Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Centru de vârstnici din Ilfov, ÎNCHIS de Protecția Consumatorului. Ce nereguli au găsit inspectorii

Publicat

batran varstnic pensionar sursa facebook sebastian hotca
sursa foto: Facebook/ Sebastian Hotca

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov a desfăşurat o acţiune de control la Centrul de îngrijire deţinut de Asociaţia Casa Bună Speranţa, din Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, în urma abaterilor operatorul economic fiind sancţionat cu amendă contravenţională de 20.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a funcţionării a presupus relocarea celor 22 de pacienţi, care s-a realizat pe cheltuiala operatorului economic. Aceştia sunt găzduiţi temporar de diferite centre similar de pe raza judeţului Ilfov.

colaj nereguli apc protectia consumatorului

De asemenea, operatorul economic a fost sancţionat cu un avertisment şi propunerea deciziei de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Comportament profund inuman şi ilegal. Nereguli grave găsite de inspectorii ANPC

„Deşi de luni întregi comisarii ANPC au verificat condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea căminele de vârstnici din România, atunci când am decis să continuăm controalele sau să revenim, am constatat că încă mai sunt unele locaţii similare cu cele deja sancţionate.

La debutul noii campanii de verificare, am constatat că unii operatori economici înţeleg greşit termenul de îngrijire a unei persoane, iar comportamentul lor în relaţia cu acestea este profund inuman şi ilegal, aşa cum este cazul locaţiei din Popeşti-Leordeni”, a declarat Sebastian Hotca, vicepreşedinte ANPC.

anpc inchis protectia consumatorului

Printre cele mai importante nereguli constatate se numără: folosirea, în blocul alimentar, a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea unor agregate frigorifice sau echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri de grăsime, chedere rupte, depozite de gheaţă; folosirea, în spaţiile de cazare, a unei cantităţi insuficiente de mobilier şi a mobilierului degradat; lipsa igienei şi a dotărilor din spaţiile de cazare (băi neigienizate, fără dotări corespunzătoare, lipsa capacelor şi colacelor de WC, căzile cabinelor de duş cu rugină şi mucegai, pereţi deterioraţi); lipsa benzii elevatoare pentru persoane cu dizabilităţi, la intrarea în clădire, accesul realizându-se doar pe scări; furnizarea unor informaţii înşelătoare privind serviciile oferite.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femei agresate de parteneri, la Cricău și Mirăslău. Polițiștii au emis ordine de protecție și au deschis dosare penale

Publicat

femei agresate de parteneri, la cricău și mirăslău. polițiștii au

Două femei din comunele Cricău și Mirăslău au fost agresate de partenerii lor. Polițiștii au emis ordine de protecție și au întocmit dosare penale pe numele bărbaților.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 septembrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie de 48 de ani, din comuna Cricău, cu privire la faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, pe fondul unor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România cumpără avioane F-35, cea mai letală mașinărie de zbor din lume, dar și cea mai scumpă. MApN cere acordul Parlamentului

Publicat

românia cumpără avioane f 35, cea mai letală mașinărie de zbor

Armata Română se pregătește de cea mai scumpă achiziție din istorie: va plăti 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de avioane militare F-35. 

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, marţi, de solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35.

În document, MApN solicită aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicii de familie din Cluj NU mai asigură decât URGENȚELE. S-au terminat FONDURILE și NU au primit BANII pe august

Publicat

medic stetoscop e1617621147985.jpg

Medici de familie din Cluj sunt în imposibilitatea de a mai acorda consultații pacienților. Pe de o parte și-au epuizat numărul de consultații plătite de Casa de Asigurări de Sănătate pentru luna septembrie, nu au primit banii pentru serviciile acordate pe luna august și, pe de altă parte, nu merge nici sistemul informatic!

Dr. Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj, a declarat pentru Cluj24.ro că în aceste condiții s-au amânat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

APA CTTA vinde la licitație autoturisme uzate și utilaje la prețuri pornind de la 2.000 de lei. Condiții și documente necesare

Publicat

apa ctta vinde la licitație autoturisme uzate și utilaje la

SC APA CTTA SA ALBA vinde la licitație publică deschisă cu strigare mai multe vehicule utilizate. Este vorba despre un autoturism Dacia Logan MCV, un Nissan Qashqai, o autoutilitara Renault Master și un tractor rutier U650, un buldoexcavator Volvo BL71.

Documentele de participare la licitaţie trebuie depuse la sediul SC APA CTTA SA Alba. str. Vasile Goldiş nr.3, Alba Iulia, până în data de 05.10.2023, orele 15:00, la secretariat.

Licitaţia se organizează în data de 10.10.2023,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe