Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Bărbat decedat într-un incendiu izbucnit într-o locuință din județul Galați

Publicat

incendiu galati2

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază la o casă din județul Galați. Un bărbat și-a pierdut viața.

Potrivit ISU Galați, incendiul a izbucnit la o casă în localitatea Vârlezi.

incendiu galati1

Au ars anexe și bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

În urma incendiului a fost găsită o victima carbonizată, un bărbat de 87 de ani.

Au acționat trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

incendiu galati

Cauza probabilă jar căzut din sobă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Microbuz ticsit cu produse electronice de peste 120.000 de euro, posibil furate, oprite în Vama Petea

Publicat

produse electronice furate 1

Un microbuz în care se aflau produse electronice în valoare de peste 120.000 de euro, susceptibile de a fi furate, a fost oprit în punctul de trecere a frontierei Petea, informează, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei (ITPF).

Potrivit sursei citate, microbuzul era condus de un bărbat de 39 de ani cu dublă cetăţenie, româno-maghiară.

În urma controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea, în vehicul au fost descoperite 78 de imprimante.

Existând suspiciuni rezonabile cu privire la provenienţa produselor transportate, s-a efectuat un control specific în urma căruia s-a stabilit că firma destinatară nu există în bazele de date, facturile sunt fictive, iar bunurile transportate sunt susceptibile a fi furate, un comunicat transmis de ITPF Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de tăinuire, iar bunurile în valoare de 627.140 lei (aproximativ 128.000 euro) au fost indisponibilizate până la finalul cercetărilor.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 78.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, aproape 7.300 sunt cetățeni ucraineni

Publicat

control vama frontiera

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPR) informează că vineri au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 78.188 de persoane, dintre care 7.277 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat transmis sîmbătă AGERPRES, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 159.600 de persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 47.600 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 3.769.896 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 64 de fapte ilegale (32 infracţiuni şi 32 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 18.100 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de peste 410.000 lei.

Vineri nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Klaus și Carmen Iohannis au vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi. Cum s-a îmbrăcat soția președintelui la lăcașul de cult

Publicat

klaus și carmen iohannis au vizitat marea moschee din abu

Preşedintele Klaus Iohannis alături de soția sa Carmen, efectuează, de sâmbătă până marți, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitaţia preşedintelui Emiratelor, şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Iohannis este primul președinte român care vizitează Emiratele Arabe Unite, respectiv Abu Dhabi și Dubai, din ultimii 20 de ani.

Cuplul prezidențial în vizită la Marea Moschee din Abu Dhabi

Președintele român va avea întrevederi cu președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Klaus și Carmen Iohannis au fost invitați sâmbătă să viziteze două simboluri ale culturii și istoriei naționale din Emirate: Monumentul Martirilor și…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

AUTO

Important pentru clienții Euroins: Poliţele rămân VALABILE, însă pot fi denunţate în orice moment. Ce se întâmplă în cazul unui accident

Publicat

se plafonează prețurile la rca în românia? „emoția din piață

Poliţele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile, dar pot fi denunţate în orice moment, potrivit Ghidului informativ UNSAR – BAAR. În cazul în care deţineţi o poliţă de asigurare emisă de Euroins România poliţa dumneavoastră de asigurare rămâne în continuare valabilă, producându-şi efectele.

”Puteţi însă denunţa în orice moment poliţa şi să încheiaţi una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denunţaţi poliţa şi nu aţi avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă aveţi dreptul să vă recuperaţi diferenţa de primă de la FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor”, se spune în Ghidul informativ UNSAR – BAAR.

Cât timp rămân valabile polițele

Conform sursei citate, dacă asiguratul nu îşi exercită dreptul de denunţare a poliţei, aceasta rămâne valabilă, conform prevederilor legale:

– până la data la care lichidatorul judiciar numit de instanţă o dată cu deschiderea procedurii falimentului denunţa poliţele de asigurare, cu informarea prealabilă a asiguratului;

– până la data de valabilitate a asigurării prevăzută în poliţă, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment de către Tribunalul Bucureşti, cu excepţia asigurărilor de garanţii, pentru care termenul este de 150 de zile. Aceasta înseamnă că, în cazul în care valabilitatea poliţei înscrisă în documentul de asigurare depăşeşte unul sau celălalt dintre termenele menţionate anterior, după caz, nu va mai fi asigurat.

