Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident în Sighișoara – Mureș. Coliziune între două autoturisme. O persoană încarcerată

Publicat

sursa foto: Facebook/ Info Locatie Radar Sighisoara

Un accident rutier s-a produs, luni, în Sighisoara – județul Mureș, după coliziunea dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Mureș, accidentul s-a produs în zona Stadionului din Sighișoara, iar în accident au fost implicate două autoturisme.

Din primele informații, o persoană a rămas blocată în autoturism, fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Sighișoara pentru descarcerarea victimei.

În urma accidentului rutier, traficul în zonă a fost blocat pe ambele sensuri.

UPDATE: Pompierii au reușit eliberarea victimei, aceasta fiind rănită ușor.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident la Memorialul Holocaustului

Publicat

cercetari politie holocaust

Poliţia Capitalei face cercetări privind infracţiunea de antisemitism, după un incident care a avut loc, joi, la Memorialul Holocaustului.

„Urmare imaginilor apărute în spaţiul public, cu privire la un incident înregistrat pe parcursul unui eveniment desfăşurat la Monumentul Holocaustului, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 Poliţie s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului (fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi), în vederea aplicării măsurilor legale”, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

cercetari politie bucuresti holocaust

Joi dimineaţă a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului la monumentul din Bucureşti.

„Într-o zi în care vorbim despre memorie, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la Memorialul Holocaustului din Bucureşti au loc manifestări antisemite sub ochii Jandarmeriei”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului – „Elie Wiesel”.

O fotografie care însoţeşte postarea ilustrează o coroană de flori cu o panglică pe care au fost scrise următoarele mesaje: „România a salvat 400.000 evrei în timpul Holocaustului” şi „Holocaust, do not forget: half of the truth is a lie”. Agerpres

sursa foto: Facebook / Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Roman – Neamț, amendat cu 6.000 lei după ce a reclamat la 112 că nu este primit într-o sală de jocuri

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din municipiul Roman a fost amendat cu 6.000 lei de jandarmi pentru că a apelat nejustificat numărul de urgenţă 112, el reclamând că nu i se permite accesul într-o sală de jocuri de noroc.

„Ajunşi la locul sesizării, jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Roman au constatat că interzicerea accesului în incintă de către personalul sălii este justificată deoarece bărbatul nu deţinea vreun document care să ateste rezultatul negativ al unui test nu mai vechi de 48/72 de ore, că este vaccinat sau că se află în perioada de 6 luni ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Urgenţa nejustificată l-a costat 6.000 lei, pentru că a fost amendat cu 4.000 lei pentru apelare nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, şi cu 2.000 de lei pentru adresarea de injurii şi tulburarea ordinii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

În anul 2021, jandarmii nemţeni au intervenit la 926 de solicitări şi sesizări ale cetăţenilor, ca urmare a apelurilor 112, pentru aplanarea unor conflicte, agresiuni fizice, scandaluri de mică amploare, îndepărtarea urşilor din apropierea gospodăriilor sau căutarea persoanelor rătăcite.

Dintre acestea, 63 au fost apeluri de urgenţă nejustificate, abuzive sau neconfirmate, pentru care au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Arhiepiscopia Tomisului, facturi de peste 52.000 de lei la utilități

Publicat

bani lei.jpg

Arhiepiscopia Tomisului anunță că a primit facturi de peste 52.000 de lei la o serie de utilități, pentru lunile noiembrie și decembrie.

„Peste 52.000 de lei utilități la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Și peste 9.000 de lei încălzire la Catedrală, unde n-a venit încă noua factură la curent. No comment….”, se arată într-o postare a Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia publică un mesaj privind factuarea energiei electrice de peste 16.000 de lei, precum și o factură pentru noiembrie pentru energie termică de aproape 19.000 de lei și de peste 4.000 de lei pentru apa caldă.

Pentru decembrie, conform unei alte facturi, costul energiei termice și al apei calde este de peste 9.800 de lei.

O factură de regularizare la gaze pentru perioada 2 octombrie – 6 ianuarie are valoarea de 8.087,88 lei.

Printre comentarii, reprezentanții Arhiepiscopiei sunt îndemnați să ceară recalcularea facturilor, dar și să „îndemne oamenii sa iasă în stradă pentru naționalizare”.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

După 62 de ani de activitate, fabrica de zahăr din Luduş se închide. Peste 150 de oameni vor rămâne fără loc de muncă

Publicat

fabrica zahar tereos ludus
sursa foto: Facebook/ Fabrica De Zahar Ludus - Tereos Romania

După 62 de ani de activitate, fabrica de zahăr din oraşul Luduş (jud. Mureş) intră în conservare. Decizia aparține grupului francez Tereos, cel mai mare producător de zahăr din Franţa, care a pătruns pe piaţa românească în 1992.

Astfel, România mai rămâne cu două fabrici mari de zahăr, ale grupului austriac Agrana, după ce în 2018 au fost închise două fabrici şi una a intrat în faliment.

„Am discutat cu actualul director al fabricii şi cu certitudine fabrica se va închide, pentru că nu au mai contractat în acest an fermieri pentru sfeclă de zahăr. Momentul închiderii depinde de birocraţia din România, dar, orice ar fi, sunt hotărâţi să în­chidă. Au spus că voiau să vândă, dar nu au găsit cumpărător. Câţiva producători de sfeclă de zahăr s-au asociat şi au vrut să cumpere, dar a picat înţelegerea“, a spus pentru ZF Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş.

Peste 150 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă

Anual, fabrica de la Luduş producea aproximativ 65.000 de tone de zahăr, ambalat la 1kg, melasă, borhot umed şi brichetat sau uscat la saci de 50 kg. În contextul închiderii, peste 150 de persoane rămân fără loc de muncă şi peste 300 de cultivatori de sfeclă de zahăr fără contracte.

În ceea ce priveşte producătorii de sfeclă de zahăr, Moldovan susţine că o parte din ei au încheiat contracte cu actualii proprietari ai fabricii Bod din Braşov, care ar putea fi redeschisă. „Vrem să o repornim, dar suntem în discuţii acum cu autorităţile“, au spus reprezentanţii companiei Best Achiziţii, proprietarii fabricii.

(sursa: Mediafax)

itește Romania24.ro pe Google News

 

 

Citește mai departe