) au aplicat, anul trecut, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14,35 milioane de lei şi au întocmit 25 de sesizări penale, informează instituţia, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, peste jumătate din totalul amenzilor, respectiv 7,75 milioane de lei, au vizat exploatarea agregatelor minerale (balastiere) fără respectarea actelor de reglementare sau în afara perimetrului.

amenzi apele romane gunoaie 3

„O parte dintre acestea au fost organizate în comun cu reprezentanţii Gărzii de Mediu şi Inspectoratele Judeţene de Poliţie în baza protocoalelor de colaborare”, precizează „Apele Române”.

Peste 10.800 de controale, anul trecut, efectuate de Agenția Națională Apele Române

La nivelul anului 2022, ANAR a efectuat 10.869 de controale, iar sancţiunile contravenţionale în valoare de 14,35 milioane de lei au vizat operatorii economici care nu au respectat actele de reglementare în domeniul apelor.

amenzi apele romazne exploatare 2

De asemenea, în 25 de cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală, iar dintre acestea peste jumătate pentru exploatarea agregatelor minerale.

Pe categorii, au mai fost realizate 1.771 de controale şi aplicate amenzi de 695.000 lei pentru exploatarea necorespunzătoare a barajelor de tip C+D; 1.031 de controale şi amenzi de 678.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul gospodăririi apelor cu privire la staţiile de epurare şi alimentare cu apă; sancţiuni de 400.000 lei în cazul a 49 de poluări accidentale; 1.566 de controale şi amenzi de 372.500 de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a curăţeniei cursurilor de apă şi a malurilor în interiorul şi în jurul localităţii; sancţiuni totale de 145.000 de lei deţinătorilor de iazuri de decantare şi miniere pentru nerespectarea prevederilor legale; 4.096 de controale şi amenzi de 4,11 milioane de lei pentru alte abateri din domeniul gospodăririi apelor.

amenzi apele romane exploatare 1

„Toţi agenţii economici prin ale căror activităţi încalcă prevederile legale din domeniu afectează semnificativ mediul şi contribuie la deteriorarea corpurilor de apă de suprafaţă şi subterane, din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

Mai mult, exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale poate provoca fenomene erozionale la poduri, dar şi la infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor”, notează sursa citată.

ANAR precizează că inspectorii de specialitate în gospodărirea apelor din cadrul instituţiei atât de la nivel central, cât şi al celor 11 Administraţii Bazinale de Apă, vor continua monitorizarea şi controalele la agenţii economici conform Planului de activitate, a competenţelor şi obligaţiilor ce le revin pe tot parcursului anului în curs.

Agerpres

Sursa foto: Apele Române/facebook.com

Citește mai departe