Precizările sunt valabile şi pentru situaţia în care este deţinută o poliţa de asigurare RCA emisa de Euroins România. Prin urmare, deţinătorul poate circula pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic din partea organelor abilitate, nu va fi sancţionat – poliţa RCA fiind valabilă.

Pe scurt, deţinătorul este în continuare asigurat, desigur cu luarea în considerare a atenţionării de mai sus.

De asemenea, în cazul în care asiguratul este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale şi/sau vătămări corporale, terţul păgubit va fi despăgubit în baza acestei poliţe în limitele stabilite de Legea 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 500.000 lei şi prin înscriere la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluţiona în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti, iar în faza apelului de Curtea de Apel Bucureşti.

Ce se întâmplă în cazul în cazul unui accident produs de un conducător auto cu polița RCA emisă de Euroins

În Ghid este prezentată şi situaţia în care o persoană este victima unui accident rutier produs de un conducător auto prin intermediul unui autovehicul asigurat printr-o poliţă RCA emisa de Euroins România.

„Dacă nu aţi avizat încă dauna la Euroins România, aveţi dreptul să o faceţi adresându-vă Fondului de Garantare a Asiguraţilor între data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF) de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indiciilor stării de insolvenţă a Euroins România şi data încetării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului.

De asemenea, în cazul în care aţi avizat dauna la Euroins România, dar această societate nu a procedat la deschiderea dosarului de daună, puteţi să vă adresaţi cu o solicitare scrisa în acest sens FGA la sediul acestuia, prin poştă, poşta electronică sau prin alte mijloace de comunicare la distanţă care asigura transmiterea textului solicitării”, se arată în Ghid.

Pentru încasarea diferenţelor de primă / indemnizaţiilor /despăgubirilor persoana în cauză va putea depune la FGA cereri de plată motivate însoţite de documente justificative, începând cu data publicării deciziei ASF de retragere a autorizaţiei pentru Euroins România în Monitorul Oficial şi până la maximum 90 de zile de la rămânerea definitiva a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

FGA are dreptul de a începe plata sumelor cuvenite creditorilor de asigurări (asiguraţi, beneficiari, terţe persoane păgubite) după 60 de zile de la data deciziei ASF de retragere a autorizaţiei de funcţionare a Euroins România după parcurgerea de către creditorii de asigurări a procedurii administrative de plată prevăzute de lege.

Pentru mai multe detalii referitoare la procedura care trebuie parcursă şi formularele pe care persoana le poate utiliza în relaţia cu FGA, acesta poate consulta www.fgaromania.ro.

„Indiferent dacă v-aţi adresat sau nu FGA în vederea încasării despăgubirii, aveţi dreptul să formulaţi şi o cerere de admitere a creanţei (despăgubirii pretinse) în cadrul procedurii de faliment în termenele şi urmând instrucţiunile lichidatorului judiciar care va fi desemnat de Tribunalul Bucureşti. Trebuie să ştiţi că, în măsura în care aţi încasat sume de la FGA, acestea vor fi deduse în cadrul procedurii de faliment din sumele pe care aţi mai fi eventual îndreptăţit să le primiţi”, se spune în Ghid.

În document se menţionează că România este una dintre ţările din Uniunea Europeană care beneficiază de un mecanism de siguranţă pentru asiguraţi în cazul falimentului unei companii de asigurări: FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Fondul, ca o schemă de garantare în domeniul asigurărilor, are ca scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurator intrat în procedura de faliment. Destinaţia principală a sumelor aflate la dispoziţia FGA este plata către creditorii de asigurări a indemnizaţiilor/despăgubirilor rezultate din contractele de asigurare facultative şi obligatorii încheiate în condiţiile legii şi a primelor datorate de asigurator pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de acesta, ca urmare a încetării contractelor de asigurare, cu respectarea plafonului de garantare prevăzut de lege.

Formulare online

FGA recomandă transmiterea documentelor Online, pe portalurile dedicate:

Deschidere dosare daună: Formular Daune

Cereri de plată privind acordarea despăgubirilor (Anexa 10): Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor

Cereri de plată privind restituirea restituirii de primă: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă

Petiții/Sesizări

Agerpres

Citește mai departe