Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Cinci persoane rănite, printre care și doi copii, după impactul dintre trei autoturisme, într-o localitate din Ialomița Slobozia

PublicatUn accident rutier a avut loc vineri, după-amiaza, în cartierul Slobozia Nouă, din municipiul Slobozia, județul Ialomița. Cinci persoane, printre care și doi copii, au fost rănite în urma impactului dintre trei autoturisme.

Potrivit ISU Ialomița, astăzi, în jurul orei 11:00, salvatorii de la Garda de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme.

La fața locului, salvatorii s-au deplasat de urgență cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Ialomița-substația Slobozia.

În urma impactului dintre cele trei autoturisme, au rezultat cinci victime conștiente, doi minori și trei adulți.

Conform sursei citate, victimele au fost monitorizate la locul intervenției de echipajele SMURD și SAJ, ulterior toate victimele au refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor la locul accidentului și sablare carosabil.

Polțiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a afla cu exactitate cauzele producerii accidentului rutier.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Incendiu la o casă din Iași, provocat de un bărbat cu probleme psihice

Publicat

pompieri
Arhivă Foto

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la o casă din municipiul Iași. O persoană cu probleme psihice a fost preluată de polițiști.

Potrivit ISU Iași, incendiu cu degajări de fum s-a produs la o locuință individuală P+1 aflată în municipiul Iași, pe strada Strugurilor.

O persoană cu probleme psihice a fost preluată de către echipajul de poliție prezent la locul intervenției. Aceasta nu prezenta alte afecțiuni medicale.

Potrivit presei locale, persoana care a provocat incendiul este un bărbat de 40 de ani, care a fost recent externat de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. Se pare că bărbatul a dat foc casei în care locuia mama acestuia.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Conform sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost acțiunea intenționată.

La fața locului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de salvare de la înaltime și un echipaj cu apă și spumă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fiica unui fost consilier PSD din Prahova, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru evaziune

Publicat

Fiica unui fost consilier PSD din cadrul Consiliului Local (CL) Ploieşti a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei, faptele fiind comise în perioada 2006-2007.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a respins, marţi, ca nefondate recursurile formulate de Ana-Ruxandra Stanciu, fiică a fostului consilierul PSD Marilena Stanciu din cadrul CL Ploieşti, şi Aurelian Sandu, ambii administratori ai unor firme, dar şi recursul formulat de partea civilă ANAF împotriva sentinţei pronunţate la data de 7 septembrie 2020 în acest dosar.

La acea dată, instanţa de fond a condamnat-o pe Ana-Ruxandra Stanciu la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi a constatat că această faptă este concurentă cu cele pentru care inculpata a fost condamnată anterior prin decizia definitivă a Curţii de Apel Ploieşti din data de 25 februarie 2016.

În acest context, instanţa a dispus descontopirea pedepsei rezultante anterioare de patru ani şi şase luni închisoare în pedepsele componente şi, în final, contopirea acestora cu cea nouă, urmând ca inculpata să execute o pedeapsă de şase ani de detenţie.

De asemenea, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe inculpatul Aurelian Sandu, cu antecedente penale, tot la o pedeapsă de şase ani de închisoare.

Procurorii DNA Ploieşti i-au trimis în judecată pe cei doi inculpaţi în noiembrie 2017.

“În perioada 3 iulie 2006 – 16 noiembrie 2007, inculpata Stanciu Ana Ruxandra, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate (cu produse petroliere) şi a veniturilor aferente încasate”, se preciza, la acel moment, într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, inculpaţii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de 15.254.808 lei, din care 3.210.022 de lei reprezentând TVA de plată, 2.690.489 de lei – impozitul pe profit, 7.860.754 de lei – accize produse energetice şi 1.493.543 de lei – TVA aferentă accizelor stabilite suplimentar.

Ana-Ruxandra Stanciu şi Aurelian Sandu au fost condamnaţi definitiv în 2016 la patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv patru ani de detenţie într-un dosar privind fraudarea unor firme de leasing.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Flux de vaccinare deschis în zona industrială a municipiului Tulcea

Publicat

sursa foto: Agerpres

Autorităţile tulcene au deschis, miercuri, un flux de vaccinare anti COVID-19 la combinatul de alumină, aflat în zona industrială a municipiului, iar medicii susţin că procesul de imunizare a decurs excelent.

Pentru acţiunea din zona industrială a municipiului Tulcea a fost detaşată o echipă mobilă a centrului “Daniel Pohariu”, iar până în prezent nu au fost semnalate efecte adverse severe.

“Pentru acţiunea care a început astăzi (miercuri – n.r.), au fost detaşaţi doi medici, unul dimineaţa şi unul după-amiază, şi două asistente pe ture, dar şi un registrator care i-a însoţit pe tot parcursul zilei. Vaccinarea a decurs mult mai bine decât ne-am fi aşteptat”, a declarat medicul Amalia Manolescu, coordonatorul centrului de vaccinare “Daniel Pohariu”.

Acţiunea de vaccinare a circa 350 de angajaţi ai combinatului de alumină şi a familiilor acestora va continua zilele următoare. Ea a fost pregătită de săptămâna trecută de Instituţie Prefectului Tulcea şi Direcţia de Sănătate Publică, iar potrivit prefectului Marcel Ivanov, un flux similar ar putea fi deschis şi pe platforma şantierului naval.

Până miercuri, în judeţ au fost imunizate 45.829 de persoane, dintre care 15.497 au primit şi rapelul. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Militari polonezi care participă la exerciţiul Dacia 21 Livex au acordat primul ajutor la un accident, lângă Slobozia

Publicat

Personalul medical din autospeciala sanitară aflată în coloana militară poloneză ce participă la exerciţiul Dacia 21 Livex a acordat, miercuri, primul ajutor unor persoane implicate într-un accident rutier, în zona localităţii Bărăganu, la 20 de kilometri de Slobozia.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Statului Major al Apărării, vehiculele militare poloneze, escortate de echipaje ale Poliţiei Militare din cadrul Forţelor Terestre Române, se îndreptau către poligonul Smârdan pentru a participa la exerciţiul Justice Sword 21/Dacia 21 Livex. După sosirea echipajelor medicale solicitate prin serviciul 112, coloana militară şi-a continuat deplasarea.

Aproximativ 15.000 de militari, dintre care 10.000 români şi 5.000 din 17 naţiuni aliate şi partenere, participă, începând de marţi şi până la jumătatea lunii iunie, în 16 poligoane şi alte facilităţi militare din România, la cea mai complexă activitate de instruire de la declanşarea pandemiei de COVID-19 – seria de exerciţii Dacia 21 Livex, condusă de Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major al Apărării.

Statele participante cu efective şi tehnică de luptă pentru instruire la seria de exerciţii sunt Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia şi Ungaria, a informat Ministerul Apărării Naţionale.

Principalele poligoane de desfăşurare a seriei de exerciţii Dacia 21 Livex sunt Centrul Naţional de Instruire Întrunită din localitatea Cincu, judeţul Braşov, Centrele Secundare de Instruire pentru Luptă din localităţile Smârdan, judeţul Galaţi, şi Babadag, judeţul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer Capu Midia din judeţul Constanţa, Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic din localitatea Boboc, judeţul Buzău. Totodată, evenimente de instruire din cadrul Dacia 21 Livex se vor derula în facilităţi de instruire din Târgu Mureş, Bogata, Brădet, Grohotiş, Gropeni şi Frecăţei.

Activităţile de instruire planificate cuprind deplasări şi exerciţii tactice cu şi fără trageri de luptă, trageri cu bombe de aviaţie, paraşutări, forţări ale cursurilor de apă, comunicaţii criptate, coordonare a tranzitului prin puncte aeriene, navale şi terestre de trecere a frontierei, precum şi activităţi cu specific medical.

Totodată, seria de exerciţii Dacia 21 Livex asigură cadrul multinaţional de probare a capacităţii de integrare a comenzii la nivel operativ de către Comandamentul Forţelor Întrunite, se menţionează în comunicat.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate