Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Autostrada Moldovei A7, tot mai aproape de finalizare. Implicare totală a constructorului Retter pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 1

Publicat

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 1

Autostrada Moldovei A7, tot mai aproape de finalizare. Implicare totală a constructorului Retter pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 1.

Autostrada Moldovei A7, tot mai aproape de finalizare. Lucrările avansează în ritm susținut, mai ales pe lotul 1 construit de asocierea Retter – Pizzarotti, care are șanse mari să finalizeze lucrările înaintea celor de la Coni – Trace, care se ocupă de lotul 2. Astfel, se lucrează intens, inclusiv noaptea, pe lotul 1 Dumbrava – Mizil.

Conform estimărilor reprezentanților CNAIR, dintre cei doi constructori, asocierea Retter -Pizzarotti, de pe lotul 1 Dumbrava Mizil ar avea șanse mai mari să câștige cursa inaugurărilor.

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 4

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru ECONOMICA.NET: ”Aș zice că Pizzarotti – Retter termină primii”, acesta bazându-și afirmațiile datorită ritmului de lucru susținut al constructorului Retter, care a lucrat inclusiv noaptea la nodul cu Autostrada București – Ploiești (A3).

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 3

Grupul Retter, unul dintre liderii în domeniul construcțiilor de autostrăzi din România, continuă să facă progrese remarcabile pe șantierul Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, un proiect de infrastructură esențial pentru dezvoltarea rețelei rutiere din România.

Recent, echipa Retter a atins un nou reper important în cadrul proiectului: s-au montat grinzi la structura 3 și structura 12, urmând ca săptămâna viitoare să se finalizeze montajul grinzilor metalice la structura 12.

Acesta este un pas semnificativ pentru finalizarea cât mai curând a structurilor.

Guido Retter, CEO Retter Projectmanagent: ”Construim începând de la kilometrul zero o autostradă strategică. Legăm Moldova de restul țării. Experiența din Transilvania o ducem mai departe, legând prin poduri oameni și creând astfel punți între maluri, zone, culturi, generații…În plus, facilităm acces spre alte țări, Ucraina în cazul de față. Astfel, încercăm ca beneficiile să depășească granițele tehnice ale infrastructurii”.

Statusul lucrărilor

Prin Avizul nr. 92/78489/08.08.2024 și Nr. 989.058/S4/LMD/13.08.2024, firma RETTER a finalizat etapa II de montaj tablier metalic, însemnand: 2 grinzi metalice, 42 metri lungime și 70 de tone, montate ‘’just in time’’, 15 antretoaze de beton și a finalizat sudura a 9 antretoaze metalice, dintre care 3 montate în etapa I.

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 3

Calea 2 a Autostrazii A3 a fost închisă pentru poziționarea unei macarale de 650 de tone, lucrările de echipare necesitând circa 3 ore. Pe această cale de autostradă a fost direcționată și prima grindă.

Lucrările au continuat și noaptea pe Calea 1 a Autostrăzii A3, care a fost închisă la ora 0.30, fiind astfel direcționată în contrasens grinda a 2-a.

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 2

La aceste lucrări complexe au fost implicate: 12 echipamente Manitou telescopic și 2 macarale de 70 de tone care au fost împărțite pe ambele căi ale Autostrăzii A3 pentru asigurarea accesului sudorilor si echipelor de montaj.

grinzi metalice autostrada a7 a3 24.08 1

Au fost mobilizate 7 echipe de sudori, 2 echipe de montaj grinzi și antretoaze, 12 operatori de utilaje, 6 șoferi trailer gabarit depășit. De asemenea, 8 turnuri de lumină și 6 generatoare au asigurat sursa de lumină și electricitate.

Retter va finaliza, la începutul săptămânii viitoare etapa a II-a de montaj a tablierului metalic la structura 12. În această săptămână s-au montat două grinzi metalice cu o lungime totală de 42 de metri și o greutate de 70 de tone fiecare, precum și montarea a 15 antretoaze de beton.

Stadiul lucrărilor – august 2024

Reamintim că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, în luna august, stadiul lucrărior pe primele două loturi dintre Ploiești și Buzău: pe lotul 1 Dumbrava – Mizil 80%, lotul 2 Mizil – Pietroasele 88 – 89%.

„Șase loturi vor fi date în circulație în mod sigur anul acesta, cele două de la Ploiești la Buzău, cele patru Buzău – Focșani. Jumătate dintr-un lot între Focșani și Bacău, cel care ocolește Adjudul, este gata într-o proporție foarte mare”, a continuat șeful Transporturilor.

Grindeanu a subliniat că din punct de vedere contractual doar patru loturi trebuiau să fie finalizate anul acesta, respectiv loturile 1 și 2 din Ploiești – Buzău și loturile 1 și 4 din Buzău – Focșani.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ATENȚIE. Restricții privind transportul lichidelor în bagajele de mână pe Aeroportul Cluj din 1 septembrie

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Începând cu data de 1 septembrie 2024, pe Aeroprtul Cluj vor fi impuse restricții temporare privind limitarea volumului recipientelor pentru lichide, aerosoli și geluri la 100 ml transportate în bagajele de mână.

Restricțiile la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână vin ca urmare a unei decizii a Comisiei Erupene și sunt impuse pe aeroporturile din UE, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Astfel, recipientele pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Anul Nou Bisericesc: De ce începe la 1 septembrie. Explicațiile preotului din Alba Iulia, Ovidiu Panaite

Publicat

anul nou bisericesc: de ce începe la 1 septembrie. explicațiile

Anul Nou Bisericesc: De ce începe la 1 septembrie? Alba24 a discutat cu preotul din Alba Iulia, Ovidiu Panaite, care a explicat de ce se întâmplă acest lucru. 

Anul Nou Bisericesc, spre deosebire de Anul Nou civil, începe la 1 septembrie.

Ovidiu Panaite a spus că trebuie făcută o distincție între timpul civil, care începe la 1 ianuarie și timpul bisericesc, unde ne raportăm la data de 1 septembrie.

”Probabil vă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 200 de motocicliști la parada de la Cluj-Napoca

Publicat

motociclisti1.jpg

Plimbare moto, sâmbătă, la Cluj-Napoca.

Așa a sunat invitația la parada moticicliștilor clujeni, prin oraș.

Peste 200 de motocicliști la parada de la Cluj-Napoca

Iar la invitație au răspuns peste 200 de moticicliști care au rulat prin oraș, pe o bandă de mers, asta chiar dacă au fost însoțiți de polițiști.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Traseul pe care vor circula autobuzele. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

traseu de mobilitate și depou în municipiul blaj. traseul pe

Traseu de mobilitate și depou în municipiul Blaj. Primăria Blaj se pregătește pentru realizarea unui traseu de mobilitate și a unui depou. Noul traseu pe care urmează să circule mijloacele de transport public este propus pe străzile Clujului, Gh. Doja, B-dul Republicii, Eroilor și Gării. De asemenea, un depou cu o suprafață de peste 1.100 mp urmează să fie construit pe strada Clujului, în zona intersecției cu stația de epurare. 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe