Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Casă mistuită de flăcări într-o localitate din Tulcea. Trupul unui bărbat, scos carbonizat din locuință

Publicat

incendiu tulcea 1

Tragedie, dunminică dimineață, în localitatea Hamcearca, județul Tulcea. O gospodărie a fost mistuită de flcări în urma unui incendiu. Din interiorul locuinței, pompierii au scos trupul carbonizat al unui bărbat.

Potrivit ISU TULCEA, duminică dimineață, în jurul orei 04:50, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu ce se manifesta la o casă de locuit din localitatea Hamcearca, județul Tulcea.

Pentru gestionarea situației de urgență, au fost dislocate două echipaje formate din 9 subofițeri,cu două autospeciale de stingere și un echipaj SAJ.

Ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că focul se manifesta generalizat, în interiorul locuinței, cu degajări mari de fum.

Echipajele de intervenție, împreună cu echipajul SVSU Hamcearca, au procedat la localizarea și lichidarea incendiului.

În urma evenimentului, un bărbat în vârstă de 87 de ani, care se afla în interiorul locuinței la momentul izbucnirii incendiului, a fost găsit carbonizat.

”Cauza probabilă de producere a incendiului, a fost o scânteie provenită de la sobă”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Copil transportat la spital, după ce s-a rănit cu un motofierăstrău, în Mioveni

Publicat

fată de 14 ani, căzută de la înălțime lângă colegiul

Un copil a ajuns la spital, miercuri la amiază, după ce s-a rănit cu un motofierăstrău, în Mioveni.

Potrivit ISU Argeș, un echipaj SMURD a intervenit în orașul Mioveni pentru a acorda primul ajutor calificat unui copil în vârstă de aproximativ 12 ani, care s-ar fi rănit cu un motofierăstrău.

În urma monitorizării, paramedicii SMURD l-au transportat la Spitalul de Pediatrie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Publicat

perchezitii mascati descinderi general
Arhivă foto

Polițiștii au efectuat din Vrancea au efectuat miercuri percheziții într-un dosar într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 29 martie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, precum şi sediul unei autorități locale comunale din județul Vrancea.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, exploatarea de agregate minerale în zonele de protecţie sanitară a surselor de apă, în zonele de protecţie a albiilor şi a malurilor, furt calificat în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu.

În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2015, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat în scopul exploatării și valorificării ilegale de agregate (pietriș și nisip) din arealul concesionat, până în luna martie 2023, de o comună, din județul Vrancea.

Astfel, în anul 2009, o autoritate locală comunală, din județul Vrancea, ar fi concesionat un teren cu scopul realizării unui bazin piscicol și a unui parc de agrement, contract care, în 2015, ar fi fost preluat de o altă societate comercială, în vederea finalizării clauzelor contractuale, cu toate că lucrările trebuiau finalizate din anul 2014.

Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei. 21 de persoane, duse la audieri

Totodată, folosindu-se de contractul de concesiune, membrii grupului infracțional organizat și-ar fi însușit, fără drept, agregatele minerale naturale (balast, nisip și pietriș) existente atât pe suprafața concesionată, cât și în perimetrele limitrofe.

De asemenea, în vederea asigurării accesului autovehiculelor de mare tonaj către suprafețe exploatate, membrii grupului infracțional ar fi construit un drum pe terenurile deținute de diverse persoane fizice, folosind documente false.

Exploatarea agregatelor minerale naturale ar fi avut loc în perioada 2009 – martie 2023, în ciuda faptului că obiectul contractului de concesiune, încheiat în 2009, nu ar fi fost realizat, fiind încheiate acte adiționale cu nesocotirea atribuțiilor autorității locale și nefiind verificat, în toată această perioadă, stadiul realizării contractului.

Prejudiciul cauzat unității administrativ – teritoriale concedente este estimat la 12.366.300 de lei.

Totodată, o parte din sumele de bani încasate din valorificarea agregatelor exploatate ilegal nu ar fi fost evidențiate în actele contabile ale societăților, nefiind calculate și plătite obligațiile fiscale aferente.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, 21 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Citește mai departe

EVENIMENT

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor. Sprijinul financiar depăşeşte 1,3 milioane lei

Publicat

vaci

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează, prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie a anului 2023.

Conform unui comunicat al APIA, suma autorizată la plată este în valoare de 1,367 milioane lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe, într-o localitate din Dâmbovița

Publicat

incendiu dambovita casa
Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case, într-o localitate din Dâmbovița.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompieri au intervenit în cazul unui incendiu izbucnit la o casă aflată pe strada Liniștei, în localitatea Broșteni.

La locul incendiului pompierii au constatat că acesta se manifestă la nivelul acoperișului pe o suprafață de circa 50 metri pătrați.

În continuare, se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

incendiu dambovita casa 4

Până în acest moment nu au fost identificate victime.

Acționează Garda Vișina cu 2 autospeciale de stingere și Detașamentul Găești cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Citește mai departe