Connect with us

EVENIMENT

VIDEO – FOTO: Căprioară albă surprinsă și fotografiată de un fermier, într-un lan de grâu, în județul Cluj

Publicat


Un exemplar extrem de rar – o căprioară albă, şi-a făcut apariţia într-un lan de grâu din comuna Cămăraș din județul Cluj.

caprioara 2

Un fermier aflat în zonă a surprins în fotografie inedită căprioara albă, care era alături de un alt căprior.

”Albinos perfect”, a spus Alexandru Lacaille, fermierul care a surprins căprioara albă în lanul său de grâu.

caprioara

Pe contul său de Facebook, pe care a postat fotografii cu căprioara albă, Alexandru Lacaille a scris ”Natura a dat o căprioară abă ca zăpada”.

Conform experţilor în domeniu, albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, ci o varietate rar întâlnită.

caprioara

În ciuda aspectului deosebit, animalul ar putea fi dezavantajat de acesta, ieşind foarte uşor în evidenţă în afara sezonului hibernal şi putând prezenta o sensibilitate crescută în cazul expunerii la soare.

sursa foto: Facebook/ Alexandru Lacaille

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Coronavirus/ S-a înregistrat primul deces din rândul personalului medical infectat: un ambulanțier de 53 de ani, din Suceava

Publicat

coronavirus sursa isu timis

Ministerul Sănătății a anunțat, marți seară, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical, fiind vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

In prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus/ Germania a făcut peste 330.000 de teste în ultima săptămână. Bilanțul pandemiei: 104.199 de cazuri de infectare și 1.842 de decese

Publicat

Laboratoarele germane au prelucrat săptămâna trecută 332.414 teste pentru depistarea cazurilor de infectare cu coronavirus, cu 5,9% mai multe faţă de săptămâna anterioară, a anunţat un grup comercial implicat în această activitate, relatează marţi agenţia Reuters.

Asociaţia ALM din care fac parte laboratoarele certificate din Germania a mai precizat că în prezent nu ar fi probleme dacă s-ar pune în practică politica de testare la nivel naţional, aşa cum a fost ea definită de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase.

În condiţii ideale, adică dispunând de materiale şi produse chimice suficiente pentru activitatea de testare, în Germania ar putea fi efectuate, teoretic, circa 100.000 de teste de coronavirus zilnic, menţionează acest grup comercial.

”Nu am primit o cerere pentru mai multe teste, în cadrul actualei politici de testare”, a precizat un membru al conducerii ALM, Evangelos Kotsopoulos, adăugând însă că nu este clar cât va putea fi susţinută aprovizionarea cu kituri de testare şi reactivi dacă laboratoarele germane vor fi împinse până la limita potenţialului lor.

Germania avea confirmate până marţi 104.199 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, din care 1.842 de decese, conform worldometers.info. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus: 604 decese și peste 3.000 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, în Italia

Publicat

Numărul total al cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, în Italia, a crescut cu 3.039, până la 135.586, al doilea declin succesiv zilnic, ceea ce face ca autorităţile să fie tot mai încrezătoare că pandemia este pe o pantă descendentă în Italia mulţumită măsurilor de izolare la nivel naţional introduse pe 9 martie.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 3.599, luni. Precedentele creşteri zilnice de pe 17 martie şi până în prezent au fost toate în intervalul 4.050 – 6.557.

Din cei infectaţi cu noul coronavirus, 24.392 au fost declaraţi vindecaţi marţi, faţă de 22.837, luni. De asemenea, marţi se aflau la terapie intensivă 3.792 de pacienţi, faţă de 3.898 luni, număr în scădere pentru a patra zi consecutivă.

Pe de altă parte, bilanţul total al morţilor în ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19 a crescut cu 604, la 17.127 de la 21 februarie, data izbucnirii epidemiei, a anunţat Agenţia de protecţie civilă.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Lucrările de la tronsonul Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania se apropie de finalizare. Stadiul de execuție a ajuns la 90%

Publicat

Lucrările se apropie de final pe Lotul Iernut – Chețani, parte din autostrada A3 (Autostrada Transilvaniei), în județul Mureș, au informat, marți, reprezentanții DRDP Brașov.

Aceștia au precizat că stadiul de execuție pe tronsonul de aproape 17 km este de aproximativ 90% iar constructorul lucrează acum la ultimele finisaje: sunt așternute straturile finale de asfalt, se lucrează la spațiile de serviciu, se monteză parapete de siguranță și panouri fonoabsorbante.

”Sunt aproape termiante și cele două pasaje mari din zona localităților Bogata respectiv Luduș și s-au înregistrat progrese semnificative și la nodul Iernut”, au mai anunțat reprezentanții DRDP Brașov.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate