EVENIMENT
FOTO: Acțiunea „Safe Waters 2022″: Peste 170 de infracţiuni constatate şi 466 de sancţiuni aplicate de autorități

Autorităţile române au aplicat peste 460 de sancţiuni contravenţionale și au constat un număr de 173 de infracțiuni, în urma acţiunii „Safe Waters 2022”, desfăşurată în perioada 4 iulie – 4 septembrie 2022, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Acţiunea a fost organizată prin Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Autoritatea Navală Română.
„Activităţile comune de verificare şi control au avut ca scop creşterea siguranţei activităţilor pe apă, în zona de litoral a Mării Negre, fluviului Dunărea şi pe luciurile de apă navigabile, precum şi protejarea ecosistemului acestor zone.
Acţiunile comune au vizat respectarea legislaţiei în domeniul transportului naval de pasageri şi agrementului nautic, verificarea personalului navigant şi a conducătorilor de ambarcaţiuni pe linia consumului de băuturi alcoolice, punerea în navigaţie a navelor având la bord echipajul minim de siguranţă, prevenirea şi combaterea furturilor de la bordul navelor, a pescuitului ilegal, respectarea regimului juridic al frontierei de stat şi prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale”, se arată într-un comunicat al IGPR.
Sursa citată precizează că au fost iniţiate 1.507 acţiuni şi controale, fiind verificaţi 3.875 de cetăţeni români şi 1.374 de cetăţeni străini, majoritatea personal navigant al navelor maritime sub pavilion străin, patru cetăţeni străini fiind depistaţi cu şedere ilegală.
De asemenea, au fost verificate 116 societăţi comerciale, 52 de persoane juridice autorizate să desfăşoare activităţi de agrement nautic, precum şi 2.043 de autorizaţii, licenţe sau permise de pescuit şi 1.419 nave.
„În această perioadă, au fost constatate 173 de infracţiuni, aplicate 466 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 166.020 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 12 ambarcaţiuni, 5 motoare de ambarcaţiune, 3 autovehicule, 79 de unelte de pescuit, 495 de kilograme de peşte, 21 de metri cubi material lemnos şi 2.020 de kilograme de motorină, bunuri în valoare totală de aproximativ 450.000 de lei”, se menţionează în comunicat.
Au fost constatate şi 45 de infracţiuni privind transportul naval – personal navigant depistat sub influenţa băuturilor alcoolice pe timpul executării atribuţiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum şi punerea în navigaţie a unei nave fără echipaj minim de siguranţă.
Pentru prevenirea unor evenimente sau accidente navale cu ambarcaţiuni de agrement în zona de litoral a Mării Negre, au fost efectuate verificări la societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de agrement nautic în scop comercial, în staţiunile Mamaia şi Năvodari, mai informează IGPR. Agerpres

Un bărbat de 61 de ani din Sebeș a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit IPJ Alba, la data de 1 aprilie 2025, în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au oprit, pentru control, pe Drumul Sibiului din municipiul Sebeș, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Sebeș.
În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reacția „U” Cluj după ce trei copii au fost bătuți de suporteri: „FC Universitatea Cluj condamnă ferm violența de orice natură”

Reprezentanții „U” Cluj se delimitează de suporterii echipei care au luat la bătaie trei minori după derby-ul Clujului, exprimându-și regretul față de cele întâmplate și făcând apel la fair-play.
FC Universitatea Cluj a reacționat, miercuri, față de incidentul petrecut luni seară, după meciul cu CFR, când niște suporteri au bătut trei minori de 14-17 ani, din care unul a ajuns la spital.
Clubul regretă incidentul și condamnă violența
Clubul și-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Care sunt datele angajaților ce vor fi completate în REGES-Online, sistemul care va înlocui Revisal. Regulile de utilizare

REGES-Online, noul registru general de evidență a salariaților care înlocuiește Revisal, devine obligatoriu pentru toți angajatorii. Platforma online permite gestionarea digitală a contractelor de muncă și este accesibilă și angajaților.
Hotărârea de Guvern nr. 295 privind Registrul general de evidență a salariaților – REGES-Online, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 31 martie. Documentul stabilește înlocuirea aplicației Revisal cu un nou sistem electronic,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Marius și Marius Bîcu jr., de la Ferma cu Omenie din Alba, au participat la Chefi la Cuțite. Au primit ”cuțitul prieteniei”

Marius și Marius Bîcu jr, tatăl și fiul care dețin ”Ferma cu Omenie” din Alba au fost prezenți la emisiunea Chefi la Cuțite de pe Antena 1, marți, 1 aprilie.
Aceștia au fost prezenți în platoul emisunii unde și-au spus povestea afacerii pe care o dețin din 1993. La ferma lor produc în jur de 7000 de litri de lapte pe zi, și cumpără încă 15.000 de litri.
Asta însemană undeva la 22.000 de litri de lapte din care produc aproape patru tone de brânză pe zi. Cei doi…
Citește mai mult pe Alba24.ro