Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN 1H în Sălaj: 6 victime, printre care doi copii

Publicat

accident

Doi copii și patru adulți au fost răniți într-un accident rutier produs, sâmbătă după-amiază, pe DN1H în județul Sălaj. Un autoturism și o autoutilitară s-au ciocnit.

Potrivit ISU Sălaj, accidentul a avut loc pe DN 1H Jibou – Zalău, pe raza localitatii Popeni.

Din primele informații, în coliziune au fost implicate un autoturism și o autoutilitară.

La locul accidentului asu intervenit pompierii jibouani.

Echipajele de salvasre au găsit la locul accidentului șase victime. Este vorba despre patru adulți și doi copii.

Victimele au fost preluate de catre echipajele pentru transport la UPU SMURD Zalau.

Circulația este îngreunată în zonă.

Poliția efectuează cercetarea la fața locului, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul rutier.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Incident într-un parc din Bistrița. Trei copii răniţi după ce trenuleţul electric în care se aflau s-a răsturnat

Publicat

ambulanta
Arhivă foto

Trei copii care se aflau în trenuleţul electric de agrement achiziţionat de Primăria Bistriţa, care circula pe o alee din parcul municipal, au fost răniţi, luni după-masă, după ce vehiculul în cauză s-a răsturnat, potrivit datelor comunicate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Este vorba despre trei fetiţe care s-au ales cu multiple contuzii şi au fost transportate la UPU Pediatrie pentru investigaţii amănunţite.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Trenuleţul electric a fost pus în funcţiune la sfârşitul lunii iunie şi a costat municipalitatea peste 200.000 de lei. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost desemnat câștigătorul pentru secțiunea Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Brașov- Târgu Mureș – Cluj- Oradea. Când trebuie finalizată

Publicat

lucrari chețani câmpia turzii autostrada2
sursa foto: Facebook. Sorin Grindeanu

A fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Brașov- Târgu Mureș – Cluj- Oradea.

Anunțul a fost făcut luni seară, pe pagina de Facebook, de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost finalizată reevaluarea ofertelor și desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Brașov- Târgu Mureș – Cluj- Oradea”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

lucrari chețani câmpia turzii autostrada2

Ministrul Transporturilor precizează că asocierea de constructori austrieci și germani, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție trei luni pentru proiectare.

lucrari chețani câmpia turzii autostrada4

De asemenea, termenul pentru execuția lucrărilor este de 18 luni după semnarea contractului.

lucrari chețani câmpia turzii autostrada1

”Contractul pentru acest tronson de autostradă (cu o lungime de 15,70 km) este finanțat din fonduri europene nerambursabile”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Transporturilor: Șantierele pentru autostrăzi și drumuri expres vor fi monitorizate periodic

Publicat

monitorizare aeriana a santierelor in lucru ministrul transporturiloe

Monitorizarea aeriană a şantierelor se va desfăşura periodic, în toate zonele, şi va permite realizarea unei radiografii a mobilizării din cadrul şantierelor, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A început monitorizarea aeriană a şantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului!

În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat şi au cules date din următoarele şantiere în lucru: Centura Bucureşti (DNCB), Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Piteşti, Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 5.

Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafaţă şi modele tridimensionale.

În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul şantierelor”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta a arătat că în data de 15 iulie 2022, la momentul zborului, pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare şi 3 utilaje de asfaltare.

„Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Aero-Spaţială (INCAS) şi Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a şantierelor se vor desfăşura periodic, în toate zonele”, a mai scris Grindeanu pe pagina de socializare.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală în România, descoperiţi în ultima săptămână

Publicat

imigrari

Peste 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală au fost descoperiţi, în ultima săptămână, de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Potrivit unui comunicat al IGI transmis, în ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au efectuat 667 de acţiuni, controale şi verificări în teren, la nivel naţional.

Controalele au vizat prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

În urma controalelor, au fost depistaţi 123 de cetăţeni străini cu şedere ilegală.

De asemenea, pentru 109 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, 15 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 34 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul ţării noastre.

Tot în ultima săptămână, IGI arată că au fost înregistrate 2.563 de solicitări privind emiterea avizelor de angajare/detaşare, soluţionate 2.522 de cereri, iar dintre acestea 2.270 au fost aprobate şi 252 respinse.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii de imigrări au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 119.325 lei cetăţenilor străini şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora, se menţionează în comunicat.

Totodată, la bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 951.610 lei.

„În perioada de referinţă, au fost înregistrate 275 de cereri de azil, solicitanţii aflându-se în diferite stadii de procedură.

De asemenea, 14 solicitanţi au primit protecţia statului român, pentru 78 de cetăţeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 2.094 de cetăţeni ucraineni şi terţi sosiţi din Ucraina ca urmare a conflictului armat, au fost emise permise de şedere ca beneficiar al protecţiei temporare.

Pentru 260 de solicitanţi de azil şi 49 de beneficiari de protecţie în România poliţiştii au emis documente temporare de identitate sau permise de şedere care le atestă reşedinţa în ţara noastră”, informează IGI.

Agerpres

Citește mai departe