Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Bătrână căzută într-o groapă de 2 metri, salvată de pompieri în Craiova

Publicat

O bătrână căzută într-o groapă de 2 metri a fost salvată sâmbătă de pompieri, în Craiov.

Femeia a căzut într-o groapă în zona Școlii 21.

Pompierii au găsit-o pe femeia de 90 ani căzută într-o groapă adâncă de 2 metri.

Salvatorii au acționat în prima fază pentru acordarea primului ajutor medical și pregătirea pentru a fi scoasă în siguranță de către echipajul de intervenție sosit la față locului.

Femeia a fost transportată la UPU de către echipajul SMURD. Pompierii precizează că aceasta este în stare conștientă și cooperantă.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

ALERTĂ MAXIMĂ în Galați. Doi frați de 8 și 10 ani au plecat la şcoală şi nu au mai revenit acasă

Publicat

gg

Poliţiştii din Galați caută un băiat și o fetiță de 10, respectiv 8 ani care au mers la şcoală, joi dimineaţă, dar nu s-au mai întors acasă.

O femeie a sesizat joi după-amiază Secția 1 Poliție Galați că cei doi copii ai săi, Străulea Florin, de 10 ani, și Străulea Georgiana, de 8 ani, elevi la Școala nr. 28 din orașul Galați, nu au mai revenit la domiciliu după terminarea programului școlar.

Cei doi copii au fost conduși dimineață la școală și, în jurul orei 13.00, ar fi trebuit să revină acasă.

 

ALERTĂ MAXIMĂ în Galați. Doi frați de 8 și 10 ani au plecat la şcoală şi nu au mai revenit acasă: semnalmentele celor doi copii

gg

gg

Băiatul are o înălțime de 1,10 m, greutate – 36 kg, ochi căprui, păr șaten. Era îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni de trening bleumarin și sacou gri.

g

g

Fetița are înălțimea de 1.00 metru, greutate- 30 kg, părul lung, șaten, legat în două codițe, ochi căprui. Era îmbrăcată cu uniformă școlară de culoare vișinie și geacă neagră.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident pe o șosea din județul Cluj. Două persoane, între care un copil de 1 an, rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit

Publicat

untitled

Pompierii din Dej au intervenit, joi după-amiază, pentru acordarea primului ajutor calificat în urma unui accident rutier produs pe varianta de ocolire Gherla – Bunești, județul Cluj.

La fața locului au găsit două autoturisme avariate dintre care unul răsturnat pe partea laterală, iar ocupanții erau ieșiți din acestea.

Patru persoane au fost consultate la fața locului de către echipajele SMURD și SAJ, dintre care un adult și un copil, în vârstă de 1 an, au fost transportați la spital.

Acesta era conștient și cooperant.

Citește mai departe

EVENIMENT

Reclamații trăsnite trimise de români la Garda de Mediu

Publicat

tastatura calculator laptop business sursa foto pixabay
sursa foto: Pixabay.com

Doar o parte dintre sutele de sesizări care ajung zilnic la Garda de Mediu vizează poluarea aerului, apei sau solului. O altă parte sunt doar reclamații între vecini și încercări de răzbunare, unele destul de amuzante.

Sute de petiții primite prin poștă sau e-mail sunt înregistrate zilnic de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) sau la comisariatele județene, însă o parte dintre ele sunt doar reclamații între vecini și încercări de răzbunare, unele destul de amuzante.

Apeluri trăsnite la Garda de Mediu. O bună parte dintre reclamații sunt doar încercări de răzbunare între vecini. Unele sunt amuzante

„A sunat cineva să reclame că vecina fumează țigări ilegale, la fereastră și îi intră mirosul în casă, că vecinul aruncă urină pe gardul lui sau că un vecin are în casă o mizerie de nedescris și că locuitorii de pe toată scara sunt deranjați de acest lucru. Am avut chiar și situații în care ni s-a spus că vecinul are mai multe oi și că lâna acestora miroase insuportabil, chiar și peste gard.

În fapt, reclamațiile legate de deținerea de animale la bloc, de lătratul câinilor, de cântecul cocoșilor sau mirosul din casele cu multe pisici sunt la ordinea zilei. Cineva a sunat o dată să ne spună că administratorul blocului face ilegalități, altcineva că vecinul face petrecere și îl poluează fonic”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisarul general al GNM.

Apeluri trăsnite la Garda de Mediu. Reclamație care cuprindea inclusiv injurăturile

Reprezentanții instituției spun că o astfel de reclamație, despre problemele create de găinile și cocoșii unui vecin, a fost trimisă recent și conținea toate datele necesare înregistrării conform legii, dar și multe alte detalii legate de caz, printre care și înjurăturile pe care cel reclamat i le-ar fi adresat petentului.

Comisarii susțin că acest tip de sesizări nu sunt de competența Gărzii Naționale de Mediu, iar funcționarii redirecționează cererile către organele competente sau îi îndrumă pe petenți, funcție de caz, către poliția locală sau primărie, atunci când sesizările sunt telefonice și nu pot fi înregistrate în sistem.

Apeluri trăsnite la Garda de Mediu. Ce trebuie să știe românii care au într-adevăr de trimis o reclamație

„Singurele sesizări înregistrate și transmise spre soluționare sunt cele care respectă OG nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, aprobată prin Legea nr. 233/2002 și care vin prin poștă sau e-mail și conțin detalii complete despre locație, speță și datele de identificare ale reclamantului.

Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare nu se iau în considerare și se clasează. Pentru ca reclamațiile, care respectă reglementările legale, să ajungă cât mai rapid în teritoriu am publicat pe site-ul gnm.ro toate datele de contact ale Comisariatelor județene, Comisariatului General și Comisariatului Municipiului București.

Mai mult decât atât, pe același site oamenii au posibilitatea să folosească și formularul pentru sesizări, căruia îi pot atașa și fotografii din teren”, a explicat comisarul general.

Conform actelor normative, GNM are atribuții în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării și sancționării prevederilor legale privind protecția mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale și managementului deșeurilor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 2.000 de infracțiuni informatice, sesizate Poliției în 2021, cu 37% mai multe ca în 2020

Publicat

Arhivă foto

Poliția Română a primit sesizări privind comiterea a 1.899 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice în anul 2021, în creștere cu 37,21% față de anul 2020. Joi a fost lansată a treia a campaniei de educație digitală Siguranța Online denumită „Stop Malware”.

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Microsoft lansează etapa a treia a campaniei de educație digitală Siguranța Online denumită „Stop Malware – Siguranța ta online depinde de tine”. Obiectivul acestei campanii constă în prevenirea criminalității cibernetice prin creșterea gradului de conștientizare privind pericolul generat de infracțiunile online implicând malware, ransomware și troieni bancari. Campania se adresează tuturor utilizatorilor de Internet și de dispozitive digitale, atât populației, cât și companiilor, în condițiile intensificării riscurilor cibernetice.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor campaniei, Poliția Română a primit sesizări privind comiterea a 1.899 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice în anul 2021, în creștere cu 37,21% față de anul 2020, potrivit datelor instituției.

Aproape 2.000 de infracțiuni informatice, sesizate Poliției în 2021, cu 37% mai multe ca în 2020: cea mai mare parte a fost reprezentată de accesul ilegal la un sistem informatic.

Dintre acestea, cea mai mare parte (92,58%) a fost reprezentată de accesul ilegal la un sistem informatic. Sesizările fraudelor comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice au crescut cu 85,53% în anul 2021, comparativ cu anul 2020. În primul trimestru din 2022, au fost înregistrate 431 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice și 2.719 de fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice.

Mesajele de prevenire din campania „Stop Malware – Siguranța ta online depinde de tine“ vor ajunge la publicul larg prin intermediul unui spot TV informativ, care e și tradus în limbajul semnelor. Campania de educație digitală mai cuprinde un ghid creat de experți în securitate cibernetică pentru angajații din companii, pentru a-i ajuta să se protejeze de capcanele malware.

Campania va include și o serie de workshop-uri destinate angajaților companiilor, susținute de experți în fraudă informatică.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate