Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Beat și drogat, s-a urcat la volan și a produs un accident în Florești – Cluj

Publicat

accident cluj (2)

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, luni dimineață în localitatea Florești, județul Cluj. Două mașini au fost implicat în evenimentul rutier, iar din impact una s-a răsturnat. Unul dintre șoferi era băut și drogat.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 9 mai, în jurul orei 06.10, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier pe DN1 E60, în localitatea Florești.

Coliziunea s-ar fi produs între un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Florești și un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din județul Satu Mare.

acc floresti cluj

În urma impactului nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale.

Verificările derulate de polițiști au condus la stabilirea faptului că bărbatul de 28 de ani nu deține permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest acestuia i-a rezultat o concentrație de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul de 28 de ani a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

acc floresti cluj1

Testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto în vârstă de 51 de ani, a indicat rezultat negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Moonlight Breakfast, Om la lună și the Mono Jacks concertează la Street FOOD Festival, riverside edition, în Cluj-Napoca!

Publicat

sff general 1920 x 1080 3 1 1000x600.png

Iubitorii de mâncare stradală și muzică live sunt invitați în perioada 23-26 mai la o nouă ediție Street FOOD Festival, pe Platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Evenimentul promite să ofere o experiență multisenzorială, combinând delicii din bucătăria internațională cu experiențe muzicale live.

Participanții vor avea ocazia să deguste o gamă largă de preparate și deserturi din diferite colțuri ale lumii aduse în festival de zeci…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Vremea bună ajută constructorii să avanseze pe Autostrada Moldovei A7 în ritm alert. Nu mai puțin de 52 de grinzi vor fi montate săptămâna aceasta pe lotul 1

Publicat

autostrada moldovei a7 20.05.2024 4

Vremea bună ajută constructorii să avanseze cu lucrările pe Autostrada Moldovei A7 într-un ritm alert. Nu mai puțin de 52 de grinzi vor fi montate săptămâna aceasta pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7.

Pe măsură ce se apropie termenele de predare, iar presiunea din partea autorităților crește, constructorii de pe Autostrada A7 sunt nevoiți să se mobilizeze și să profite de vremea favorabilă lucrărilor de construcții.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 1

În special pe partea de structuri de poduri și pasaje, unde lucrările sunt complexe și necesită o pregătire specifică din considerente de performanță tehnologică, este esențial ca firmele să nu piardă nicio zi de vreme bună.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 2

Romania24.ro a intrat în posesia unui grafic de lucrări pentru săptămâna 20-26 mai 2024, în care constructorul sibian RETTER Projectmanagement își propune să monteze nu mai puțin de 52 de grinzi de beton de mari dimensiuni la structurile 3 și 11 de pe lotul 1 al Autostrăzii A7, unde lucrează împreună cu cei de la Pizzaroti.

grafic montaj grinzi retter 20.05.2024 - Autostrada Moldovei A7

Conform graficului consultat de Romania24.ro, RETTER va monta la km 0+000 și km 11+982 grinzi cu lungimi cuprinse între 28 și 39 de metri și cu greutăți între 58 și 77 de tone fiecare, mobilizând în acest scop pe șantier două macarale de 250 de tone fiecare, macarale care lucrează în tandem având astfel avantajul eficienței față de optiunea unei singure macarale de 550 tone, cu care se lucrează mai greu și se reduce viteza de operare, mărind astfel timpii de execuție,  plus 5-6 trailere în fiecare zi de montaj.

Astfel, constructorul menține ritmul de montaj de 12 grinzi pe zi, o reală performanță tehnică.

Execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău este al doilea contract semnat din cele 13 loturi ale întregului proiect A7 Ploiești – Pașcani.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 3

Contractul încheiat între C.N.A.I.R. S.A. și Asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.p.A. – Pizzarotti S.A. – RETTER Projectmanagement S.R.L. are o valoare de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA, finanțare prin PNRR și o durată de execuție de 20 de luni.

Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Autostrada „Moldovei”- A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei si are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Lotul 1, Dumbrava-Mizil, se afla la data de 15 mai 2024 la un procent de executie de 63%, urmând ca la finele lunii să ajungă la 68%, fiind astfel în grafic pentru a fi dat în trafic in luna octombrie 2024.

Proiectul ar trebui să absoarbă cel mai mult din alocările României din PNRR, fiind parte din planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cadavrul unui bărbat, găsit între Cunța și Cut, în apropiere de linia ferată. Poliția Alba face cercetări

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Cadavrul unui bărbat a fost găsit, luni, 20 mai, în apropierea liniei ferate dintre localitățile Cunța și Cut din județul Alba. Poliția a demarat cercetări.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Recomandări pentru zeci de elevi din Alba, în ”Săptămâna prevenirii criminalității”. Ce au aflat de la polițiști

Publicat

foto: recomandări pentru zeci de elevi din alba, în ”săptămâna

Zeci de elevi din Alba au aflat luni, de la polițiști, cum să aibă un comportament preventiv, pentru a fi în siguranță, în orice împrejurare. Activitățile au fost organizate de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

Citește mai departe