Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Aproximativ 11.500 de refugiați au fost consiliați la punctul din Gara de Nord

Publicat

refugiati bucuresti1

Primăria Capitalei prezintă un bilanț succint al sprijinul acordat refugiaților din Ucraina: „Oameni, nu statistici. Povești de viață, mâini de ajutor întinse, asistenți sociali dedicați, voluntari, sute de tone de ajutoare strânse de oameni de bine”.

„Oameni, nu statistici. Povești de viață, mâini de ajutor întinse, asistenți sociali dedicați, voluntari, sute de tone de ajutoare strânse de oameni de bine, zeci de mii de porții de mâncare caldă, oameni de bine care ațipesc frânți de oboseală pe scaune, refugiați întâmpinați cu o vorbă bună în orice limbă pot înțelege, solidaritate, umanitate, înțelegere, sacrificiu”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Capitalei.

Astfel, potrivit bilanțului PMB, aproximativ 11.500 refugiați au fost consiliați și ajutați la Punctul de Informare şi Coordonare care funcţionează non-stop la Gara de Nord.

În prezent, în centrele PMB sunt cazate 177 de persoane

„În prezent, în centrele PMB sunt cazate 177 de persoane. 942 de refugiați ucraineni, din care aproximativ jumătate copii, au fost cazați în centrele PMB, până în prezent. 88 de animale de companie cazate împreună cu familiile refugiate. 2.000 de paturi de campanie, 200 de mese și 1.500 de scaune în spațiul de 15.000 mp amenajat de PMB, prin DGASMB, la Romexpo.

refugiati bucuresti

177 de tone de produse donate de bucureșteni la Centrul de Colectare a donațiilor deschis de Proedus la Arena Națională și în cele 2 centre ale DGASMB: Centrul Bebe de Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu) şi Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1). Peste 12.400 de sendvișuri și aproximativ 10.000 de porții de mâncare/hrană caldă distribuite de DGASMB la Gara de Nord, la aeroportul Otopeni, în fața Ambasadei Ucrainei în România. În toate locațiile, persoanele refugiate din Ucraina au la dispoziție apă, cafea, ceaiuri, dulciuri, lapte praf pentru bebeluși, biberoane, suzete, căciuli, mănuși, fulare.

Două centre de zi destinate copiilor aflați în situații deosebite, deschise de Primăria Capitalei

Două centre de zi destinate copiilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, deschise de Primăria Capitalei, prin DGASMB, în colaborare cu Fundația Romanian Angel Appeal (Centrele sunt situate pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A, sector 4 și pe Șoseaua Ștefan Cel Mare nr. 1, sector 1, cu programul de funcționare în intervalul 10.00-17.00). 70 de copii au accesat, până în prezent, serviciile celor 2 centre de zi, desfășurând activități zilnice care constau în lecții alături de profesori din Odesa (tot refugiați), recreere, jocuri specifice vârstelor etc.

refugiati bucuresti3

Un spațiu de joacă pentru copiii ucraineni deschis de DGASMB în parteneriat cu ”Salvați Copiii România” la Gara de Nord și două numere de telefon unde pot suna persoanele interesate să sprijine cetățenii ucraineni care se află în București: 021 9524 și 021.414.44.94 – call-center permanent pentru sprijinul refugiaților din Ucraina, aflați în municipiul București și județul Ilfov, pus la dispoziție de Instituția Prefectului Municipiului București”, potrivit postării PMB.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. Cât de important e să ai un stil de viață echilibrat

Publicat

sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. cât de important

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată: este important să urmezi anumite recomandări și să ai o rutină de îngrijire adecvată.

Curăță pielea în mod regulat

Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un produs de curățare potrivit pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe