Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Acţiuni ale polițiștilor, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare. Amenzi de peste 100.000 de lei

Publicat

actiuni politisti 1

Polițiștii de la transporturi au aplicat în ultima săptămână, amenzi peste 100.000 de lei, în urma unor acțiuni desfășurate pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 3 – 9 martie 2023, polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

În cadrul acțiunilor, au fost efectuate verificări în 188 de stații și triaje de cale ferată și 272 de trenuri de călători.

Au fost legitimate 1.498 de persoane, fiind aplicate 352 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 100.220 de lei.

Astfel, au fost depistați 4 urmăriți, 12 minori lipsiți de supraveghere și 11 persoane care apelau la mila publicului, fiind verificate 25 de obiective de pază și un agent economic.

actiuni politisti 2

De asemenea, au fost controlate 392 de autovehicule, verificate 17 de nave/ambarcațiuni, reținute 3 permise de conducere, retrase 7 certificate de înmatriculare și indisponibilizate 7 unelte de pescuit, 76 de kilograme de pește, 1.400 de bucăți de țigarete, 2 metri cubi de material lemnos și o ambarcațiune.

Polițiștii au constatat 66 de infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 14 persoane.

Exemple:

1. La data de 4 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi  Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Galați, în timp ce desfășurau activități de combatere a contrabandei cu tutun, au depistat un bărbat, de 45 de ani, domiciliat în municipiul Galați,  care avea asupra sa 1.400 de bucăți de țigarete fără documente de proveniență și fără timbre fiscale.

Acesta a fost sancționat conform Legii nr. 227/2015, fiind dispusă  confiscarea bunurilor, care au fost predate către camera de corpuri delicte.

2. La data de 4 martie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, au depistat un bărbat, de 51 de ani, care transporta cu un atelaj hipo 71 de kilograme de pește, din specia crap, plătică, morun și biban, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.

actiuni politisti

Din verificări a reieșit că bărbatul ar fi capturat respectiva cantitate de pește în cursul zilei de 4 martie a.c., din lacul de acumulare Stanca-Costești, din județul Botoșani.

Întreaga cantitate a fost ridicată și predată, în vederea valorificării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul si comercializarea fără documente legale a peștelui sau a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN 76, din direcția Vața de Jos –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Pod din spaghete Barilla nr. 7 al echipei de studenți UTCN, locul 3 la un concurs în Slovenia.

Publicat

img 5525 e1713713971701.jpeg

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a obținut locul 3 la un concurs în Slovenia, cu un pod din spaghete care a rezistat la o încărcătură de 56 de kilograme.

Șef lucrări dr. ing. Cristian Mojolic, coordonatorul echipei de studenți, a declarat pentru Cluj24 că, la concursul desfășurat în orașul Maribor, au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate din studenți sau liceeni.

”Concursul din paste făinoase <<How strong is the…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe