Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Apariție editorială. Felix Ostrovschi – „Vremea vremurilor”. Volumul va fi lansat la un târg de carte din Cluj-Napoca

Publicat

carte 1 e1678721395522.jpg

Colaboratorul Cluj24 Felix Ostrovschi, semnatarul rubricii ”Clujul de altădată”, își lansează înainte de sărbătorile de Paște, la un târg de carte din Cluj-Napoca, noul volum intitulat ”Vremea vremurilor. Oameni sub povara extremelor”.

Așa cum deja ne-a obișnuit, cu primele sale volume apărute în anul 2020 – „Faptul divers: trăire și simțire prin presa vremii” și „Zidire și devenire: cartierele Clujului în anul 1937”, Felix Ostrovschi își continuă eforturile de recuperare a trecutului folosind un instrument utilizat poate prea puțin în cercetările istoricilor și anume, presa de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Polițiștii au dat de urma tânărului din Botoșani, căutat cu disperare de familie

Publicat

509db181 7f21 4e17 89b4 436771553b8f.jpg

Bărbatul a fost identificat în municipiul Botoșani.

Polițiștii au venit cu precizări, potrivit cărora tânărul nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu.

Reamintim că Robert Pădureț a dispărut fără niciun cuvânt, familia sesizând polițiștii botoșăneni prin apel 112, „cu privire la faptul că un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Botoșani, a părăsit domiciliul în mod voluntar, ieri, 8 iunie, în jurul orei 20:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia”.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, atât avea un șofer din Botoșani, oprit pentru că depășise viteza legală

Publicat

etilotest bun.jpg

Vineri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pe drumul județean D.J. 296, în comuna Roma, un autoturism condus de un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoșani, care se deplasa cu viteză peste limita legală.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, pentru depășirea vitezei legale, iar pentru faptul că se afla sub influența alcoolului a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproximativ 11% din populaţia Indiei suferă de diabet, potrivit unui studiu

Publicat

diabet
fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit unui studiu guvernamental, aproximativ 11% din populația Indiei suferă de diabet, cifră care depășește estimările anterioare. De asemenea, studiul indică faptul că afecțiuni precum hipertensiunea arterială și obezitatea sunt mult mai răspândite în această țară decât se credea inițial, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Studiul, realizat în rândul a peste 113.000 de persoane, a constatat, de asemenea, că în jur de 15% dintre indieni suferă de pre-diabet şi aproximativ 35% sunt hipertensivi. Studiul a fost condus între octombrie 2008 şi decembrie 2020 în 31 de state şi teritorii indiene.

„Este destul de evident din rezultatele studiului că un procent semnificativ din populaţia Indiei prezintă un risc de boli cardiovasculare şi alte complicaţii pe termen lung”, a declarat R.S. Dhaliwal, şeful diviziei pentru boli netransmisibile din cadrul Consiliului Indian pentru Cercetări Medicale (ICMR), într-un comunicat.

ICMR, care a finanţat studiul, estimează că în India – ţara cu cea mai mare populaţie din lume – trăiesc 101 milioane de persoane care suferă de diabet, cu 36% mai mult decât estimarea de 74,2 milioane de persoane pentru anul 2021 făcută de Federaţia Internaţională de Diabet.

Guvernul indian afirmă că dietele nesănătoase, lipsa activităţii fizice, precum şi consumul nociv de alcool şi tutun sunt factorii care stau la baza creşterii numărului de cazuri de diabet.

Ministrul sănătăţii din India a declarat luna trecută că „stilul de viaţă al unei mari părţi a populaţiei a devenit mai sedentar decât înainte” şi că povara bolilor metabolice este în creştere.

În SUA, Comisia Naţională de Îngrijiri Clinice a estimat că aproximativ 11% din populaţia americană suferă de diabet. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Casa de Pensii Botoșani, anunț pentru pensionarii care încasează pensia în conturi bancare. Când vor intra banii în această lună

Publicat

card.jpg

Pensionarii din județul Botoșani, care încasează pensia în conturi bancare vor primi banii în această lună în cursul zilei de luni, 12 iunie.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii Botoșani, vineri, 9 iunie, vor fi vor fi operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani.

Astfel, luni, 12 iunie, în cursul după-amiezei, vor fi alimentate conturile de către bănci.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe