Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. COADĂ la cereri pentru locuri de PARCARE la Primăria Cluj-Napoca. E tradiție. La ce oră s-a pus la rând primul clujean

Publicat

parca 3.jpg

Prima zi lucrătoare a Noului An a început cu tradiționala coadă la Primăria Cluj-Napoca de pe strada Moților unde zeci de clujeni s-au prezentat luni dimineață pentru depunerea cererilor în vederea obținerii unui loc de parcare pentru anul 2022. 

Întrucât de peste 20 de ani municipalitatea ”smart” nu a reușit să găsească un alt sistem de alocare a acestor locuri de parcare, iar varianta online nu a prins, oamenii vin și se așează la coadă, momente ce amintesc de perioada comunistă a lui Nicolae Ceaușescu.

Aceasta mai ales că se aplică principiul ”primul venit, primul servit”

Coada s-a întins din curtea Primăriei, unde funcționează Centrul de Informare pentru Cetățeni, până în lungul străzii Moților.

parca 1

Primul clujean care a dorit să fie sigur că prinde un loc de parcare s-a pus la coadă duminică la ora … 22, să fie sigur, deși ghișeele s-au deschis luni la ora 8.

Alții au venit în cursul dimnineții, în jurul orelor 5-6.

”Am venit să fiu sigur că pot depune cererea și mă aleg cu un loc de parcare. Nu prea am încredere în cererile online, cine știe cum se face ordinea aclo, o reglează din calculator, mai bine vin la ghișeu. Ce-i în mână nu-i minciună, cum se zice, iar hârtia nu se șterge”, a spus un clujean din cartierul Mănăștur.

Un altul a reclamat faptul că în fiecare e la fel, iar coada a devenit una ”de tradiție”.

”Totuși, am intrat în 2022. Noi, ăștia mai în vârstă, ne amintim de cozile lui Ceaușescu, dar peste câțiva ani ce vor zice nepoții noștri? Ei siguri nu vor sta la coadă. Oare așa e și în Munchen, oraș cu care a zis primarul Boc că ne comparăm?”, s-a întrebat acesta.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

Publicat

foto 2 comunicat.jpeg

Peste 150 de aomeni ai legii din Cluj au fost avansați în grad de Ziua Poliției Române. 29 dintre ei au fost înaintați în gard înainte de termen.

Ședința festivă de avansare în gradul profesional următor a polițiștilor a avut loc vineri. La fel și premierea câștigătorilor concursurilor sportive care au avut loc în această săptămână.

Peste 150 de polițiști clujeni, avansați în grad. 29 dintre ei înainte de termen, pentru merite deosebite

124 de ofițeri și agenți de poliție au fost avansați la împlinirea stagiului minim în grad profesional, iar 29 de polițiști, dintre care 19…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicat

gheorghe dima.jpg

Clujenii sunt chemați să transmită propuneri și sugestii cu privire la reamenajarea laturei vestice a străzii Gheorghe Dima. Primăria a publicat propunerea Planului urbanistic de detaliu prin care urmărește eficientizarea spațiului public în zonă.

Amplasamentul este situat în cartierul Zorilor, delimitat de strada Gheorghe Dima, spre est, Parcul Iuliu Prodan la nord-vest și blocuri de locuințe colective, spre nord-est, spre sud-est și est.

gheorghe dima 1


Consultare publică pentru zona Gheorghe Dima vest din Cluj-Napoca. Dispar garajele și apar mai multe zone de recreere

Publicul interesat are posibilitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

Publicat

bunavestire.jpg

Bunavestire sau Blagoveștenia, așa cum i se spune popular acestei sărbători, este celebrată astăzi. În tradițiile populare românești era considerată aproape la fel de importantă ca Nașterea Domnului.

Bunavestire era denumită și „Ziua dezlegării primăverii”, deoarece de acum înmuguresc pomii, încolțește iarba, se întorc rândunelele, iar cucul începe să cânte, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj

Blagoveștenia sau Ziua Cucului. Tradiții din Transilvania în ziua „dezlegării primăverii”

În toate satele din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer drogat, din Stăuceni, dat jos de polițiști pe o stradă intens circulată din municipiul Botoșani

Publicat

drogat.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Stăuceni.

Întrucât tânărul avea un comportament suspect a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța Benzodiazepines.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe