EVENIMENT
FOTO: Autocamion răsturnat pe o parte pe șosea, pe DN 5 în Giurgiu. Trafic BLOCAT spre București

Traficul a fost blocat, duminică seară, pe DN 5 în județul Giurgiu, din cauza unui camion care s-a răsturnat pe șosea. Sensul de mers spre București a fost blocat complet.
Potrivit ISU Giurgiu. accidentul a avut loc pe DN5, între localitațile Plopșoru și Uzunu din județul Giurgiu.
UPDATE: Accident pe DN 5 în Giurgiu. Precizările polițiștilor
Duminică, în jurul orei 17.30, IPJ Giurgiu a fost sesizat despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 5, la kilometrul 44, în afara localității Uzunu, județul Giurgiu, în care a fost implicat un autotren.
Citește și Trafic blocat pe DN 5 în Giurgiu. Coliziune între două autoturisme. O persoană a fost rănită
În urma evenimentului rutier, au rezultat doar pagube materiale.
Conducătorul autotrenului, un cetățean turc de 30 de ani a refuzat testarea cu aparatul drager, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde, de asemenea, a refuzat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.
Ambele benzi de mers spre București au fost blocate.
”Din fericire, nu au fost persoane rănite. Pompierii acționează pentru sablarea părții carosabile, deoarece sunt scurgeri de carburanți”, au precizat reprezentanții ISU Giurgiu.
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Primarul Robert Negoiță, acuzat de Agenția Națională de Integritate pentru fapte de corupție. A fost sesizată DNA

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, joi, că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în privinţa primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, după ce primăria pe care o conduce ar fi încheiat mai multe contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei edilului deţin diferite funcţii şi calităţi.
„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Robert Sorin Negoiţă, primar al Sectorului 3, Bucureşti, a infracţiunii asimilate faptelor de corupţie prevăzută de dispoziţiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de dispoziţiile art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, respectiv a infracţiunii de fals in declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) din acelaşi act normativ”, se precizează într-un comunicat al ANI transmis, joi, AGERPRES.
În fapt, arată sursa citată, în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024, societăţi la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăţi comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului deţin diferite funcţii şi calităţi.
Mai multe contracte încheiate între primărie și diverse societăți comercile, unde rude ale primarului Negoiță dețin funcții
Potrivit ANI, contractele încheiate în perioada exercitării mandatelor 2016 – 2020 şi 2020 – 2024 pentru care au fost identificate indicii privind posibila încălcare a legislaţiei penale sunt:
*Contractul de închiriere mijloace de transport nr. 1450/31.08.2016, încheiat între Administrarea Domeniului Public Bucureşti SA aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului de închiriere a fost reprezentat de punerea la dispoziţia locatarului autoturismul marca Mercedes-Benz Viano pentru o chirie de 450 lei/lună fără TVA pentru perioada 01.09.2016 – 31.12.2018 – valoare totală de 13.401 lei;
*Contractul de vânzare-cumpărare nr. 5381/01.11.2018, încheiat între SD 3 Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de cumpărător şi aceeaşi societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de vânzător. Obiectul contractului a fost reprezentat de vânzarea autovehiculului second hand marca Mercedes-Benz Viano cu suma de 39.874,71 euro, autovehicul care, anterior, a făcut obiectul contractului de închiriere sus-menţionat;
*Contractul de închiriere nr. 3537/14.10.2019 încheiat între SD 3 Salubritate ŞI Deszăpezire S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de chiriaş şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de închirierea unei suprafeţe de 2.390 mp, din terenul în suprafaţă totală de 48.080 mp, situat în municipiul Bucureşti. Contractul a încetat la data de 02.06.2022, valoarea acestuia fiind de 346.979,4 lei.
*Contractul de închiriere nr. 3230/03.08.2021 încheiat între SC Algorithm Construcţii S3 SRL aflată în subordinea Primăriei Sector 3, în calitate de locatar şi o societate comercială în cadrul căreia membrii familiei primarului Robert Sorin Negoiţă (părinţii şi fratele) deţin funcţii şi calităţi, în calitate de locator. Obiectul contractului a fost reprezentat de punerea la dispoziţie de utilaje şi/sau echipamente, pe o perioadă de 1 an, valoarea achitată fiind de 31.101,84 lei.
Totodată, spune ANI, aceste contracte nu ar fi fost menţionate de către Robert Negoiţă în declaraţiile de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de primar 2016 – 2020 şi 2020-2024, fapt ce a atras constatarea indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.
„Potrivit legii, Robert Sorin Negoiţă avea obligaţia să declare contractele finanţate de la bugetul local, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării mandatelor de primar, de către societăţile comerciale ale rudelor de gradul I ale acestuia (prin rude de gradul I se înţeleg părinţi pe linie ascendentă), încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat”, menţionează Agenţia Naţională de Integritate.
sursa: Agerpres
EVENIMENT
Atenționare meteo de VREME REA: Descărcări electrice, ploi abundente, grindină și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o atenționare meteo de vreme rea, valabilă pe parcursul zilei, în mai multe zone din țară. Sunt prognozate furtuni, cu descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului.
Meteorologii au emis doup atenționări meteo de vreme rea pentru pentru ziua de joi, 8 iunie și vineri, 9 iunie.
În intervalul 08 iunie, ora 12.00 – 08 iunie, ora 21.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
De asemenea, ân intervalul 08 iunie, ora 21.00 – 09 iunie, ora 23.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.
ECONOMIE
Peste 54.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional. 247 de posturi în Spaţiul Economic European

Conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), agenții economici din România pun la dispoziție 54.080 de locuri de muncă la nivel național, în timp ce angajatorii din Spațiul Economic European (SEE) oferă 247 de posturi pentru lucrătorii români.
Conform sursei citate, pe plan naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru agent de securitate (5.567); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.801); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.622); lucrător comercial (2.274); curier (2.077); manipulant mărfuri (1.854); ambalator manual (1.572); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.404); femeie de serviciu (1.310); lăcătuş mecanic (1.107); ajutor bucătar (868).
Din cele 54.080 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 3.923 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; contabil; inspector de specialitate în administraţia publică etc.), 9.074 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent de vânzări; curier; casier; vânzător etc), 10.096 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; confecţioner asamblor articole din textile; conducător auto transport rutier de mărfuri; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; fierar betonist etc.), restul de 30.987 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; manipulant mărfuri; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii etc).
Peste 54.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional. Unde sunt disponibile locurile vacante
De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 247 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Norvegia – 140 locuri de muncă pentru: farmacist; muncitor în producţie; Austria – 70 locuri de muncă pentru: sudor TIG pentru construcţie ţevi; constructor ţevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcţie şi reparaţii rezervoare; maşinist, montator instalaţii, mecanic întreţinere instalaţii; sudor autogen; montator ţevi de termoficare pentru construcţii; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcţii şi reparaţii rezervoare; supraveghetor instalaţii electrice; supraveghetor instalaţii mecanice; montator hidraulic (Ermeto); Germania – 17 locuri de muncă pentru: electronist – specializat in mentenanţă; mecanic industrial; operator utilaje şi instalaţii; inginer proiectant; tehnician constructor (inginerie mecanică); ucenic în tehnologia construcţiilor (structuri metalice); zidar; asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie; asistent medical; farmacist; mecanic instalaţii pentru refrigerare, aer condiţionat şi pompe de căldură; Olanda – 11 locuri de muncă pentru: serigraf; legumicultor; Spania – 9 locuri de muncă pentru: medic specialist neurologie; medic reumatolog; tehnician mentenanţă electromecanică – automatică echipamente industriale electromecanic-bobinator maşini electrice rotative. Agerpres
EVENIMENT
FOTO: Incendiu puternic în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenție dificilă a pompierilor

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineață, în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zonă nu sunt surse de apă.
Potrivit ISU Bjucurești – Ilfov, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un centru pentru colectare deseuri, în zona de sud a Bucureștiului.

incendiu bucuresti centru de colectare a deseurilor 1
Incendiul se manifestă la o stivă cu deseuri, care are o înălțime de 5-6 metri, pe o suprafață de 300 de metri pătrați.
Se acționează atât pentru stingere, cât și pentru îndepărtatea elementelor care ard, utilizând un buldozer.
Sunt alertate 12 autospeciale de stingere.
Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zona în care acționează nu sunt surse de apă, alimentarea se face de la operatori economici afla’i la mare distanță.
”O persoană care a suferit un atac de panică a fost consultată de către echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU București – Ilfov.