Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Căsuțe din lemn, adevărate bijuterii, au ajuns în satul Smida. Laudele arhitectului șef al județului Cluj

Publicat

casa lemn 3.jpg

Patru căsuțe din lemn au fost construite – acum câțiva zeci de ani – de niște meșteri pricepuți în Maramureș, au stat acolo o perioadă și după au fost relocate în Sălaj iar acum au fost aduse în Munții Apuseni și se pregătesc să fie casă din nou, a treia oară, spune arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

”De asta îmi place mie lemnul!

În Munții Apuseni au ajuns în satul Smida – unde are loc și Smida Jazz Festival – comuna Beliș. Arhitecții le-au așezat la loc de cinste în mijlocul naturii.

casa lemn 1

Se mulează perfect

Atât materialele cât și așezarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Anchetă ”ținută la sertar” în cazul unui polițist din Alba care ar fi împușcat un bărbat în timpul unei urmăriri. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

De aproape trei ani, anchetatorii din Câmpeni, nu au reușit să termine un dosar în care se cercetează dacă un polițist a tras un foc de armă cu justificare sau fără, în timpul unei urmăriri. 

Situația a ieșit la suprafață, după ce victima în acest dosar, bărbatul urmărit, a contestat durata anchetei, după ce a făcut o plângere pentru purtare abuzivă.

Contestația a fost admisă de magistrații Judecătoriei Câmpeni care au spus că perioada lungă de timp de la formularea plângerii și până în prezent nu este justificată. Motivarea instanței a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Asistența medicală, asigurată în permanență în minivacanța de 1 Decembrie la Cluj

Publicat

upu spital copii.jpg

Medicii și personalul medical vor fi la datorie și în minivacanța de 1 Decembrie. Permanența va fi asigurată în spitalele din Cluj-Napoca și la centrul de pe strada Băița, iar părinții care au nevoie de ajutor pot apela ALOPEDI 0364 – 917.

Unitățile sanitare din Cluj-Napoca vor asigura permanența pe întreaga durată a minivacanței prilejuite de sărbătorile care se apropie, respectiv Sfântul Andrei și Ziua Națională a României.

Cei care vor avea nevoie se pot adresa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență din Cluj.

Asistența medicală, asigurată în permanență în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Erori ale unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie ar fi putut conduce la moartea a 20 de persoane

Publicat

teste covid coronavirus 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Erorile unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie, care au făcut ca zeci de mii de cazuri pozitive de COVID-19 să fie raportate ca fiind negative, ar fi putut conduce la moartea a 20 de persoane, a anunţat, marți, 28 noiembrie 2022, Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA), relatează Reuters.

Marea Britanie a înregistrat una din cele mai mari rate de deces asociate COVID-19 la nivel global, cu peste 177.000 de decese raportate în ţară de izbucnirea pandemiei de coronvirus în 2020.

În urma unei investigaţii a UKHSA s-a constatat că laboratorul Immensa din centrul Angliei ar fi raportat greşit aproximativ 39.000 de teste ca fiind negative deşi erau pozitive, în perioada 2 septembrie – 12 octombrie 2021.

Erori ale unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie ar fi putut conduce la moartea a 20 de persoane. Declarațiile directorului UKHSA

„În cadrul acestei anchete am analizat cu atenţie aranjamentele în vigoare pentru supravegherea contractelor laboratoarelor private care ofereau teste anti-COVID în această perioadă”, a declarat Richard Gleave, director la UKHSA şi coordonator al investigaţiei.

„În opinia noastră, nicio altă măsură nu ar fi putut fi luată diferit în cadrul programului NHS Test and Trace (creat în 2020 în Anglia pentru a preveni răspândirea COVID) pentru a preveni această eroare apărută la laboratorul privat.

Cu toate acestea, raportul nostru stabileşte recomandări clare pentru a reduce riscul producerii în viitor a unor incidente similiare”, a mai spus el. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Asfalt din plastic și sticle reciclate, invenție a unei firme din Cluj-Napoca

Publicat

asfalt sticla.jpg

Un start-up din Cluj-Napoca folosește asfalt din plastic și sticle reciclate pentru fundația drumurilor, metodă prin care obține reducerea deșeurilor, a emisiilor de dioxid de carbon și a costurilor de producție.

Plasticul reciclat este utilizat ca materie primă în loc de pietriș și nisip împreună cu sticla reciclată.

O astfel de idee au avut olandezul Dennis Debie și Sebastian Tudose, care au fondat la Cluj-Napoca start-up-ul The Climate Change Company cu scopul de a pune în practică o astfel de rețetă.

Produsul final realizat de start-up se numește Littar și poate fi folosit pentru cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe