Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier pe DJ 612A în județul Teleorman. O mașină s-a răsturnat

Publicat

Un accident rutier a avut loc luni după-amiaza, pe DJ 612A, în localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și s-a răsturnat cu mașina în afara drumului.

Potrivit ISU Teleorman, în accidentul rutier produs pe raza localității Roșiorii de Vede, pe DJ 612A a fost implicat un autoturism.

În urma producerii accidentului, două femei au fost rănite, neîncarcerate. Acestea au refuzat să meargă la spital.

La fața locului, intervine Detașamentul Roșiori cu o mașină de stingere pentru asigurare măsuri PSI și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a afla cu exactitate cauzele producerii evenimentului rutier.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Județean Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Publicat

dna

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava Silviu Creţu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de DNA, Silviu-Cristinel Creţu este acuzat că, în cursul lunii decembrie 2020, în calitate de vicepreşedinte al CJ Suceava, ar fi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 euro pentru a interveni la persoane cu decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri pentru ca două contracte să fie derulate fără impedimente.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Județeana Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă: Pentru ce a primit 40.000 de euro

„În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Creţu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituţie cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente.

Aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînţelegeri între autoritatea judeţeană Suceava, beneficiara proiectului, şi asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iaşi-Suceava”, arată sursa citată.

Anchetatorii menţionează că, ulterior, în luna martie, Silviu Creţu ar fi cerut de la acelaşi om de afaceri o sumă de bani pentru derularea fără probleme a unui alt contract.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Județeana Suceava, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă: Sumă de bani

„Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, având atribuţii de coordonare a Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfăşurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pe timp de vară şi iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte.

Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiţi de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant”, se arată în comunicatul DNA.

În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Virgil Popescu și-a retras candidatura la funcția de prim-vicepreşedinte PNL

Publicat

virgil popescu ministrul energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a retras candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL: „E mai bine și mai înțelept ca Dan Motreanu să facă parte din conducerea partidului”.

„Am stat toată noaptea, până la 1-2, cu dvs. Dimineață m-am trezit devreme, ca să o luăm de la capăt. Am stat să mă gândesc, am stat să mă gândesc foatrte bine, ce e mai bine pentru partid.

Nu a fost deloc ușor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu, un prieten pe care-l știu încă de când am venit în PNL. Cred că e cel mai bibne și cel mai înțelept este și va fi ca Dan să intre în BEx, ca Dan să facă parte din conducerea partidului”, a spus Virgil Popescu.

El își depusese candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte.

„Mă bucur că suntem toți de acord că unitatea partidului stă în forța noastră, să fim cât mai mulți implicați. E păcat că până la această dată Dan nu a fost alături de noi.

E un liberal mai vechi decât mine, a participat și a tras tot timpul la frâiele PNL. Dane, te rog să accepți să-mi retrag candidatura și să rămâi singur în această cursă”, a conchis Popescu.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ECONOMIE

Vești proaste pentru români: Managerii anticipează o creștere ACCENTUATĂ a prețurilor

Publicat

bani.png

Managerii chestionați de INS au anticipat pentru o creștere a activității și a numărului de angajați în construcții și comerțul cu amănuntul, precum și o creștere accentuată a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%).

activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +31). Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +43%).

Vești proaste pentru români: Managerii anticipează o creștere ACCENTUATĂ a prețurilor, mai ales în construcții și comerț

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +20%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea accentuată a acestora (sold conjunctural +61%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +20%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).Managerii soc ietăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +55%).

Conform estimărilor din luna mai 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creștere (sold conjunctural +29%).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ”Poluatorul plătește”. Apele Române au dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale anului

Publicat

amenzi apele romane sursa foto facebook 3

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale acestui an, pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

În luna aprilie, în cadrul a peste 600 de controale, inspectorii din cadrul ANAR au aplicat amenzi în valoare de 873.500 lei, dintre care, în cel mai mare cuantum şi cel mai mare număr de controale au fost (defalcate) pentru balastiere – 89 controale – amenzi: 430.000 lei; staţii de epurare – 67 controale, amenzi: 75.000 lei; salubrizări – 220 controale, amenzi: 12.500 lei; alte folosinţe – 207 controale, amenzi: 281.000 lei; poluări accidentale – 3 controale, amenzi: 75.000 lei.

FOTO: ”Poluatorul plătește”. Cele mai multe controale, efectuate la balastiere

amenzi apele romane sursa foto facebook 1

În primele patru luni (ianuarie-aprilie) ale anului 2022, la nivel naţional, inspectorii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” au aplicat, în cadrul a 2.525 de controale, amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei şi au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală.

Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (1.470.000 lei – 47% din totalul amenzilor aplicate) şi pentru alte folosinţe (1.171.000 lei – 38% din total).

amenzi deseuri apele romane sursa foto facwbook

Echipele de inspectori din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” acţionează în teren prin verificarea şi, după caz, sancţionarea celor care nu respectă legislaţia din domeniul apelor.

amenzi apele romane sursa foto facebook 2

În cadrul acţiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor şi a lucrărilor afectate la starea iniţială prin aplicarea principiului „poluatorul plăteşte”.

Activităţile Inspecţiei Administraţiei Naţionale „Apele Române” sunt în plină desfăşurare şi se vor intensifica în perioada imediat următoare.

sursa foto: Facebook/ Apele Române

Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate