Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Cerb de 6.000 de euro, împușcat de doi braconieri din Mureș. Zeci de trofee, arme și carne, găsite la percheziții

PublicatPoliţiştii din Mureș au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbați bănuiți de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj. Cinci arme letale de vânătoare, peste 160 de elemente de muniție, precum și aproape 60 de trofee de vânat au fost indisponibilizate, după patru percheziţii domiciliare.

Poliţiştii de la arme explozivi şi substanţe periculoase din Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în executare, în 25 septembrie a.c., patru mandate de percheziţie domiciliară, în județul Mureș, la locuinţele a doi bărbați, bănuiți de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor şi braconaj.

În septembrie a.c., cei doi s-ar fi deplasat în zona unui fond de vânătoare din comuna Gheorghe Doja și, fără a deține autorizație de vânătoare, ar fi împușcat un cerb, a cărui valoare a fost estimată la aproximativ 6.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 5 arme letale de vânătoare deținute legal, 166 de elemente de muniție, 58 de trofee de vânat, 86 de kilograme de carne de origine animală și 57 de articole pirotehnice.

De asemenea, au fost constatate două fapte contravenționale ce au ca obiect nepăstrarea corespunzătoare a armelor înscrise în permisul de armă și a muniției aferente acestora, fiind luată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor letale.

Față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Mureș.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Atenție șoferi!!! Trafic intens pe Autostrada A1și A2. Coloane de aproximativ 2 km

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este intens în prezent pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers către capitală, între kilometrii 28 şi 18, unde s-a format o coloană de autoturisme de aproximativ 2 km.

De asemenea, valori ridicate de trafic sunt înregistrate şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, tot în direcţia către Bucureşti, fiind aglomeraţie din zona kilometrului 28+500m( Brănești, jud. Ilfov) și  până în zona restricțiilor de la km 27.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spania instituie starea de URGENȚĂ SANITARĂ şi interzice circulaţia pe timpul nopţii

Publicat

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus, transmite AFP.

”Situaţia prin care trecem este extremă”, a declarat Sanchez într-o alocuţiune televizată la finalul unei şedinţe extraordinare de guvern, după ce săptămâna aceasta Spania a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19 şi se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei.

În acest context, starea de alertă, respectiv starea de urgenţă sanitară, constituie ”măsura cea mai eficientă pentru a diminua curba contagierilor”, a explicat şeful guvernului spaniol.

El a confirmat că starea de alertă va avea iniţial o durată de 15 zile, aşa cum prevede Constituţia, dar va cere Camerei Deputaţilor prelungirea ei până la data de 9 mai.

Cât despre interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, aceasta va fi valabilă în principiu între orele 23:00 şi 06:00, dar regiunile pot să o avanseze ori să o devanseze cu o oră şi nu se va aplica în Insulele Canare, zonă mai puţin afectată de epidemie. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Report de peste 2,66 milioane de euro la jocul Joker, în cadrul extragerilor loto

Publicat

loto-6-49

Un report de aproape 13 milioane de lei (peste 2,66 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în cadrul extragerilor loto care au loc duminică, informează Loteria Română.

Astfel, la jocul Loto 6/49 se înregistrează, la categoria I, un report în valoare de peste 4,38 milioane lei (circa 899.000 de euro), iar la Noroc un report cumulat ce depăşeşte 1,6 milioane de lei (aproximativ 329.000 de euro).

Totodată, la categoria a II-a jocului Joker, reportul este în valoare de aproximativ 448.000 de lei (aproximativ 92.000 de euro). La Noroc Plus, categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 403.000 de lei (peste 82.700 de euro).

La categoria I a jocului Loto 5/40 este un report în valoare de peste 331.700 de lei (aproximativ 68.000 de euro), în timp ce la Super Noroc, la categoria a II-a, se înregistrează un report de 32.600 de lei.

Duminică, 25 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 1 octombrie, Loteria Română a acordat peste 15.000 de câştiguri în valoare ce au depăşit 729.000 de lei.

La tragerea Joker de joi, 22 octombrie, s-a câştigat premiul de categoria a III-a, în cuantum de 128.207,19 lei. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 24-038 din Baia Mare.

Tot la aceeaşi dată, la jocul Super Noroc s-a câştigat premiul de categoria I, de 64.456,59 lei. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 05-040 din Marghita, judeţul Bihor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Creșă din sectorul 6 al Capitalei, închisă pentru 2 săptămâni. Opt angajați, depistați pozitiv

Publicat

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 6 a decis, duminică, închiderea pentru 14 zile a Creşei “Harap Alb”, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a nouă angajaţi.

“Este vorba despre şapte infirmieri, un educator şi un asistent medical. Din fericire, cei nouă angajaţi nu au simptome severe, starea lor de sănătate este bună şi sunt izolaţi la domiciliu”, a scris, pe Facebook, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

El a precizat că DSP Bucureşti, împreună cu personalul medical de la creşă, desfăşoară o anchetă epidemiologică.

“Începând de luni, vom demara o evaluare generală a angajaţilor din aparatul propriu şi din structurile din subordinea Primăriei Sectorului 6”, a adăugat Ciucu. Agerpres

Citește mai departe