EVENIMENT
FOTO: Casă distrusă de flăcări într-o localitate din Giurgiu. O femeie a rămas fără acoperiș deasupra capului, în toiul iernii

Patru ore s-au luptat cu flăcările, în noaptea de joi spre vineri, pompierii din cadrtul ISU Giurgiu, n urma unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Novaci.
Potrivit ISU Giurgiu. o casă din localitatea Novaci a luat foc, azi-noapte, cel mai probabil din cauza jarului căzut din centrala termică.
Proprietara, o femeie în vârstă de 73 de ani, a fost trezită din somn de fumul dens și a reușit să iasă la timp din casă.

incendiu giurgiu 2
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta într-un dormitor de la mansardă și la acoperișul locuinței.
Pompierii au intervenit astfel încât flăcările să nu se extindă.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore.
Au ars mobilierul dintr-o cameră, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și al unei anexe pe circa 30 mp și o tonă de lemne. Au fost distruse centrala termică și alte bunuri de la mansardă.
Informare preventivă
Pentru a preveni incendiile, trebuie respectate următoarele măsuri:
– amplasaţi, în faţa sobelor / a centralelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– nu puneți materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;
– nu așezați patul lângă sobă;
– nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.
Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, mesaj la Bruxelles: Europa nu trebuie să aleagă între apărare și coeziune. Trebuie să le facem pe amândouă

Primarul Emil Boc, vicepreședinte al Comitetului European al Regiunilor, i-a transmis, joi, la Bruxelles, un mesaj comisarului european Raffaele Fitto, care este vice-președinte executiv pentru Coeziune și Reforme, în contextul discuțiilor privind alocarea a sute de miliarde de euro pentru înarmarea europeană.
”Aceste priorități sunt reale și trebuie finanțate!
Dar, politica de coeziune nu poate fi întotdeauna un depozit de bani pentru noi și noi priorități!
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Nume sonore, pentru prima dată în România la Jazz in the Park. Bilete de o zi, disponibile online

Jazz in the Park 2025 anunță al doilea val de artiști și lansează biletele de o zi. Festivalul va avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, între 6 și 8 iunie.
Nneka, Marcos Valle, Omar Sosa & JazzyBIT & DJ K-lu, Delvon Lamarr Organ Trio, Sandra Sangiao, Jacob Karlzon Trio, Jazz Family Trio „ShekBand” și David Luca Quartet se alătură lineup-ului celei de-a 13-a ediții Jazz in the Park Festival, care va avea loc în 6-8 iunie 2025, în Parcul Etnografic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale: 11 candidați în cursa pentru Cotroceni.Unde pot fi depuse plângeri

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început vineri, la ora 00:00, și se încheie pe data de 3 mai, la ora 7:00.
Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai, scrie Agerpres.
Ce materiale de propagandă sunt permise în campania electorală?
În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:
- afișe electorale…
Citește mai mult pe Cluj24.ro