Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Amenzi URIAȘE aplicate de polițiști în cadrul operaţiunii ”TROFEUL”, privind partidele de vânătoare

Publicat

vanatoare operatiunea trofeul 4

Amenzi uriașe au aplicat polițiștii, care au indisponibilizat sute de arme și mii de bucăți de muniție, în urma acţiunii „TROFEUL”. Acțiunea s-a desfăşurat în perioada 1 iulie – 31 august, în scopul verificării legalităţii organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 256 de infracţiuni şi au indisponibilizat 100 de arme, peste 10.000 de bucăţi de muniţie, 1.460 kilograme carne de vânat și 55 de exemplare de vânat din diferite specii, precum şi 72 de trofee.

vanatoare operatiunea trofeul 2

De asemenea, au fost aplicate, în total, 154 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 49 conform prevederilor Legii nr. 407/2006, iar restul de 105 sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 295/2004, în valoare totală de 127.820 de lei, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, dintre cele 256 de infracţiuni constatate, 114 sunt prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar 69 vizează nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Operațiunea ”Trofeul”. S-au deschis trei dosare penale conise de persoane juridice

Dintre cele 114 infracţiuni vizând încălcări la Legea 407/2006, trei fapte de natură penală au fost comise de persoane juridice (armurieri), 35 de către gestionarii fondurilor cinegetice şi 76 de către persoane fizice de cetăţenie română.

IGPR menţionează că din cele 49 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 12 au fost aplicate gestionarilor fondurilor cinegetice, 34 cetăţenilor români şi trei cetăţenilor străini, iar dintre cele 105 contravenţii la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esenţiale şi al muniţiilor, 102 au fost aplicate vânătorilor de cetăţenie română, una a fost aplicată unui armurier, restul de două sancţiuni fiind aplicate cetăţenilor străini.

Operațiunea ”Trofeul”. Peste 300 de acțiuni punctuale organizate

Conform sursei citate, în timpul verificărilor, au fost organizate 311 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 125 de partide de vânătoare, la care au participat 359 de cetăţeni străini.

vanatoare operatiunea trofeul 3

De asemenea, au fost verificate 34 de persoane juridice (armurieri) ce desfăşoară operaţiuni cu arme şi muniţii şi 140 de gestionari ai fondurilor cinegetice unde s-au desfăşurat partidele de vânătoare.

vanatoare operatiunea trofeul 5

Ca urmare a constatării celor 256 de infracţiuni, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 100 de arme, 10.107 bucăţi de muniţie, 1.460 kilograme carne de vânat, 55 de exemplare de vânat din diferite specii, 72 de trofee, 5 autovehicule, 29 de capcane şi laţuri, precum şi alte 33 de bunuri şi obiecte (lunete, camere de termoviziune, dispozitive de ochire pe timp de noapte, proiectoare, suliţe), conform aceleiaşi surse.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Publicat

stadio cluj arena u cluj.jpg

4,5 miloane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca.

Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, potrivit primarului Emil Boc.

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Suma din acest an, 21.875.000 lde ei, care reprezintă aproximativ 4,5…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri: Parte din ele trec prin județul Alba. Pe ce rute nu vor mai circula

Publicat

cfr călători anulează mai multe trenuri în weekenduri: parte din

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri. Este vorba despre mai multe trenuri regio. Parte din ele circulă și pe raza județului Alba. Motivul pentru care acestea vor fi anulate este criza de mecanici de locomotivă. 

Trenurile care vor fi anulate sunt pe raza Regionalei Brașov. Trenurile vor fi anulate din 27 aprilie, iar rutele au fost detaliate de clubferoviar.ro.

Din câte se pare anularea trenurilor  a fost cerută chiar de către conducerea de la Brașov.

Ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe