Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Apartament cuprins de flăcări într-o localitate din Sibiu. Zeci de persoane, evacuate din bloc. Locuința, distrusă de flăcări

Publicat

incendiu apartament sibiu

Un incendiu violent a izbucnit, joi după-amiază într-n apartament aflat localitatea Retiș, județul Sibiu. Ma multe persoane s-au autoevacuat.

Potrivit ISU Sibiu, pompierii militari ai Stației Agnita au intervenit de urgență, în localitatea Retiș, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, care semnala faptul că a izbucnit un incendiu într-un apartament, iar din cauza fumului dens există persoane în imobil care nu s-au putut autoevacuat.

Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru a localiza si lichida incendiul. La fața locului au intervenit și membri SVSU Brădeni cu autospeciala de stingere din dotare.

Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la unitatea unui calculator, iar ulterior s-a propagat la materialele textile din camera și la mobilier, afectând o suprafață totală de aproximativ 30 mp din locuință. Totodată, degajarea de temperatură mare și de fum dens a afectat locuința în proporție de 80%.

incendiu apartament sibiu1

Înainte de sosirea pompierilor, un număr de peste 10 persoane s-au autoevacuat, iar 2 adulți și 8 copii au fost evacuați de pompieri. Din fericire doar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale aceasta suferind un atac de panică.

Incendiu la un apartament în Retiș – Sibiu: Recomandările pompierilor

Pe această cale, pompierii atrag atenția asupra faptului că este interzisă utilizarea aparatelor electrice și a prizelor cu defecțiuni sau cu improvizații, precum și suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori.

De asemenea puteți solicita la primărie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de către componenta preventivă a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Controlul preventiv este gratuit!

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șeful ANPC, avertisment pentru gospodine: Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Ce legumă este perfectă pentru culoarea roșie

Publicat

Șeful anpc, avertisment pentru gospodine: atenție la vopseaua pentru ouăle

Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Șeful ANPC, Paul Anghel, atrage atenția gospodinelor, în Joia Mare. Acesta le spune celor ce vor vopsi ouă să folosească doar vopsea de ouă și nu de alte feluri: precum cea tipografică, sau pentru textile.

De asemenea, pentru cei care încă nu au cumpărat ouă de Paște, acesta are o serie de recomandări.

Despre vopseaua de ouă. De unde trebuie să o cumperi

Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Joia Mare. IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a spălat picioarele a 12 preoți, cum cere tradiția

Publicat

ips andrei spalatul picioarelor 3.jpg

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a spălat picioarele a 12 preoți. Ceremonia din Joia Mare a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Ceremonia este un ritual păstrat cu sfințenie în amintirea spălării picioarelor Apostolilor de către Iisus Hristos, înainte de Cina cea de Taină.

 

Joia Mare. IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a spălat picioarele a 12 preoți, cum cere tradiția

Ritualul a avut loc la sfârșitul slujbei de Liturghie. IPS Andrei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Candidata PSD pentru Primăria Lopadea Nouă, respinsă de Judecătoria Aiud. PNL Alba a contestat listele de susținere

Publicat

crește tensiunea în interiorul psd alba din cauza unor întâlniri

Propunerea de candidat pentru Primăria Lopadea Nouă, din partea PSD Alba a fost respinsă în instanță. Este vorba despre o decizie la Judecătoria Aiud, după o contestație făcută de PNL Alba. 

Mai exact PNL Alba a contestat listele de semnături depuse pentru susținerea candidatului PSD la Primăria Lopadea Nouă, Ildi Pop. Aceștia au spus că listele nu sunt întocmite legal, deoarece la zeci de persoane care au semnat nu apare data nașterii complet, ci doar anul.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vopsitul ouălor de Paște: metode naturale, tradiții româneşti şi variante moderne. Culori, semnificaţii şi idei pentru sărbători

Publicat

vopsitul ouălor de paște: metode naturale, tradiții româneşti şi variante

Vopsitul ouălor de Paște. Unul dintre cele mai așteptate momente în cadrul Sărbătorilor Pascale este vopsitul ouălor.

În tradiția românească, ouăle se vopsesc în Joia Mare, în Vinerea Mare sau chiar în Sâmbăta Mare, în funcție de zonă și de preferințe.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Tradiţia populară spune că ouăle vopsite în Joia Mare şi mâncate de Paşti apară de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe