EVENIMENT
FOTO: Autorul unui accident rutier mortal din Bistrița-Năsăud, găsit a doua zi de poliţişti la locul de muncă, cu alcoolemie de 0,91

Un bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, identificat de poliţişti drept autorul unui accident produs sâmbătă seara pe DN 17D, în urma căruia un biciclist de 52 de ani a decedat, a fost găsit a doua zi la locul de muncă, cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit datelor transmise duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Citește și: Grav accident pe DN 17D în județul Bistrița-Năsăud: Biciclist lovit mortal de un autoturism. Șoferul, căutat de polițiști
Accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 20,00, iar victima, un bărbat de 52 de ani care se deplasa pe bicicletă pe DN 17D, pe raza localităţii Ilva Mică, a fost găsită inconştientă pe marginea drumului.
La locul accidentului s-au deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor ale SMURD, care au aplicat protocolul de resuscitare, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul la faţa locului.
Poliţiştii au stabilit că biciclistul a fost victima unui accident rutier şi au început cercetările pentru identificarea autorului, având în vedere că acesta plecase de la locul faptei.
Duminică dimineaţa, autoturismul implicat în accident a fost găsit la domiciliul unui bărbat de 30 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, în timp ce suspectul a fost depistat la locul de muncă, la o firmă din localitatea bistriţeană Sărăţel.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
Poliţiştii urmează să stabilească şi cum a ajuns bărbatul de 30 de ani la muncă, a doua zi după producerea accidentului, având în vedere că distanţa dintre Sângeorz-Băi şi Sărăţel este de peste 50 de kilometri.
În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere cu alcoolemie. AGERPRES
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro