EVENIMENT
VIDEO – FOTO: Căprioară albă surprinsă și fotografiată de un fermier, într-un lan de grâu, în județul Cluj

Un exemplar extrem de rar – o căprioară albă, şi-a făcut apariţia într-un lan de grâu din comuna Cămăraș din județul Cluj.
Un fermier aflat în zonă a surprins în fotografie inedită căprioara albă, care era alături de un alt căprior.
”Albinos perfect”, a spus Alexandru Lacaille, fermierul care a surprins căprioara albă în lanul său de grâu.
Pe contul său de Facebook, pe care a postat fotografii cu căprioara albă, Alexandru Lacaille a scris ”Natura a dat o căprioară abă ca zăpada”.
Conform experţilor în domeniu, albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, ci o varietate rar întâlnită.
În ciuda aspectului deosebit, animalul ar putea fi dezavantajat de acesta, ieşind foarte uşor în evidenţă în afara sezonului hibernal şi putând prezenta o sensibilitate crescută în cazul expunerii la soare.
sursa foto: Facebook/ Alexandru Lacaille
EVENIMENT
Roxana Ciuhulescu, la un pas de leșin când a văzut mașina condusă de soțul ei cu roțile în sus: „Mi-a fugit pământul de sub picioare”. Ce s-a întâmplat, de fapt. EXCLUSIV

Roxana Ciuhulescu își sprijină soțul în tot ceea ce face și ambii sunt organizatori ai unei etape naționale de Off Road. La ultima, în timpul unei demonstrații, mașina condusă de Silviu Bulugioiu s-a răsturnat, iar fosta vedetă tv a fost la un pas de leșin, potrivit mărturisirilor sale făcute în exclusivitate pentru Impact.ro. Cei doi au uitat însă acest accident și sunt gata să o ia de la capăt, dat fiind faptul că automobilismul este marea lor pasiune comună.
La un pas de leșin, după ce a fost martoră la accidentul soțului
Roxana Ciuhulescu, vedeta cu cele mai lungi picioare din România este femeia-șofer unicat. Are aproape toate categoriile de permis auto și niciodată nu a avut carnetul suspendat. A fost pasionată încă din copilărie de mașini, iar în prezent se ocupă și de organizarea unei…
Citește mai mult pe impact.ro

Fosta asistentă TV, Roxana Vancea s-au căsătorit civil în 2019 cu Dragoș Paiu. Planurile sunt făcute pentru ca cei doi să ajungă anul acesta și în fața altarului. Roxana și-a dorit ca botezul lui Zian, fiul lor, și nunta să fie evenimente separate. Și fără hărmălaie.
Planurile de viitor în familia Roxana Vancea, Dragoș Peiu
Dragoș Paiu a dezvăluit în exclusivitate pentru Playtech.ro, că nunta va fi restrânsă, mirii dorindu-și să se bucure în tihnă de moment și nicidecum să organizeze o petrecere grandioasă, așa cum s-a încetățenit în lumea showbiz-ului.
De când s-au întâlnit într-o sală de sport, Roxana și Dragoș formează unul dintre cele mai sudate cupluri din showbiz. Din toamna lui 2021, De când a devenit mamă, în toamna lui 2021, fosta asistentă TV se ocupă îndeaproape de Zian,…
Citește mai mult pe impact.ro
EVENIMENT
Ce fel de sunete se aud de pe Marte. NASA a înregistrat zgomotele de pe mai multe planete din Sistemul Solar

De la puternicul vuiet al lui Jupiter la urletul rafalelor de pe suprafața lui Marte, vecinii noștri cerești nu sunt deloc silențioși. Pentru a descoperi „sunetele” evazive, oamenii de știință au convertit în unde sonore emisiile radio colectate în cadrul diferitelor misiuni.
Planeta Roșie uimește în continuare
Colecția include totul, de la urletul răgușit al fulgerelor de pe Jupiter până la boom-ul sinistru al luminii stelare. Roverul Perseverance al NASA înregistrează „sunetele sinistre ale planetei Marte” de când a sosit în februarie 2021.
Sunetele de pe Planeta Roșie au fost posibile datorită unei perechi de microfoane de pe rover, care fac ca și cum ‘ai sta cu adevărat acolo’, a precizat NASA, scrie Daily Mail.
Roverul se plimbă în craterul Jezero de opt luni, căutând semne de viață…
Citește mai mult pe impact.ro

Este risc mare de avalanșă în Munții Bucegi până marți seara, au anunțat meteorologii.
Conform acestora, în Munții Bucegi la suprafața stratului se regăsesc circa 25-35 cm de zăpadă proaspătă, cu rezistență scăzută. În zona crestelor sunt formate plăci de vânt, iar pe văi și în zonele adăpostite sunt troiene şi acumulări mari de zăpadă.
Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi și izolat dislocarea acestora sau ruperea și alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcări.
Şi la altitudini mai mici de 1.800 de metri, pe pantele înclinate, zăpada proaspătă va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe dimensiuni mici și medii, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări.
În munții Bucegi a fost risc mare de avalanșă și în perioada 28-30 ianuarie.
Meteorologii susțin că în Carpații Meridionali riscul de avalanșă este însemnat, iar în Munții Călimani-Bistriței, Rodnei și Ceahlău este moderat.
Luni, la ora 14.00, stratul de zăpadă din platforma stațiilor meteorologice măsura: 133 cm la Vf. Omu, 154 cm la Bâlea-Lac, 71 cm Vf. Țarcu, 69 cm la Sinaia-1500, 75 cm la Vf. Călimani, 45 cm la Penteleu.
(sursa: Mediafax)