Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 1.2 milioane de lei, depistate de Garda de Coastă în portul maritim

Publicat

bunuri constanta frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Vama Veche bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 1.260.000 lei.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 01.08.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În fapt, în data de 27.07.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

bunuri constanta frontiera 1

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.233.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

bunuri constanta frontiera 2

Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 29.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

bunuri constanta frontiera 4

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Asocierea RETTER-PIZZAROTTI continuă lucrările la lotul 1 și în condiții de iarnă. Imagini aeriene spectaculoase filmate zilele acestea pe șantier

Publicat

imagini a7 autostrada moldovei santier lotul 1 foto 3

Deși a venit iarna și, odată cu ea vremea nefavorabilă construcțiilor, lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7 între Ploiești și Mizil continuă într-un ritm susținut.

Explicația stă în conlucrarea eficientă dintre cei doi parteneri RETTER și PIZZAROTTI, care au găsit soluții tehnice de implementare a proiectului care să le permită continuarea lucrărilor și în condiții de iarnă.

imagini a7 autostrada moldovei santier lotul 1

Un rol important îl are și beneficiarul lucrării, care a înțeles că este esențial ca lucrările să continue într-un ritm susținut și a echilibrat situația financiară pe măsura evoluției tehnice.

Chiar dacă vremea nefavorabilă blochează într-o oarecare măsură din considerente tehnice evidente lucrările pe partea de terasamente, partenerul RETTER al asocierii nu încetinește ritmul la partea de structuri.

Astfel, procentul de realizare a podurilor care în prezent este la 50% va ajunge până de Crăciun la 55 %. Acesta pare să fie targetul și se pare că nimic nu îl împiedică pe constructor să ajungă la procentele propuse.

O situație ceva mai dificilă s-a înregistrat la podul numărul 3 al lotului, care este și cea mai mare structură de pe lot. Aici, lucrările erau puțin întârziate pentru că a fost necesar un aviz CFR de intervenție în zonă, precum și lucrări de relocare a două linii de electricitate.

imagini a7 autostrada moldovei a7

Însă problemele ivite s-au rezolvat și RETTER a reușit să recupereze integral întârzierea. La toate celelalte poduri și structuri, constructorul român a tras tare și este înaintea graficului de lucrări programate prin contract.

RETTER ne-a pus la dispoziție și câteva informații tehnice privind cele mai recente lucrări realizate acum la final de noiembrie:

La structura 3 de la km 0+000 se execută ultimele foraje ale acestei structuri. Aceste foraje sunt de altfel și ultimele din întreaga lucrare. Se armează radierele la axul 11 și se betonează elevațiile la axul 14. Până la finalul anului vor fi finalizate toate radierele la această structură importantă.

La structura 1 de la km 1+157 se lucreazaă la eșafodaje și armare bancheta cuzineților axului 40. Această activitate este pregătitoare pentru montajul grinzilor de la începutul anului viitor.

Guido Retter, CEO-ul companiei sibiene RETTER Projectmanagement a declarat pentru România24.ro: ”Vrem să arătăm că și firmele românești pot construi repede și bine. Cheia succesului o reprezintă buna colaborare cu partenerul PIZZAROTTI, relația excelentă cu beneficiarul care a înteles să ne sprijine cu finanțarea la timp și factorul vreme, care sperăm să țină cu noi. Până acum lucrurile arată bine, suntem înaintea graficului și sperăm să o ținem tot așa”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, la Radio Alba24. A vorbit despre surprizele din programul zilei de 1 Decembrie

Publicat

video: primarul din alba iulia, gabriel pleșa, la radio alba24.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la Radio Alba24.

Acesta a vorbit despre surprizele din programul zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia, printre care și masa populară, dar și un desert uriaș, realizat de ”bucătarul Cetății”, Chef Toma. 

1 Decembrie 2023 la Alba Iulia. Ghid pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, hartă restricții, parcări, transport

”Vor fi destule puncte de servire, vor fi peste 7.000 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Clujul, orașul CONTRASTELOR. Un videoclip de promovare ATIPIC, realizat de câțiva tineri atipici

Publicat

cluj e1701331199959.jpeg

Trei tineri creativi din Cluj-Napoca au decis, acum ceva vreme, să realizeze un video independent, atipic, despre Cluj, pe care l-au botezat „Clujul – orașul contrastelor”.

Florin Păușan, fost inginer si manager în domeniul IT, de aproximativ 2 ani creator de conținut, împreună cu Ionuț Rusu de la Miez Advertising și Sergiu Răzvan, sunt cei „trei crai” care și-au pus creativitatea la treabă și-au obținut un produs care a strâns multe aprecieri în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR anunță prezența a 10.000 de simpatizanți și membri de partid, la Alba Iulia, de 1 Decembrie Ziua Națională a României

Publicat

aur anunță prezența a 10.000 de simpatizanți și membri de

AUR anunță prezența la Alba Iulia de 1 Decembrie, a 10.000 de persoane cu ocazia Zilei Naționale a României. O mare parte dintre aceștia vor participa la Marșul Unirii, care va începe la ora 8.15 din gara CFR. 

Reprezentații formațiunii politice au precizat pentru alba24.ro, că simpatizanții și membrii de partid vor veni cu autocare din toată țara, dar și cu o garnitură de tren. 

Trenul va pleca cu 400 de persoane din București, în frunte cu George Simion. Acesta ar urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe