Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Aeronave Eurofighter Typhoon şi CF-18 Hornet au aterizat în bazele militare de la Kogălniceanu şi Borcea

Publicat

aeronave italia spania kogalniceanu sursa foto fb2
sursa foto: Facebook / Forţele Aeriene Române 

Aeronave Eurofighter Typhoon şi CF-18 Hornet au aterizat vineri, 25 noiembrie 2022, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Detaşamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru şase luni, se arată pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene Române.

aeronave italia spania kogalniceanu sursa foto fb1

Detaşamentul spaniol (piloţi şi personal tehnic) şi aeronavele CF-18 Hornet vor executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Vigilenţă Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni.

Vineri, s-a desfăşurat la baza militară de la Mihail Kogălniceanu ceremonia de încheiere a misiunii de Poliţie Aeriană Întărită a detaşamentului Forţelor Aeriene Regale Canadiene, misiunea sub comandă NATO urmând să fie preluată, în decembrie, de Forţele Aeriene Italiene.

aeronave italia spania kogalniceanu sursa foto fb

Detaşamentul canadian, format din 180 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi şase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forţelor Aeriene Române, care au acţionat cu aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR. Agerpres

sursa foto: Facebook / Forţele Aeriene Române 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Patru persoane rănite într-un accident pe DJ 581, în județul Caraș-Severin

Publicat

accident general noaptea politia
fotografie cu caracter ilustrativ

Un accident rutier a avut loc, duminică după-amiază pe DJ 581, în județul Caraș-Severin. Din primele date, două persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit.

Potrivit Caraș-Severin, accidentul rutier s-a produs pe DJ581 la intrare în Lupac dinspre Reșița.

În eveniment au fost implicate două autoturisme în care se aflau 5 pasageri.

În urma evenimentului, patru persoane au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Nu a fost răniți grav.

Conform sursei citate, nu au fost persoane încarcerate.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SAJ cu medic și o ambulanță SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Colegiul Medicilor: Număr insuficient de oncologi în sistemul public de sănătate

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Preşedintele Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), dr Cătălina Poiană, a atras atenţia, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, că în sistemul public de sănătate există un număr insuficient de medici oncologi.

„Mesajul CMMB a fost unul de susţinere pentru medici şi pacienţi, dar una din marile probleme în lupta împotriva cancerului este reprezentată de lipsa unui număr suficient de medici oncologi în sistemul public de sănătate.

Când vorbim de managementul cancerului, este obligatoriu să discutăm de numărul medicilor oncologi din sistemul public de sănătate. Pacientul oncologic nu trebuie să fie nevoit să aştepte la cozi în spitale sau la cabinete, din cauza faptului că un medic oncolog trebuie să consulte şi să îngrijească un număr foarte mare de pacienţi”, a afirmat preşedintele CMMB, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

Ea a menţionat că „din nefericire, de foarte multe ori în România, cancerul este depistat destul de târziu”.

„Avem nevoie de screening şi depistare precoce, este nevoie de medici oncologi suficienţi în raport cu numărul de persoane diagnosticate sau aflate în tratament oncologic. Şi bineînţeles, să nu uităm de importanţa tumor board-ului care este esenţial în managementul eficient al cancerului.

Oncologia astăzi înseamnă şi o abordare multidisciplinară în funcţie de specificul fiecărui diagnostic oncologic.

Medicii oncologi trebuie sprijiniţi, nu trebuie să ajungă la suprasolicitare şi burnout”, a subliniat dr Cătălina Poiană.

Colegiul Medicilor: Număr insuficient de oncologi în sistemul public de sănătate. Despre Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului

CMMB este alături de medicii oncologi care sunt implicaţi şi îngrijesc profesionist pacienţii cu cancer şi susţine activitatea asociaţiilor de pacienţi implicate în oncologie, se menţionează în comunicat.

„Este nevoie de medici din specialitatea de oncologie medicală, este nevoie de o societate civilă care să sprijine pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a transmis Cătălina Poiană.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului a fost organizată pentru prima dată în lume în anul 2006 şi de atunci este marcată, în fiecare an, pe 4 februarie.

Sâmbătă seară, 43 de obiective importante din Bucureşti, din şapte oraşe şi o comună din România au fost luminate în portocaliu, pentru a marca această zi mondială de lupta împotriva cancerului. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Bojdeuca lui Ion Creangă, restaurată cu 500.000 de euro. Acuzele pe care le aduc locuitorii, ce s-a băgat în pereți

Publicat

bojdeuca lui ion creangă, restaurată cu 500.000 de euro. acuzele

Restaurarea bojdeucii lui Ion Creangă este foarte aproape de finalizare. Proiectul a fost reaizat de o firmă de construcții care a încasat nu mai puțin de 500 de mii de euro pentru proiectul respectiv. Nici nu s-au finalizat lucrările, că au și apărut criticile.

Bojdeuca lui Ion Creangă, restaurată cu 500.000 de euro

Așadar, Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași urmează să fie redeschisă publicului, în luna iulie 2023, după lucrări de amploare, efectuate în cadrul unui proiect în valoare totală de 1,8 milioane de euro. Au fost publicate pe Internet mai multe fotografii cu stadiul lucrărilor, iar scandalul a început imediat.

Oamenii spun că bojdeuca lui Ion Creangă a fost…modernizată! Chiar și directorul firmei care efectuează lucrările recunoaște că poate să fie această impresie, însă susține că a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministrul Energiei, despre embargoul pentru motorina din Rusia: Nu există motive de îngrijorare

Publicat

virgil popescu ministrul energiei
Arhivă foto

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că duminică a intrat în vigoare un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei care se referă la interdicția importului de produse petroliere, în principal, motorină. Totodată ministrul a declarat că nu există motive de îngrijorare pentru români.

Ministrul Energiei spune că s-a consultat cu marii importatori de carburanți.

„Da, România este o țară care importă motorină. Nu, nu există motive de îngrijorare.

Am purtat discuții cu toți marii importatori de pe piață și concluzia este că fiecare și-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare.

Veți vedea că, la fel cum am depășit cu bine embargoul asupra țițeiului rusesc care a început pe 5 decembrie 2022, vom depăși cu bine și embargoul asupra motorinei rusești”, a anunțat ministrul Popescu, pe Facebook.

Ministrul Energiei mai spune că România are destule rezerve de gaz pentru a trece iarna.

Ministrul Energiei, despre embargoul pentru motorina din Rusia. România are astăzi în depozite 1.866.300.000 metri cubi de gaze naturale

„În plus, în contextul discuțiilor despre un vârf al temperaturilor reci care va afecta România, vreau să știți că țara noastră nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale pentru sezonul rece.

Avem gaze în depozite și vom depăși fără probleme eventualele vârfuri de consum generate de temperaturi negative.

România are astăzi în depozite 1.866.300.000 metri cubi de gaze naturale.

Mai mult cu aproape 780 de milioane de metri cubi de gaze decât aveam în perioada similară a anului trecut.

În plus, față de importurile care se realizează în prezent, mai avem posibilitatea de a importa un volum adițional de 300 de milioane de metri cubi de gaz azer, posibilitate pe care o putem folosi oricând ar fi nevoie”, a precizat Popescu.

Estimarea ministrului este că la finalul iernii, România va mai avea gaze în depozite. Pentru iarna următoare România avea la dispoziție 1 miliard de metri cubi de gaz din Republica Azerbaidjan, potrivit contractului semnat zilele acestea.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe