EVENIMENT
FOTO: Autoturism strivit sub un TIR pe Autostrada A1 Arad – Nădlac. Șoferul mașinii a murit pe loc

Accident cumplit, miercuri dimineață, pe Autostrada A1 Arad – Nădlac. Un autoturism a intrat sun in TIR. Șoferul mașinii nu a avut nicio șansă.
Potrivit ISU Arad, accidentul a avut loc miercuri, 1 februarie 2023, în jurul orei 08:45, pe Autostrada A1, pe sensul de mers Arad-Nădlac, la aproximativ 5 kilometri de Punctul de trecere a frontierei.
UPDATE ora 15.25: Victima accidentului este un bărbat de 43 de ani, cetățean ucrainean.
Au intervenit la accident pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit de urgență cu o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD.
UPDATE. Cum s-a produs accidentul. Precizări IPJ Arad
Miercuri dimineață, pe autostrada A1 Deva-Nădlac, la aproximativ 7 kilometri de ieșirea din țară, în proximitatea PTF Nădlac II, a avut loc un eveniment rutier, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite din cercetări.
Evenimentul a avut loc în zona de staționare a automarfarelor care așteaptă controlul la frontieră.
Un autoturism înmatriculat în Ucraina, în care se afla doar conducătorul auto a intrat în coliziune cu un automarfar.
La fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD.
Din nefericire, a fost constatat decesul conducătorului auto, un bărbat. Identitatea acestuia urmează a fi stabilită, deîndată ce autoturismul va fi îndepărtat de sub automarfar.
Circulația a fost blocată aproximativ 15 minute.
În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un autotren.
În urma accidentului a rezultat o victimă, șoferul autoturismului, încarcerată, în stare de inconștiență.
Victima a fost extrasă din autoturism de către pompieri, ulterior fiind preluată de către echipajul medical.
Din nefericire, victima prezenta leziuni incompatibile cu viața, iar decesul a fost constatat de către medicul echipajului SMURD.
Șoferul autotrenului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Traficul se va desfășura cu restricții luni, 27 martie, din cauza a trei transporturi agabaritice.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că astăzi, 25.03.2023, se vor efectua trei transporturi agabaritice, astfel:
La ora 20:00, pe ruta: Călărași – DN 21 – DN 3A – DN 3B – DN 2A – Giurgeni – Gălbiori – DN 22C – Murfatlar – A 4 – Port Constanța – Poarta 10; transport format dintr-un camion cu masa de 74 tone, lungimea de 24 metri și lățimea de 3,95 metri;
La ora 20:00, pe ruta: Agigea Port Constanța – DN 39A – DN 39 – A 4 – Ovidiu – DN 2A – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – DN CB – A 1 – Căteasca; transport format din 2 camioane cu masa de 82 tone, respectiv 107 tone, lungimea de 22,5 metri, respectiv 30 metri și lățimea de 4, 2 metri, respectiv 4 metri;
La ora 23:30, pe ruta: SC. FAUR SA. – DN CB – A 1 – Curta de Argeș – Râmnicu Vâlcea – Boița – Centura Sibiu – A 1 – Chișcădaga; transport format dintr-un camion cu masa de 51 tone, lungimea de 16,5 metri și lățimea de 5,95 metri.
Transporturile vor fi însoțite pe traseele precizate de echipaje de poliție rutieră.

Traficul rutier este restricționat luni după-amiază pe DN 1, în județul Ilfov, după ce două mașini au intrat în coliziune. Din primele date, două persoane au fost rănite.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 1, localitatea Otopeni, județul Ilfov, s-a produs un accident rutier între două autoturisme.
În urma căruia au rezultat două victime, evaluate medical.
Circulația rutieră este restricționată pe prima bandă a sensului de mers către București.
Valorile de trafic sunt ridicate în ambele direcții.

Două persoane au fost rănite, luni după-amiază într-un accident rutier produs pe DN 24, în județul Iași.
Potrivit ISU Iași, accidentul rutier s-a produs pe DN 24, pe raza localității Sculeni, comuna Victoria.
În eveniment au fost implicate două autovehicule și un TIR.
În urma acestuia au rezultat două victime conștiente și neîncarcerate.
La locul solicitării acționează o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o ambulanță tip „B” de la SAJ Iași.

Ministerul Finanțelor a publicat luni pe site-ul instituției proiectul de privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatoriede răspundere civilă auto.
„Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în proiect.
Comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, mai prevede proiectul.
Conform acestuia, depășirea nivelului tarifelor de primă maxime stabilite conform acestei hotărâri și practicarea comisioanelor de distribuție la un nivel mai mare decât cel prevăzut de către asigurătorii RCA constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei.
Potrivit notei de fundamentare, în ultima perioadă a fost înregistrată o evoluție ascendentă a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA.
Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere proiectul de plafonare a polițelor RCA. Care ar fi o soluție temporară
„Majorarea acestora și practicarea unor tarife comparabile atât la încheierea contractelor RCA anuale, cât și a celor subanuale, precum și suprapunerea acestor practici cu politica majorității asigurătorilor de a nu oferi plata în rate la comercializarea contractelor RCA au apărut în contextul unei creșteri ample a prețurilor la energie și materii prime înregistrate la nivelul economiei naționale, ce se reflectă în costurile bunurilor de larg consum și a serviciilor care generează în final dificultăți financiare atât populației, cât și operatorilor economici care au obligația de a încheia asigurarea RCA pentru vehiculele aflate în proprietate”, se arată în document.
Potrivit acestuia, o soluție temporară pentru remedierea stării de fapt o poate constitui înghețarea temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare a prezentului act normativ la nivelul tarifelor de primă proprii calculate și practicate de către aceștia la data de 28 februarie 2023, tarife care au fost practicate anterior publicării tarifelor de referință de către ASF în luna martie 2023, astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieței de asigurări.
„Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor inclusiv ca urmare a inflației și a luării în calcul a ultimului tarif de referință publicat de către A.S.F. în luna martie 2023”, se mai precizează în proiect.
(sursa: Mediafax)