Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Călăuze ucrainene şi migranți asiatici, depistaţi la frontiera cu Ungaria

Publicat

calauze

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat șapte cetățeni străini, proveniţi din  Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka,  care călăuziți de către patru ucraineni, intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Cei șapte sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetățeni ucraineni care îi călăuzeau pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți.

calauze

În noaptea de 19/20 septembrie a.c., acționând în baza unor informații, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate. Astfel, aproape de miezul nopții, polițiștii de frontieră sătmăreni au identificat, pe direcția comunei Păulian, județul Satu Mare, două autovehicule care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. La un moment dat, unul dintre autovehicule, o autoutilitară marca Mercedes, a părăsit drumul național, îndreptându-se spre localitatea Dacia situată în apropierea frontierei de stat.

Imediat s-a luat măsura interceptării autovehiculelor în cauză în vederea identificării conducătorilor auto. Maşinile au fost oprite şi s-a stabilit că şoferii erau doi cetățeni ucraineni, M.M. în vârstă de 30 de ani și I.K. în vârstă de 26 de ani. De asemenea, în autoutilitara oprită la control se mai aflau ca pasageri alți doi cetățeni ucraineni, precum şi șapte bărbaţi de diferite naţionalităţi fără documente de identitate asupra lor.

Deoarece, persoanele în cauză nu îşi justificau prezența în zona respectivă, s-a luat măsura conducerii lor, precum și a autovehiculelor în cauză, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, s-a stabilit că cei șapte migranți sunt cetăţeni din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani. Aceştia au fost preluaţi şi transportați până în zona de frontieră de către cei patru cetățeni ucraineni cu scopul de a-i călăuzi în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat în Ungaria. Cetățenii asiatici intenționau să ajungă într-un stat din spațiul Schengen.

Drept urmare, ucrainenii sunt cercetați de către polițiștii de frontieră pentru trafic de migranți, iar celelalte șapte persoane pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În continuare, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar faţă de cei patru cetățeni ucraineni judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele campionatului național de volei feminin, pentru a zecea oară consecutiv

Publicat

volei alba blaj s a calificat în semifinalele campionatului național de

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat joi în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (28-26, 25-21, 25-21), în deplasare, în primul tur la play-off-ului.

„Pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele campionatului! Asta da valoare! Ce dă Blajul! Mergem mai departe! Felicit CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea în semifinalele campionatului!

Astăzi am obținut o victorie meritată, într-un meci greu, cu mult suspans, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

familia jurjiu din alba iulia s a calificat în semifinală la

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze în etapa a doua cu 389 de puncte. În etapa a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

trecere pietoni1 cj cluj.jpg

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază de fonduri europene.

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

„Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

foto video: ritualul „spălării picioarelor” din joia mare, la catedrala romano

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Potrivit obiceiului, cel mai mare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe