Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Ceremonie la Alba Iulia în amintirea militarului-erou Vasile Claudiu Popa. O alee din Cetatea Alba Carolina îi poartă numele

Publicat

foto: ceremonie la alba iulia în amintirea militarului erou vasile claudiu

La Alba Iulia s-a desfășurat o ceremonie, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la moartea militarului-erou Vasile Claudiu Popa. O alee din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia poartă numele acestuia.

Sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu Popa a căzut la datorie pe timpul executării unei misiuni de luptă în Afganistan.

Ceremonia de dezvelire a plăcuței inscripționată „Aleea Erou Vasile Claudiu Popa” și a plăcii comemorative omonime s-a desfășurat vineri, odată cu împlinirea a 10…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Exproprierile pentru metroul din Cluj-Napoca vor costa 283 de milioane de lei. Vizate, 500 de case și terenuri

Publicat

statie metrou cluj.jpg

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede alocarea a 283 de milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare construirii metroului din Cluj-Napoca, arată Economedia.

Astfel, ar urma să fie vor fi expropriate 486 de imobile (case și terenuri) cu o suprafață totală de peste 400.000 mp din care aproape 60 000 mp. construiți.

Ședința de Guvern va avea loc după întoarcerea premierului Marcel Ciolacu din SUA, unde se află într-o vizită oficială.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Firmele din România caută lucrători români din diaspora. Se oferă salarii de 1.200 de euro pentru muncitorii calificați

Publicat

guido retter

Portalul ROUNIT, care va facilita conexiunile dintre oferta de muncă din România și forța de muncă din diaspora, a fost lansat pe 29 noiembrie, la București. Reprezentantul grupului RETTER Projectmanagement, unul dintre cei mai mari constructori de autostrăzi din România, a vorbit despre importanța educației profesionale, despre salariile oferite muncitorilor calificați, cât și despre diferența dintre un inginer român și unul străin.

Peste 80% dintre companiile din România se confruntă cu dificultăți în recrutarea forței de muncă, chiar și atunci când oferă salarii atractive cuprinse între 3.000 și 7.000 de lei, arată datele unui sondaj realizat de ROUNIT.

Sectoarele cele mai afectate sunt construcțiile, operațiile cu mașini industriale și medicina.

În lumina situației actuale de pe piața muncii, această problemă a generat inițiative menite să faciliteze conexiunile dintre companiile românești și potențialii angajați din diaspora.

Majoritatea companiilor implicate oferă salarii competitive

Potrivit datelor obținute în urma sondajelor, majoritatea companiilor implicate oferă salarii competitive, cu un interval predominant situat între 3.000 și 7.000 de lei.

Aceste niveluri salariale, caracterizate drept „aproape occidentale”, au scopul de a atrage profesioniști talentați din diaspora românească și acoperă o gamă diversă de domenii, inclusiv construcții și medicină.

Chiar dacă salariile sunt competitive, companiile se confruntă cu dificultăți în a găsi persoane potrivite pentru pozițiile deschise.

În fața acestor provocări, Asociația Românilor din Italia a lansat portalul ROUNIT, care va centraliza și publica zeci de mii de locuri de muncă disponibile în România.

Acest portal se prezintă ca un instrument esențial pentru atragerea forței de muncă din diaspora și pentru conectarea angajatorilor cu candidați calificați.

Cu un deficit persistent de forță de muncă, firmele din România se confruntă cu provocări semnificative în ocuparea pozițiilor vacante.

Lansarea portalului ROUNIT și participarea activă a românilor din diaspora în completarea chestionarelor reprezintă pași importanți în abordarea acestei crize de resurse umane și în facilitarea conexiunii dintre angajatori și lucrători.

Aspecte despre care a vorbit reprezentantul grupului RETTER

Reprezentantul grupului RETTER Projectmanagement, Guido Retter, a vorbit despre importanța educației profesionale, despre salariile oferite muncitorilor calificați, cât și despre diferența dintre un inginer român și unul străin.

„Am discutat despre ce a fost nevoie pentru realizarea unei astfel de platforme, deci s-a ajuns la folosirea tehnologiei moderne pentru recrutare dar s-a ajuns și la încredere.

Atât în România cat și în afara României suntem capabili, tehnic vorbind, pentru că suntem persoane cu școală si nu ne este teamă de absolut nimeni, mai ales atunci când discutăm de domeniul construcțiilor.

Încrederea este un aspect important, pentru că trebuie să i-o inspiri unui om, unei familii mai ales.

Eu sunt de naționalitate germană, deci sas, cetățean roman și cetățean german, dar eu sunt născut în România, în Transilvania. Și această rădăcină a țării în care te-ai născut nu ți-o dă nicio altă țară, oricât de bună ar fi ea. Nu există nicio țară în lume care să fie doar bună.

Familia noastră a plecat din România tocmai din cauza neîncrederii într-o perspectivă de viitor.

După o absență de 20 de ani de zile am revenit în România tocmai pentru un proiect legat de meseria mea. Deci profesia m-a făcut să mă reîntorc în România.

Sunt de 16 ani înapoi în România și trăind mai mult aici decât în Germania pot să vă spun următorul lucru: România a făcut pași extrem de mari pentru a-și forma constructori.

A făcut pași extrem de mari pentru a se încadra în cerințele Uniunii Europene. Deci nu există discrepanțe între necesitățile și nivelul calitativ față de orice țară.

Pentru cei plecați din țară este o necesitate pentru a se întoarce în România, mai ales în domeniul nostru, al construcțiilor.

O să vorbim puțin despre ce îi așteaptă dacă se reîntorc în România.

Vorbim la noi în firmă de muncitori calificați, pentru că nu poți face autostrăzi cu muncitori necalificați.

Acești muncitori calificați nu au salarii mai mici de 1.200 de euro, echivalentul în lei în România.

Asta dacă constructorii lucrează la nivel de autostrăzi sau de proiecte mari.

Avem o tehnologie avansată în Europa și mai ales în România, pentru că ajutoarele pe care le primim prin anumite programe guvernamentale solicită să achiziționezi doar materiale și echipamente noi.

Trebuie să avem încredere în firmele care lucrează cu bani publici, cu bani din bugetul României”, a declarat Guido Retter.

Lipsa școlilor adecvate

Retter a mai subliniat că: “avem nevoie de școli adecvate în domeniul construcțiilor, începând de la scoală profesională care se pare că nu mai există, iar din acest motiv sunt bine veniți toți cei care au o profesie real învățată.

De asemenea facultățile au decăzut, cel puțin la nivelul inginerilor, pe lângă numărul foarte mic de absolvenți pe care-l avem.

Apoi vorbim din nou de încrederea pe care trebuie să le-o oferim acestor familii care se întorc înapoi în România. Și trebuie să fim conștienți de un singur lucru: că doar prin muncă contribuim la dezvoltarea acestei țări”.

sursa: Gazeta Românească

Citește mai departe

EVENIMENT

O palmă dată la nervi îl va costa scump pe un bărbat din Alba. Ce pagubă a produs după ce a pierdut bani la păcănele

Publicat

o palmă dată la nervi îl va costa scump pe

O palmă dată la nervi îl va costa scump pe un bărbat din Alba, recent trimis în judecată. Acesta va fi judecat pentru distrugere, după ce a lovit un aparat de jocuri de noroc. 

Fapta s-a luna martie a anului 2022, dar o trimitere în judecată a avut loc abia în data de 27 noiembrie 2023. Dosarul a fost avizat de magistrați, iar bărbatul va fi judecat de către Judecătoria Blaj.

Cazul în sine este similar cu alte dosare, în care de nervi, jucătorii la aparate de tipul păcănele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae pentru rude, prieteni și colegi, la ceas de sărbătoare

Publicat

mesaje și urări de sfântul nicolae pentru rude, prieteni și

Mesaje și urări de Sfântul Nicolae: oamenii le trimit din mai multe motive, iar aceste mesaje sunt o expresie bucuriei și dorințelor lor cu ocazia acestei sărbători. 

Trimiterea de mesaje cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae este o tradiție încetățenită în multe culturi.

SFÂNTUL NICOLAE 2023: Mesaje haioase

Oamenii își exprimă urările și gândurile bune prin intermediul mesajelor, perpetuând astfel această practică tradițională.

Mesajele de Sfântul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe