Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Camion răsturnat în Cluj! Tânăr transportat de urgență la spital

Publicat

c

Un accident a avut loc marți dimineață în județul Cluj, în urma căruia un tânăr de 26 de ani a fost transportat la spital.

Accidentul rutier s-a petrecut la ieșire din orașul Huedin, spre Oradea.

În accident a fost implicată o autoutilitară, care s-a răsturnat.

Nu au existat persoane încarcerate, iar un bărbat de 26 de ani a fost preluat de echipajul SAJ.

Acesta era conștient și cooperant.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un adolescent bănuit că a înjunghiat un coleg, în curtea unui liceu din Brăila, a fost reţinut de poliţişti

Publicat

urmarit arestat
fotografie cu caracter ilustrativ

Un minor de 16 ani a fost reţinut de poliţişti fiind bănuit de înjunghierea unui băiat de aceeaşi vârstă, elev la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale, după ce una din cele cinci lovituri aplicate cu cuţitul i-a perforat un plămân.

„Poliţiştii au identificat şi condus la sediul poliţiei un tânăr în vârstă de 16 ani, din Brăila, bănuit de săvârşirea agresiunii, în vederea continuării verificărilor şi stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor de săvârşire a faptei”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Adolescentul înjunghiat a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în afara oricărui pericol, potrivit informaţiilor furnizate de directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Dragoş Voicu.

„Un elev de 16 de la Liceul cu Program Sportiv a fost înjunghiat astăzi (luni, 6 februarie), în afara curţii liceului. A avut cinci plăgi înjunghiate, dintre care două abdominale fără probleme, superficiale, nepenetrante, încă una în axilă şi aceea fără probleme, o a patra plagă care a fost în torace, penetrantă, cu sânge şi aer în pleură şi încă o plagă/tăietură în zona scalpului. A fost operat pe partea de plămân, pentru că acolo a fost nevoie, drenat, iar în momentul de faţă e în afara oricărui pericol. Nu avem detalii despre cum s-a întâmplat, dar a fost o bătaie serioasă, dacă agresorul a dat cu cuţitul în neştire. Din fericire, dacă putem spune aşa, nu a dat foarte tare”, a declarat, Dragoş Voicu.

Luni, 6 februarie 2023, în jurul orei 16,10, Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Brăila cu privire la faptul că unui tânăr i se acordau îngrijiri medicale ca urmare a unei agresiuni, a informat IPJ Brăila.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe aniversează 10 ani de la înfiinţare. Peste 80.000 de vizitatori i-au trecut pragul în această perioadă

Publicat

muzeul cinegetic din sfântu gheorghe aniversează 10 ani de la

Muzeul cinegetic din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna va aniversa, în primăvara anului 2023, un deceniu de existenţă, perioadă în care a avut peste 80.000 de vizitatori.

Muzeul funcţionează într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului, reabilitată de Primărie cu fonduri europene, şi a fost înfiinţat, printre altele, cu scopul de a promova potenţialul natural al judeţului Covasna şi de a prezenta, într-un mod interactiv, informaţii despre păsările şi animalele care vieţuiesc în această zonă.

„Pe data de 12 mai, intenţionăm să organizăm un eveniment public pentru a marca împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea muzeului, în cadrul căruia vom prezenta activitatea noastră de până acum (…)

După estimările mele, peste 80.000 de persoane ne-au trecut pragul în aceşti zece ani,…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peste 150 de hectare de vegetaţie, incendiate în apropiere de Sulina

Publicat

incendiu 2

Circa 150 de hectare de vegetaţie ard, luni seara, în apropiere de oraşul Sulina, Delta Dunării, iar salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin cu două ambarcaţiuni pentru limitarea flăcărilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a anunţat că incendiul a fost monitorizat de agenţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar în urma evaluării s-a stabilit că momentan nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zonă inundabilă.

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigură măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor, dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona canalului Bărbosu intersecţie cu canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, a precizat ISU Delta.

Instituţia aminteşte că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă în Delta Dunării, astfel de acţiuni putând avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a bunurilor acestora şi a habitatelor naturale.

Potrivit sursei, până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

Agerpres

Citește mai departe

AUTO

Înmatriculările noi de vehicule destinate transportului pasagerilor au scăzut cu 12,3%, în T4 din 2022

Publicat

coada masini
Arhivă foto

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,3% în trimestrul IV 2022 faţă de trimestrul IV 2021, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor s-au redus cu 7,2% în perioada menţionată, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul IV 2022, ponderea înmatriculărilor noi de autoturisme second hand importate în total înmatriculări noi de autoturisme a fost de 68,3%, în scădere cu 5 puncte procentuale faţă de acelaşi trimestru al anului 2021.

În trimestrul IV 2022, comparativ cu trimestrul IV al anului 2021, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoria autobuze şi microbuze cu 54,9% şi la categoria mopede şi motociclete cu 12,5% şi o scădere la categoria autoturisme cu 13,1%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, au fost înregistrate creşteri la toate categoriile astfel: la categoria autobuze şi microbuze cu 78,9%, la categoria mopede şi motociclete cu 23,9% şi la categoria autoturisme cu 3,4%.

Referitor la înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 17,2% şi creşteri la categoria autotractoare cu 11,2% şi la categoria remorci şi semiremorci cu 3,3%.4.

Înmatriculările noi de vehicule destinate transportului pasagerilor au scăzut cu 12,3%, în T4 din 2022. Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporţie de 29,3%

Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat creştere la categoria autotractoare cu 45,1% şi scăderi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 12,8% şi la categoria remorci şi semiremorci cu 0,6%.

Faţă de trimestrul III 2022, în trimestrul IV 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 12,5% la vehiculele pentru transportul pasagerilor şi cu 10,9% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulaţie, cuprindeau, la sfârşitul trimestrului IV 2022, în proporţie de 59,9%, vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 şi în proporţie de 11,5%, vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deţinută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 34,9%; pentru categoria autobuze şi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 24,8% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede şi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 27,7% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporţie de 29,3%, cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporţie de 37,3%, în timp ce pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 24,9% au fost clasificate în norma Non-Euro. Agerpres

Citește mai departe