Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier în județul Argeș, la ieșirea de pe Autostrada A1. Una dintre mașini, făcută praf

PublicatUn accident rutier soldat doar cu pagube materiale s-a produs, luni seara, în județul Argel, pe DN 65 B, la ieșirea de pe Autostrada A1.

Accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, s-a produsla ieșirea spre A1, DN 65B, lângă reprezentanța FORD.

În urma impactului dintre cele două autoturisme nicio persoană nu a fost rănită, însă ambele autoturisme au fost serios avariate.

Potrivit ISU Argeș, pompierii au acționat la fața locului pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru a acorda îngrijiri medicale la nevoie.

Poliția efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

ALERTĂ METEO: Ceață DENSĂ în localități din 9 județe. Rafale de vânt în Constanța și Tulcea

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, mai multe avertizări nowcasting cod galben de ceață densă, cu vizibilitate redusă, în localități din 9 județe.

De asemenea, în zone din județele Constanța și Tulcea, se va semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h.

Zone vizate:

Până la ora 10:00

Județul Argeş: Slobozia, Negrași, Mozăceni, Ștefan cel Mare;
Județul Giurgiu:
Florești-Stoenești, Ulmi, Găiseni, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Cosoba;
Județul Teleorman: Sârbeni;
Județul Dâmboviţa:
Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana, Răcari, Petrești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Șelaru, Produlești, Costeștii din Vale, Raciu, Perșinari, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești;

Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Jucu, Mociu, Călărași, Căianu, Suatu, Săndulești, Tureni, Aiton, Ploscoș;

Fenomene asociate : depunere de chiciură

Județul Gorj: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Târgu Cărbunești, Turceni, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Bălești, Plopșoru, Țânțăreni, Țicleni, Drăguțești, Turburea, Aninoasa, Peștișani, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Vladimir, Dănești, Borăscu, Urdari, Văgiulești, Bolboși, Brănești, Săulești, Drăgotești, Cătunele, Căpreni, Telești, Ionești, Godinești, Câlnic, Glogova, Bărbătești, Samarinești, Ciuperceni;
Județul Olt;
Județul Dolj;
Județul Mehedinţi:
Strehaia, Corcova, Butoiești, Broșteni, Florești, Grozești, Voloiac, Breznița-Motru, Stângăceaua;
Se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Până la ora 11:00
Județul Constanta: zona de litoral;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ALERTĂ în județul Mureș: Fată răpită de pe stradă și forțată să plece cu un Audi gri

Publicat

O fată a fost răpită luni de pe o stradă din Târgu Mureș și forțată să plece cu un Audi gri.

Poliția a fost sesizată luni în jurul orei 17.40 despre răpirea unei minore, în vârstă de 15 ani, SUKETES EVA, din Odorheiul Secuiesc.

Din cercetări a reieșit că minora, în timp ce se afla cu unchiul său, pe strada Bega din Târgu Mureș, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză.

S-a declanșat mecanismul “Alertă răpire copil”, constituindu- se celula de criză.

Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112.

Citește mai departe

ECONOMIE

Insolvenţele, în scădere cu aproape 11% în primele zece luni din 2020

Publicat

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a scăzut cu 10,91% în primele zece luni din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 4.606 insolvenţe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 1.028, în creştere cu 12,35% faţă de perioada ianuarie-octombrie 2019. Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor – cu 314 de insolvenţe (minus 27,31%), Cluj- 281 (plus 41,92%) şi Constanţa – 272 (plus 6,25%).

Cel mai mic număr de insolvenţe s-a înregistrat, în perioada menţionată, în judeţele Călăraşi – 21 (minus 38,24%), Covasna – 21 (minus 44,74%), Tulcea – 24 (minus 54,72%) şi Vaslui – 24 (plus 4,35%).

Pe domenii de activitate, în primele zece luni, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 1.356 (minus 14,93%), în construcţii – 734 (minus -5,53%) şi industria prelucrătoare – 550 (minus 11,72%).

În octombrie 2020 au fost înregistrate 577 de insolvenţe, cele mai multe în Bucureşti – 146, şi în judeţele Cluj – 46 şi Timiş – 37. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Cabană mistuită de flăcări în județul Cluj. De la ce a pornit incendiul?

Publicat

O cabană a fost mistuită de flăcări, luni, în județul Cluj.

Două autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului care a cuprins o cabană din localitatea Muntele Băișorii.

Alerta a fost dată în jurul orei 14.20, iar în momentul sosirii pompierilor, cabana, construită pe structură din lemn, era cuprinsă în totalitate de flăcări.

Pompierii au limitat extinderea incendiului la o altă cabană situată în apropierea celei care ardea (cca 7m) și la o anexă în care se afla o butelie de gaz (cca 3m).

O femeie a fost consultată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital.

Cabana construită cu parter și mansardă, cu o amprentă la sol de 50mp, a fost distrusă în totalitate, iar pompierii au acționat mai bine de două ore pentru a limita propagarea focului mai departe de limitele în care a fost găsit.

Cercetările preliminare au stabilit că focul a pornit de la neizolarea corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materiale combustibile.

Citește mai departe