Connect with us

ACTUALITATE

Aproape 1.200 de pacienți COVID-19 au apelat la centrele de evaluare ambulatorie deschise în Capitală

Publicat

vaccin bucuresti2

La aproape o lună de la înființarea primelor centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 în spitalele administrate de PMB, prin ASSMB, au fost evaluați 1.200 de pacienți COVID-19. În acest moment, în șapte din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei funcționează astfel de centre.

„Până în prezent, la aproape o lună de la înființarea primelor centre de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 în spitalele administrate de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, au fost evaluați 1.200 de pacienți COVID-19. În acest moment, în șapte din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei funcționează centre de evaluare COVID-19 – cu capacitatea totală de 43 de paturi pentru spitalizare de zi -, alte două unități sanitare derulând pregătiri pentru deschiderea unor centre similare în perioada următoare. În funcție de specificul fiecărui spital și de spațiul disponibil, centrele de evaluare au fost amenajate în interiorul unităților sanitare sau în containere special amenajate în acest scop, evident respectând toate măsurile de protecție în vigoare”, transmite Primăria Capitalei.

vaccin bucuresti1

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 se pot prezenta la oricare centru de evaluare fără bilet de trimitere, doar pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau un test RT-PCR.

„Indiferent dacă au sau nu statutul de asigurat, pacienții beneficiază de o evaluare amănunțită a stării de sănătate și pot primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi. Se diminuează astfel presiunea asupra sistemului sanitar, iar pacienților COVID-19 care prezintă anumiți factori de risc le este asigurat un acces rapid și eficient la serviciile medicale necesare.

vaccin bucuresti

În centrul de evaluare, pacientul este supus unor analize medicale, i se măsoară temperatura, saturația de oxigen, tensiunea, și îi sunt evaluate simptomele. Există și posibilitatea unei evaluări imagistice, pentru a vedea dacă există afectare pulmonară. De asemenea, se procedează la identificarea factorilor de risc și la evaluarea antecedentelor personale patologice ale pacientului. După parcurgerea acestor pași, medicul va stabili schema de tratament, în centrele de evaluare putând fi prescrise inclusiv antivirale”, potrivit comunicatului de presă.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Acțiune pentru prevenirea și combaterea înșelăciunilor și furturilor din buzunare/ bagaje, la Botoșani

Publicat

acțiune pentru prevenirea și combaterea înșelăciunilor și furturilor din buzunare/

Publicitate

Marți, în intervalul orar 08:00-13:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat o acțiune de prevenire și combatere a înșelăciunilor și furturilor din buzunare/ bagaje.

Astfel, activitățile au fost desfășurate în zonele cu risc și în cele în care au fost înregistrate astfel de fapte, de pe raza municipiului Botoșani. În cadrul acestora au fost legitimate peste 30 de persoane, iar trei dintre acestea au fost supuse…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (353)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (353)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

EMINESCU  PEDAGOG ( VI )

 

După o evidențiere a activismului eminescian în domeniul școlii din  articolul „Instrucție și educație” și din raportul asupra manualului lui Creangă, Toma Chiricuță se oprește și la raportul de inspecție pe care poetul l-a făcut la Școala de Fete nr. 1 din Roman, directoare fiind  doamna Z. Livescu.  În acest raport, Eminescu folosește,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO&VIDEO Tradiție, emoție și mândrie locală: Micii meșteșugari din Vorona, premiați de Sfinții Constantin și Elena. „Ați dovedit respect față de tradițiile noastre populare”

Publicat

foto&video tradiție, emoție și mândrie locală: micii meșteșugari din vorona,

Publicitate

Miercuri, într-o zi cu profundă încărcătură spirituală, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, comuna Vorona a trăit un moment deosebit de emoționant. În inima comunității, pe esplanada Centrului de Informare Turistică, copiii Voronei, cei mai talentați, cei mai migăloși, cei care duc mai departe o artă veche de veacuri, au fost în centrul unei sărbători care a adunat în jurul lor profesori, părinți, oficialități și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Coiful dacic, posibil furat din Olanda la comanda unor interlopi români. Ce relatează presa olandeză

Publicat

parchetul general a deschis un dosar penal în cazul furtului

Publicitate

Furtul tezaurului dacic din Muzeul Drents ar fi fost comandat din România, scrie presa olandeză. Potrivit unor surse ale televiziunii olandeze RTL Nieuws, comanda pentru furtul artefactelor dacice din luna ianuarie din Muzeul Drents are originea în lumea interlopă română.

Se pare că persoana care a comandat jaful dorește să folosească valorosul coif de aur și brățările ca monedă de schimb pentru a ține un infractor român departe de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe