Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Ansamblu de vehicule de 150.000 euro, confiscat de polițiștii din Suceava, pentru transport ilegal de material lemnos

Publicat

transport suceava confiscat

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a informat miercuri că polițiștii au confiscat un ansamblu de vehicule în valoare de 150.000 de euro, în urma unor activități de verificare și control a transporturilor de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de marți, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos. Au fost identificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos
transportate ilegal.

transport suceava confiscat 2

Totodată, polițiștii au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste 10 m.c. material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prev. de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008 (Codul silvic).

La data de 11.04.2023, ora 07.35, polițiștii din cadrul S.P R 11 Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17 Pojorâta, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul auto format din autoutilitară și semiremorcă, pe care se afla încărcat material lemnos lemn rotund diferite specii.

Conducătorul auto s-a conformat și a prezentat pentru control documentele personale și ale ansamblului.

Prin intermediul aplicației Sumal 2.0 a fost verificat avizul pentru cantitate de 25,7679 mc lemn rotund diferite specii.

transport suceava confiscat 2

Comparând datele înscrise în avizul de însoțire cu materialul lemnos încărcat pe ansamblul rutier s-a stabilit faptul că sunt încărcate mai multe piese de lemn rotund rășinoase decât cele înscrise în avizul de însoțire și mai puține pe celelalte sortimente.

Ansamblul de vehicule a fost condus la atelierul de Producție Sadova unde a fost inventariat, reieșind faptul că acesta transporta fizic cantitatea de 22,47 mc lemn rotund rășinoase, 10,71 mc lemn rotund fag și 0,46 mc lemn rotund paltin.

Comparând datele din avizul de însoțire cu cele rezultate în urma inventarierii, reiese că ansamblu de vehicule a transportat în plus cantitate de 12,03 mc lemn rotund rășinoase în plus față de cantitate înscrisă în avizul de însoțire, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 68 alin. 1 ind. 1 din Legea 46/2008 (Cod Silvic) și art. 325 CP.

Prin ordonanță s-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei și a semiremorcii, ansamblu ce valorează 150.000 euro.

În cadrul dosarului a fost indisponibilizată și cantitatea de 12.03 mc lemn rotund rășinoase în valoare de 6.135 lei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. FOTO. DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

Publicat

dj tise turda arena 2.jpg

DJ Tișe a fost din nou „în acțiune” în acest weekend. Președintele Consiliului Județean Cluj a mixat pe scenă la Turda, la inaugurarea Salii Polivalente.

Mulțime de oameni și distracție la inaugurarea Turda Arena. Noua sală de sport și evenimente a fost deschisă practic, vineri, dar concerte, activități sportive și alte evenimente au loc până duminică, inclusiv.

DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

La inaugurarea sălii de sport au concertat

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sofronie de la Cioara: Povestea sfântului din județul Alba. Luptător în numele ortodoxiei din Transilvania

Publicat

sofronie de la cioara: povestea sfântului din județul alba. luptător

Sofronie de la Cioara s-a născut în prima jumătate a secolului al XVIII-lea în satul Cioara, care în prezent face parte din localitatea Săliștea, județul Alba.

Numele său de familie a fost Popa sau Popovici. După moartea soției sale, Sofronie s-a călugărit la Mănăstirea Curtea de Argeș din Țara Românească.

Mai târziu, s-a reîntors la Cioara, unde a construit un mic schit din lemn în pădurea din apropierea satului și a adunat câțiva ucenici. El și-a dedicat viața…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – FCSB. Clujenii sunt obligați să obțină VICTORIA pentru a rămâne în lupta pentru titlu

Publicat

cfr fcsb.jpg

CFR Cluj și FCSB se vor întâlni duminică, 14 aprilie, de la ora 21:00 pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca unde vor disputa partida din etapa cu numărul patru din play-off-ul Superligii, iar clujenii sunt obligați să câștige pentru a rămâne în lupta la titlu. 
După eliminarea din Cupa României și plecarea lui Adrian Mutu de pe banca clujenilor, pentru aceștia a venit meciul din play-off împotriva echipei Rapid București în deplasare, meci care a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alba: 45% dintre gospodăriile neelectrificate au fost PĂRĂSITE în ultimii 7 ani, iar 3 sferturi dintre locatari au murit. Analiză

Publicat

alba: 45% dintre gospodăriile neelectrificate au fost pĂrĂsite în ultimii

Alba: 45% dintre gospodăriile neelectrificate au fost PĂRĂSITE în ultimul 7 ani. 

Aproape o jumătate dintre imobilele fără energie electrică din județul Alba au fost abandonate, părăsite sau distruse în ultimii 7 ani. Este vorba despre un procent de 45% dintre acestea. 

Datele vin de la o analiză a Asociației Energie Inteligentă, prezentată în cadrul unui eveniment organizat vineri la București, împreună Ministerul Energiei.

Analiza mai scoate în evidență și alte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe