Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident în Suceava. Doi copii și doi adulți răniți după impactul dintre un autoturism și o autoutilitară

Publicat

Un accident rutier soldat cu rănirea a 4 persoane a avut loc, luni după-amiază, în județul Suceava.

Accidentul s-a produs în Cumpărătura.

Doi adulți și doi copii sunt monitorizați de către echipajele medicale și paramedicale.

Impactiul a avut loc între o autoutilitară și un autoturism. Cele 4 victime nu prezintă probleme medicale deosebite.

Șoferii vor fi testați alcooltest, dar Poliția precizează că nu prezintă halenă alcoolică.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Cascadorie pe o șosea din Giurgiu. O șoferiță s-a dat peste cap cu mașina

Publicat

O femeie de 46 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs luni pe drumul de centură al orașului Mihăilești, județul Giurgiu. Acesta a rămas blocată în autoturismul pe care îl conducea, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scoasă în siguranță.

g

 

La caz s-au deplasat echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au găsit autoturismul răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile.

Femeia, conștientă și cooperantă, a fost preluată de paramedicii SMURD care i-au acordat primul ajutor, ulterior acesta a refuzat transportul la spital.

gg

 

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Debitul Dunării se menţine, săptămâna viitoare, peste media multianuală a lunilor ianuarie şi februarie

Publicat

poluare dunare apa

Debitul Dunării se va menţine peste media multianuală a lunilor ianuarie şi februarie, pe parcursul săptămânii viitoare, respectiv în jurul valorii de 8.100 metri cubi/secundă (mc/s), relevă prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

„Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în prima zi a intervalului de prognoză în jurul valorii de 9.100 mc/s, apoi în scădere până la valoarea de 8.100 mc/s, situându-se peste mediile multianuale ale lunilor ianuarie (4.950 mc/s) şi februarie (5.300 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Tr. Măgurele”, potrivit hidrologilor.

Debitul maxim al Dunării estimat pentru luna ianuarie era de 7.100 mc/s, iar cel minim de 4.000 mc/s, în timp ce pentru luna februarie valorile sunt de 5.500 mc/s, respectiv 3.000 mc/s.

Prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, în intervalul 29 ianuarie – 4 februarie a.c., exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din sudul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare.

Pe râurile din bazinele hidrografice Siret şi Prut, debitele vor fi relativ staţionare.

„Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în extindere şi intensificare, pe unele sectoare de râuri din zonele montane din nordul, centrul şi estul ţării în primele două zile, fiind posibilă apariţia acestora, mai apoi şi pe alte râuri din vestul şi sudul ţării”, avertizează hidrologii.

În luna februarie 2023 regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (80-100%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Timiş, Bârzava, Moraviţa, pe cursurile superioare şi mijlocii ale Bistriţei, Moldovei şi Sucevei şi pe cursul superior al Prutului şi mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Olt inferior, Călmăţui, Buzău, Putna, pe afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe Vedea, Rm. Sărat şi Bârlad.

Potrivit INHGA, în lunile ianuarie şi februarie 2023, formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor avea extinderi şi intensităţi variabile, mai ales pe râurile din zona de munte din nordul, estul şi centrul ţării.

În funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor, formaţiunile de gheaţă vor putea produce prin evoluţia lor blocaje de gheţuri pe unele sectoare de râu, care pot determina variaţii semnificative de niveluri, îndeosebi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bistriţa, Olt, Mureş, Vişeu, Iza şi Someş.

Agepres

Citește mai departe

EVENIMENT

Curs BNR luni, 30 ianuarie 2023. Cotațiile zilei pentru principalele valute

Publicat

curs bnr luni, 30 ianuarie 2023. cotațiile zilei pentru principalele

Banca Națională a României publică la ora 13:00 cursul BNR valabil pentru ziua de luni, 30 ianuarie. Astfel, vom afla în timp real cât costă principalele valute folosite de români la diferite tranzacții, cum sunt cele auto sau chiar și cele imobiliare.

Curs BNR luni, 30 ianuarie 2023

Imediat după ora 13:00, vom afla cât costă la cursul BNR de luni, 30 ianuarie, un euro, un dolar american, o liră sterlină, dar vom afla la cât a fost cotat și francul elvețian, aflat la mare căutare, în urmă cu câțiva ani, pentru credite imobiliare.

Curs valutar-Euro

Banca Națională a cotat vineri moneda europeană la 4,8922 lei, după ce aceasta a costat pe data de 26 ianuarie 4,8858 lei, iar pe data de 25 Banca Centrală stabilea un curs de 4,9016 lei pentru un euro.

Curs BNR luni, 30 ianuarie 2023
Curs BNR luni, 30 ianuarie 2023

Curs valutar-Dolar…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Oradea. 40 de locatari, evacuați din apartamente

Publicat

oradea 2

O explozie urmată de incendiu a avut loc în noaptea de duminică spre luni la un bloc din Oradea. Cel mai probabil, explozia a fost provocată de un om fără adăpost care fuma la subsolul blocului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat că s-a produs un incendiu la un bloc de locuințe din Oradea, apelanții precizând și faptul că au auzit o explozie.

oradea 4 copy

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la subsolul blocului, loc în care, așa cum declarau locatarii imobilului, obișnuia să stea un om fără adăpost.

oradea 3 copy

Pompierii militari au acționat pentru lichidarea focarelor, verificarea apartamentelor, din care au fost evacuate preventiv aproximativ 40 de persoane (o parte dintre acestea s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor), respectiv pentru ventilarea casei scării, în care pătrunsese fum.

Echipajele de pompieri au stins rapid incendiul, împiedicând propagarea acestuia la apartamente.

oradea1

În urma evenimentului provocat, cel mai probabil, de fumat, a explodat o butelie de camping aflată în subsolul blocului și au ars deșeuri textile, deșeuri de carton și un televizor.

Nu au existat persoane rănite, conform ISU Bihor.

Citește mai departe