Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier pe DJ 703K, în județul Argeș. Șofer încarcerat și pieton în stare gravă

Publicat

arges

Un accident rutier a avut loc, duminică dimineața, DJ 703 K Mărăcineni- Budeasa, județul Argeș. O femeie în calitate de pieton a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost lovită de o mașină. În urma impactului șoferul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat, rămânănd încarcerat între fiarele mașinii.

Potrivit ISU Argeș, accident rutier a avut loc  în localitatea Budeasa, zona institut, cu un autoturism și un pieton implicați. Șoferul autoturismului a rămas  încarcerat.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 25 de ani, din Budeasa, care conducea un autoturism pe DJ 703K, din direcția Mărăcineni către Budeasa, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a lovit un pieton și s-a răsturnat.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

În urma accidentului, șoferul a rămas încarcerat, iar pietonul, o femeie de 71 de ani, din Mărăcineni, a fost rănit grav.

Ambele victime au fost transportate la spital în stare de conștiență.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Acțiune fulger a inspectorilor ANSVSA în Piața Obor: Amenzi de 72.000 de lei şi peste 250 kilograme de peşte confiscate

Publicat

ansvsa actiune piata obor 1
sursa foto: ANSVSA

Inspectorii ANSVSA au efectuat vineri, 24 martie 2023, o acțiune fulger în Piața Obor. Aceștia au aplicat amenzi de 72.000 de lei și au confiscat peste 250 de kilograme de pește.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, au fost verificate 12 unităţi şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

Nereguli

Printre neregulile descoperite se numără nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare, nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite şi încălcarea normelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

ANSVSA recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi

Publicat

laptop calculator.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat luni programul de burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți.

Bursele „Henri Coandă” se adresează elevilor şi studenţilor din România care participă la competiţii internaţionale care presupun realizarea unei soluţii tehnice.

Aceştia vor putea fi sprijiniţi prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare pentru 20 echipe de elevi şi studenţi, în limita maximă a bugetului alocat.

Bursele de cercetare se acordă competiţional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor şi minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învăţământului secundar şi/sau ai învăţământului terţiar non-universitar sau studenţi din instituţiile de învăţământ superior acreditate în România, care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale.

Activitatea de cercetare se desfăşoară cu sprijinul unei organizaţii-gazdă care poate fi o unitate/instituţie de învăţământ şi/sau organizaţie de cercetare publică sau privată din România.

Mentorii au calitatea de coordonator ştiinţific al proiectului de cercetare-dezvoltare sau inovare şi sunt responsabili, în raport cu organizaţia-gazdă, de implementarea proiectului şi de atingerea rezultatelor propuse.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Durata unei burse de cercetare acordate prin program este de maximum 12 luni.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare

Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.

Fiecare proiect corespunzător bursei de cercetare se evaluează individual pentru acordarea finanţării. La sfârşitul contractului se depune un raport final de evaluare.

Bursa de cercetare se acordă pentru susţinerea activităţii de cercetare şi realizare a proiectului în vederea participării la competiţia tehnico-ştiinţifică internaţională.

Cheltuielile de personal, inclusiv pentru elevii şi studenţii parte din echipă, nu pot depăşi 50% din valoarea bursei.

Totodată, pentru prima oară în ţara noastră, în anul 2023, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor şi studenţilor români, obţinute la concursuri internaţionale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicaţii specifice cercetării aplicative şi inovării.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Premiile „Henri Coandă” se acordă individual

Elevii şi studenţii care au participat la o astfel de competiţie, individual sau în echipă, şi au obţinut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajaţi să aplice la Premiile Henri Coandă.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Ambulanță răsturnată pe șosea după impactul cu un autoturism în Urziceni. Patru victime, printre care un copilaș

Publicat

acc ialomita (1)

Un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane, printre care un copilaș, a avut loc luni la amiază pe o șosea din județul Ialomița. În eveniment au fost implicate o ambulanță aflată în misiune și un autoturism.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 27 martie 2023, în jurul orei 15:00, pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație cu implicarea unei ambulanțe care se deplasa în regim prioritar spre Spitalul Municipal din Urziceni și un autoturism.

UPDATE ora 16.30:

„Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, pe DN2, în care a fost implicată o ambulanță SAJ.

În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

acc ialomita (19)

În urma evenimentului rutier, ambulanța s-a răsturnat pe partea carosabilă, rezultând patru victime: trei adulți conștienți, cooperanți și neîncarcerați și un minor cu vârsta de aproximativ 2 ani(pacient) inconștient.

După evaluare, toate cele patru persoane au fost transportate la diferite unități spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU Ialomița.

Știrea inițială

În urma impactului, ambulanța s-a răsturnat pe partea carosabilă rezultând trei victime, șoferul de pe ambulanță și asistenta, precum și un minor în vârstă de 1 an, ce fusese preluat din comuna Coșereni pentru a fi transportat la Spitalul din Urziceni cu afecțiuni medicale.

În zonă se circulă alternativ.

acc ialomita 20

Cercetările la fața locului sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident cu o victimă în Pitești. Impact între o autobetonieră și un autoturism

Publicat

acc pitesti (2)

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, luni la amiază în Pitești.

Potrivit ISU Argeș, accidentul rutier s-a produs în zona Autogării Vechi din Pitești.

În eveniment au fost implicate o autobetonieră și un autoturism.

În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 60 de ani, preluată de către echipajul SAJ.

La fața locului au intervenit pompierii cu o autospecială de intervenție, alături de un echipaj al SAJ.

La fața locului, pompierii asigură măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.

Citește mai departe