Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Coliziune în lanț între patru mașini, în Râmnicu Vâlcea

Publicatarhivă

O coliziune în lanț a avut loc vineri seara în Râmnicu Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, vineri, 20 noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenta General Magheru al județului Vâlcea intervin pentru înlăturarea efectelor unui accident rutier în Râmnicu Valcea.

Accidentul a avut loc în sensul giratoriu de la Catedrala Ostroveni. În accident au fost implicate 4 autoturisme.

Din primele informații, nu există victime sau persoane încarcerate.

Pompierii intervin cu un echipaj ASAS pentru asigurarea măsurilor PSI deoarece sunt scurgeri de combustibil pe carosabil.

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Podul Giurgiu-Ruse. Se circulă pe un singur fir, din cauza unor lucrări de reabilitare

Publicat

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

“Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că pe partea bulgărească a Podului Prietenia se derulează lucrări de reabilitare a carosabilului pe o porţiune de aproximativ cinci sute de metri, circulaţia desfăşurându-se alternativ. Acest lucru poate genera timpi de aşteptare, atât pentru mijloacele de transport marfă, cât şi pentru turisme.

În această situaţie Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ”, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Poliţia de frontieră spune că autorităţile bulgare nu au anunţat data la care se vor finaliza lucrările, dar acest lucru va fi comunicat ulterior.

Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 40 de minute, iar pentru autoturisme este de zece minute atât la intrarea cât şi la ieşirea din România prin PTF Giurgiu. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între un microbuz și un autoturism pe DN 2 în județul Vrancea. Două persoane au fost rănite

Publicat

Două persoane au fost rănitr într-un accident rutier produs joi, pe DN 2 în județul Vrancea, după ce un microbuz și un autoturism s-au ciocnit.

Potrivit IPJ Vrancea, accidentul s-a produs la intersecția DN2 E85 cu DN 11 A, după coliziunea dintre un microbuz și un autoturism.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului, un bărbat de 33 de ani și a unui pasager, în vârstă de 19 ani.

În microbuz nu se aflau pasageri.

Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Episcopia Huşilor acordă 15 burse de studiu pentru elevii şi studenţii cu rezultate deosebite la învăţătură

Publicat

Un număr de 15 elevi şi studenţi cu rezultate deosebite din judeţul Vaslui vor primi în cursul anului şcolar şi universitar 2020-2021 burse de studiu din partea Episcopiei Huşilor, în cadrul programului de burse “Episcopul Ioachim Mareş”.

Într-un comunicat postat pe site-ul episcopiei Huşilor au fost anunţaţi câştigătorii primei ediţii a programului de burse, desemnaţi în urma unui proces de selecţie, printre beneficiar fiind cinci studenţi, doi la Medicină, doi la Asistenţă Socială şi unul la Teologie şi zece elevi de gimnaziu.

“Bursele acordate în acest program încurajează studiul şi performanţele educaţionale, ele fiind adresate elevilor şi studenţilor cu rezultate şcolare deosebite, cu domiciliul în judeţul Vaslui. La această primă ediţie a concursului s-au înscris 49 de candidaţi. Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire ‘Episcopul Ioachim Mareş’, cel prin care Eparhia Huşilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moştenirii spirituale, culturale şi edilitare lăsate tuturor credincioşilor din judeţul Vaslui”, au precizat reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Elevii de gimnaziu vor primi 300 de lei lunar, iar studenţii vor primi 500 de lei pe lună, pe parcursul întregului an şcolar şi universitar.

Programul de burse “Episcopul Ioachim Mareş” se alătură altor proiecte similare derulate de Episcopia Huşilor: “Braţele Părinteşti”, derulat în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, “Axios”, desfăşurat în parteneriat cu asociaţiile NEPSIS şi AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale şi “Sfântul Ioan Evanghelistul”, care se desfăşoară în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie.

În cadrul acestor programe sociale şi de studiu, Episcopia Huşilor acordă sprijin unui număr de peste 150 de elevi aflaţi aflaţi în risc de abandon şcolar sau care au rezultate educaţionale deosebite. AGERPRES

Sursa foto: episcopiahusilor.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între două autoturisme într-o localitate din Giurgiu. O fetiță de 10 ani, transportată la spital

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier în urma căruia o fetiță de 10 ani a fost rănită s-a produs joi la prânz în localitatea Cartojani din județul Giurgiu.

Din primele informații, în accident au fost implicate două autoturisme.

Potrivit ISU Giurgiu, la fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos.

Într-unul din autoturisme se afla doar șoferul, iar în celălalt se aflau două persoane, dintre care și o fetiță în vârstă de 10 ani.

Fetița a fost preluată de echipajul SMURD și a primit îngrijiri medicale, acuzând dureri la membrele inferioare și în zona spatelui. Ulterior a fost transportată la un spital din București.

Pompierii asigură măsurile PSI la fața locului, fiind scurgeri de carburanți pe partea carosabilă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate