Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Acțiunea „Safe Waters 2022″: Peste 170 de infracţiuni constatate şi 466 de sancţiuni aplicate de autorități

Publicat

safe waters1

Autorităţile române au aplicat peste 460 de sancţiuni contravenţionale și au constat un număr de 173 de infracțiuni, în urma acţiunii „Safe Waters 2022”, desfăşurată în perioada 4 iulie – 4 septembrie 2022, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Acţiunea a fost organizată prin Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Autoritatea Navală Română.

„Activităţile comune de verificare şi control au avut ca scop creşterea siguranţei activităţilor pe apă, în zona de litoral a Mării Negre, fluviului Dunărea şi pe luciurile de apă navigabile, precum şi protejarea ecosistemului acestor zone.

Acţiunile comune au vizat respectarea legislaţiei în domeniul transportului naval de pasageri şi agrementului nautic, verificarea personalului navigant şi a conducătorilor de ambarcaţiuni pe linia consumului de băuturi alcoolice, punerea în navigaţie a navelor având la bord echipajul minim de siguranţă, prevenirea şi combaterea furturilor de la bordul navelor, a pescuitului ilegal, respectarea regimului juridic al frontierei de stat şi prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale”, se arată într-un comunicat al IGPR.

safe waters

Sursa citată precizează că au fost iniţiate 1.507 acţiuni şi controale, fiind verificaţi 3.875 de cetăţeni români şi 1.374 de cetăţeni străini, majoritatea personal navigant al navelor maritime sub pavilion străin, patru cetăţeni străini fiind depistaţi cu şedere ilegală.

De asemenea, au fost verificate 116 societăţi comerciale, 52 de persoane juridice autorizate să desfăşoare activităţi de agrement nautic, precum şi 2.043 de autorizaţii, licenţe sau permise de pescuit şi 1.419 nave.

„În această perioadă, au fost constatate 173 de infracţiuni, aplicate 466 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 166.020 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 12 ambarcaţiuni, 5 motoare de ambarcaţiune, 3 autovehicule, 79 de unelte de pescuit, 495 de kilograme de peşte, 21 de metri cubi material lemnos şi 2.020 de kilograme de motorină, bunuri în valoare totală de aproximativ 450.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

safe waters3

Au fost constatate şi 45 de infracţiuni privind transportul naval – personal navigant depistat sub influenţa băuturilor alcoolice pe timpul executării atribuţiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum şi punerea în navigaţie a unei nave fără echipaj minim de siguranţă.

safe waters4

Pentru prevenirea unor evenimente sau accidente navale cu ambarcaţiuni de agrement în zona de litoral a Mării Negre, au fost efectuate verificări la societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de agrement nautic în scop comercial, în staţiunile Mamaia şi Năvodari, mai informează IGPR. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

angajări la isu alba: cinci posturi vacante, prin încadrare directă.

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO.Cum se pictează ouă de ciocolată de Paște. Atelier pentru copii și adulți organizat de o ciocolaterie din Cluj-Napoca

Publicat

oua 4.jpeg

O ciocolaterie din Cluj-Napoca a organizat un atelier de pictat ouă de ciocolată, ajutând mai mulți copii și adulți să intre în atmosfera sărbătorilor de Paște prin intermediul unei activități creative. Participanții au avut de pictat matrițe cu ouă de diferite dimensiuni care au fost transformate, apoi, în adevărate decorațiuni.

Realizarea ouălor de ciocolată

„Noi folosim acest meșteșug numit ciocolată artizanală prin pictarea matrițelor cu unt de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. Femeie agresată de fostul soț. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. O femeie a reclamat la Poliție că a fost agresată de către fostul soț. Polițiștii i-au deschis bărbatului dosar penal pentru violență în familie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

rezultate la concursul național ”universul cunoașterii prin lectură” în alba.

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe