EVENIMENT
FOTO: Acțiune pentru combaterea excesului de viteză pe A1. Peste 60 de amenzi, aplicate de polițiști. Recordul, de 203 kilometri pe oră

Polițiștii din Sibiu au desfășurat în weekend, în zilele de 15 și 16 octombrie 2022, o acțiune pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe linia preventii și combaterii încălcării regimului legal de viteză. Doi șoferi au fost prinși conducând cu viteză de 203 kilometri pe oră, respectiv 197 kilometri pe oră. De asemenea, polițiștii au aplicat 63 de amenzi, iar 16 șoferi au rămas fără permis de conducere.
Potrivit IPJ Sibiu, în zilele de 15 și 16 octombrie 2022, între orele 11,00 – 15,00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză pe autostrada A1.
Cu această ocazie, au fost controlate 96 de autovehicule, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 17 permise de conducere.
Pe linia vitezei, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cazul a 16 conducători auto fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Cea mai mare viteză înregistrată de dispozitivele radar a fost cea de 203 km/h.
La data de 15 octombrie 2022, la ora 12.33, un cetățean străin, în vârstă de 63 de ani, a fost depistat conducând un autoturism cu viteza menționată la km. 322 al autostrăzii A1, pe sensul Sibiu – Deva, în afara municipiului Sebeș, județul Alba.
Cu viteza de 198 km/h a fost depistat în aceeași zonă, la data de 16 octombrie 2022, la ora 14,09, un conducător auto în vârstă de 34 de ani, din județul Alba.
Pe lângă sancțiunile aplicate de către polițiști celor care au încălcat regimul legal de viteză, au mai fost aplicate 9 sancțiuni pentru neportul centurii de siguranță și 2 sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil, într-unul dintre cazuri fiind suspendat și dreptul de a conduce, și 7 sancțiuni pentru alte abateri.
Pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere.

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro